Wednesday, 24 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Παραπολιτικά: Ο αληθινός λόγος της κατάρρευσης για το γιοφύρι… Λίγες μέρες πριν ήταν εκεί ο Μητσοτάκη

Παραπολιτικά: Ο αληθινός λόγος της κατάρρευσης για το γιοφύρι… Λίγες μέρες πριν ήταν εκεί ο Μητσοτάκης! 

Παρέμβαση Ομπάμα: “Δεν μπορείς να στίβεις μία χώρα, όταν βρίσκεται σε ύφεση”
Στον κήπο του Λευκού Οίκου και σε συνέντευξη που έδωσε στο CNN, o Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε για την κρίση στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση τα εξής: Στην Ελλάδα έπρεπε να γίνουν αλλαγές, αλλά όπως είπε, αυτό είναι πολύ δύσκολο όταν το βιωτικό επίπεδο του λαού έχει μειωθεί κατά 25%. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα του ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη τονίζοντας ότι αυτό απαιτεί συμβιβασμούς από όλες τις πλευρές. Σημείωσε, δε, ότι είναι και προς το συμφέρον της Γερμανίας να μείνει η χώρα μας στη ζώνη του ευρώ. Τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων όχι όμως, όπως διευκρίνισε, με συνθήκες λιτότητας, αλλά ανάπτυξης. Όπως είπε συγκεκριμένα “Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ελληνικη οικονομια βρισκοταν σε επιτακτική ανάγκη μεταρρυθμίσεων, η συλλογή των φόρων στην Ελλάδα ηταν διάσημα τραγική”.

Έκπληκτοι έμειναν στη νέα κυβέρνηση με όσα βλέπουν στο Μέγαρο Μαξίμου
Mε μια μικρή έρευνα στο προσωπικό, διαπίστωσαν την παρουσία συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων! Συγκεκριμένα, παρουσιάσθηκαν δύο δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίες έχουν βγει στη σύνταξη. Και στις δύο είχαν ανατεθεί σημαντικά καθήκοντα, όπως ήταν η τήρηση των πρακτικών και η μισθοδοσία όσων εργάζονταν στο Μαξίμου. Επισημαίνεται πως δεν είναι παράνομο συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι να απασχολούνται ως μετακλητοί στο Δημόσιο, ωστόσο οι νέοι ένοικοι του Μαξίμου σχολίαζαν με νόημα ότι σε μία χώρα με 1,5 εκατ. ανέργους η κυβέρνηση Σαμαρά δεν βρήκε 2 ανέργους επιστήμονες για να τους αναθέσει την συγκεκριμένη εργασία.

Αυτά τα λόγια…
Ένα συγκινητικό κείμενο από τον Γιάνη – ο ίδιος προτιμά το όνομα του με ένα ν, δεν είναι δικό μας λάθος!- Βαρουφάκη στον προσωπικό του ιστότοπο με τίτλο: Αντί υπόσχεσης, αντί ευχαριστιών… «Πριν μερικές μέρες μου πήρε συνέντευξη δημοσιογράφος από την Ισπανία συνοδευόμενη, ως συνηθίζεται, από Έλληνα βοηθό. Εκείνος σε όλη την διάρκεια της συνέντευξης δεν είπε κουβέντα, αλλά πρόσεχε όλο ένταση και ενδιαφέρον. Στο τέλος, όταν χαιρετιόμασταν με τη δημοσιογράφο, ο βοηθός της της ζήτησε στα ισπανικά συγγνώμη που θα μου μιλούσε στα ελληνικά. Τότε με πλησίασε, μου έπιασε και τα δύο χέρια. Τα μάτια του κοκκίνισαν πρώτα αρκετά πριν κυλήσει το πρώτο δάκρυ. Η φωνή του έτρεμε καθώς μου εξηγούσε ότι ήταν άστεγος, πρώην καθηγητής ξένων γλωσσών που τα έχασε όλα και που πασχίζει νύχτα-μέρα να μην δείχνει άστεγος. Που βλέπει το παιδί του μια φορά το μήνα, αλλά μόνο όταν έχει καταφέρει να πλυθεί και να φαίνεται «κανονικός», κάνοντας δουλειές του ποδαριού όπως το να συνοδεύει ξένους ανταποκριτές.
Έκλεισε με τα εξής λόγια: «Δεν σας ζητώ να κάνετε κάτι για μένα. Εγώ τελείωσα. Σας ζητώ να κάνετε ό,τι μπορείτε για εκείνους που δεν έχουν πέσει ακόμα εδώ που είμαι εγώ μέσα από τις χαραμάδες της κοινωνίας». Καθώς αργότερα θα μπαίνω στο Υπουργείο Οικονομικών θα σκέφτομαι τα λόγια αυτά. Ούτε τα spreads, ούτε τα έντοκα, ούτε τα προσυμφωνηθέντα. Αυτά τα λόγια θα σκέφτομαι…». Κι εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι σκεπτόμενος αυτά τα λόγια, θα προσπαθήσει να πράξει το καλύτερο για κάθε Έλληνα…

Δε φαντάζεστε τι ρουσφέτια ζήτησαν οι ψηφοφόροι πριν τις εκλογές!
Kαι αυτή η εκλογική διαδικασία πήρε το έντονο χρώμα των…”ρουσφετιών” που ζήτησαν ψηφοφόροι από πολιτικούς της Αχαϊας… Μεσήλικας ψηφοφόρος είπε σε Νεοδημοκράτη υποψήφιο βουλευτή ότι τουχει 55 ψήφους έτοιμους αλλά του ζήτησε να…παντρέψει την κόρη του γιατί είναι στενεμένος οικονομικά! Άλλος ψηφοφόρος υποσχέθηκε να μαζέψει σταυρούς για υποψήφιο και σε αντάλλαγμα του ζήτησε ένα Iphone για να κάνει τη δουλειά σωστά!

“Ακονίζουν τα μαχαίρια” στη ΝΔ
ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί προς τα τέλη της εβδομάδας. Ο αναβρασμός συνεχίζεται στο ‘γαλάζιο’ στρατόπεδο όπως και τα λάθη από την ηγεσία του κόμματος. Ο χειρισμός στην υπόθεση του γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ προκάλεσε νέο εκνευρισμό στο εσωτερικό της παράταξης. Ενώ αρχικά ο Αντώνης Σαμαράς είχε ανακοινώσει το όνομα της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, αμέσως μετά διαπιστώθηκε ότι θα έπρεπε να αλλάξει το καταστατικό του κόμματος το οποίο ανέφερε πως χρειάζονται έξι χρόνια κοινοβουλευτικής θητείας για να αναλάβει ένας βουλευτής της συγκεκριμένη θέση – η κα Ασημακοπούλου είχε μόλις 2,5 – στη συνέχεια η βουλευτής της Β΄ Αθήνας επικαλέστηκε οικογενειακούς λόγους οι οποίοι δεν της επιτρέπουν να αναλάβει την θέση του γραμματέα της ΚΟ. Τελικά ο Α. Σαμαράς αποφάσισε να προτείνει τον Γιάννη Πλακιωτάκη. Το κλίμα είναι ιδιαιτέρως βαρύ και μεταξύ των στενών συνεργατών του προέδρου της ΝΔ με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ξεκάθαρη «πυξίδα» για την επόμενη ημέρα. Βουλευτές με δημόσιες τοποθετήσεις του ζητούν γενναία αυτοκριτική από τον Α. Σαμαρά και να προσδιορίσει με ονοματεπώνυμο τις ευθύνες που οδήγησαν τη ΝΔ στην εκλογική συντριβή. Παράλληλα ‘γαλάζιοι’ βουλευτές ζητούν ‘ανοιχτή’ συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Δηλαδή επιθυμούν να μιλήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι και να μην πάρει τον λόγο μόνο ο πρόεδρος του κόμματος, όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου