Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Παραπολιτικά: 1η φορά Αριστερά . . .

Παραπολιτικά: 1η φορά Αριστερά . . . 

Βόμβα! Στην λίστα Λαγκάρντ ο Αντώνης Σαμαράς!
Πίνακα με όλα τα ονόματα που περιλαμβάνονται στην λίστα Λαγκάρντ και το χρηματικό ποσό που βρέθηκε στους λογαριασμούς τους έστειλε το ΣΔΟΕ στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής προκειμένου να σχηματιστεί εικόνα για γιο προφίλ των καταθετών. Σίγουρα το όνομα του ξεχωρίζει είναι αυτό του Αντώνη Σαμαρά (θέση 417)! Τώρα πρόκειται για τον πρώην πρωθυπουργό ή για συνωνυμία, κανείς δεν ξέρει. Πάντως, τα ποσά των εμβασμάτων στο εξωτερικό που δεν μπορούν δικαιολογηθούν κατά την τριετία 2008-2011 ανέρχονται στα 22 δισ. ευρώ! Σημειώνεται ότι μόλις 266 ονόματα από τα 1.700 που περιλαμβάνει η λίστα ελέγχονται από το ΣΔΟΕ. «Προφανώς ο κ. Σαμαράς πιστεύει ότι “λεφτά υπάρχουν” και γι’ αυτό η εντολή του προς τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Στασινόπουλο, προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού για τη θέση αυτή, είναι να μην ελέγξει τους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ», σημείωσε σε ανακοίνωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή. Όπως τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Μόνο έτσι εξηγείται το γεγονός ότι την ίδια στιγμή που ο κ. Σαμαράς κομπορρημονεί στην Ευρώπη περί πρωτογενούς πλεονάσματος, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, που από τις 4/10/2012 δεσμεύεται από κατεπείγουσα παραγγελία των Οικονομικών Εισαγγελέων για έλεγχο του συνόλου της λίστας Λαγκάρντ, ομολογεί ότι, από τις 2.062 καρτέλες της λίστας, που περιέχουν πολλαπλάσιους δικαιούχους και συνδεδεμένα πρόσωπα και εταιρίες, το ΣΔΟΕ έχει ολοκληρώσει τον έλεγχο μόλις 6 προσώπων, συμπεριλαμβανομένων των 4 συγγενών Παπακωνσταντίνου. Και αυτό, ενώ εδώ και 15,5 μήνες έχει παραλάβει τη λίστα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, στον οποίο την απέστειλε ως “προσωπικό-εμπιστευτικό” στοιχείο ο κ. Βενιζέλος, αφού την κράτησε στην τσέπη του επί ακόμη 15 μήνες, ενώ προηγουμένως την παρέλαβε από τον κ. Διώτη, ο οποίος την είχε παραλάβει από τον κ. Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι επίσης έθαψαν τη λίστα επί μήνες».

Η πιο φτηνή βενζίνη στον κόσμο, μπορεί να βρεθεί στη Βενεζουέλα…
Εκτός από τις τεράστιες ποσότητες σε σιδηρομεταλλεύματα, γαιάνθρακα, χρυσό και βωξίτη, η Βενεζουέλα διαθέτει και πολύ πετρέλαιο. Είναι η χώρα με τα μεγαλύτερα γνωστά διαθέσιμα πετρελαίου παγκοσμίως – περισσότερα από 297 δισεκατομμύρια βαρέλια. Στη Βενεζουέλα η βενζίνη είναι τόσο επιδοτούμενη που έχει σχεδόν μηδαμινή αξία: το 2013 έφτανε στον καταναλωτή στην απίστευτη τιμή των 0,04 λεπτών του ευρώ το λίτρο στη μαύρη αγορά! Παρ” όλα αυτά, σήμερα η κυβέρνηση αναγκάζεται να κάνει εισαγωγή βενζίνης γιατί οι εξαγωγές είναι μεγάλες, τα έσοδα ελάχιστα και τα αποθέματα για εσωτερική κατανάλωση δεν επαρκούν.

parapolitika546

“Πρέπει να πληρώσουμε πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα”
Για πρώτη φορά και κόντρα στην επίσημη γραμμή Μέρκελ, υπέρ της καταβολής των πολεμικών επανορθώσεων στην Ελλάδα τάχθηκε ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ εκφράζοντας την υποστήριξή του προς το σχετικό αίτημα της Αθήνας.
Παρόλο που η γερμανική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα απορρίψει αυτά τα αιτήματα, ο Γκάουκ, σε συνέντευξη του, επισήμανε ότι η Γερμανία πρέπει να σκεφτεί σοβαρά το θέμα της ιστορικής ευθύνης που έχει προς την Ελλάδα.
«Δεν είμαστε μονάχα πολίτες που ζουν στο σήμερα και στη σύγχρονη εποχή αλλά είμαστε επίσης απόγονοι εκείνων που άφησαν πίσω τους ένα μονοπάτι καταστροφής στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου— και στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων περιοχών, όπου επονείδιστα γνωρίζαμε λίγα σχετικά με αυτό το θέμα για τόσο μεγάλο διάστημα» επισήμανε ο Γκάουκ. «Είναι το σωστό για μια χώρα που έχει πλήρη επίγνωση της ιστορίας της όπως η δική μας να εξετάζει τι πιθανότητες ενδεχομένως υπάρχουν για (την καταβολή) επανορθώσεων», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Πριν επισκεφθώ την Ελλάδα ασχολήθηκα με τη σχετική βιβλιογραφία που υπήρχε και διαπίστωσα ότι κανείς δεν ήξερε, ούτε και εγώ, σε ποιο βαθμό οι πρόγονοί μας έκαναν θηριωδίες. Επί οκτώ χρόνια ήμουν επικεφαλής συλλόγου ενάντια στη λήθη και για τη δημοκρατία, όπου εργάζονται πολλοί άνθρωποι. Γνωρίζω επίσης για το Δίστομο, όπου η Βέρμαχτ ή τα SS, έκαναν εγκλήματα. Ξέρω ότι υπάρχουν ακτιβιστές που πηγαίνουν εκεί με έργο τη συμφιλίωση. Αλλά δεν μου ήταν ποτέ γνωστές οι πραγματικές διαστάσεις των εγκλημάτων, αν και είμαι ειδήμων σε ότι αφορά το παρελθόν».

Έρευνα για τις Συνθήκες Εργασίας
Την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου το Eurofound ξεκίνησε την έρευνα πεδίου για την 6η Ευρωπαϊκή Έρευνα για τις Συνθήκες Εργασίας (6ΕΕΣΕ). Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα παρακάτω: «Βασιζόμενη σε συνεντεύξεις με περισσότερους από 43,000 εργαζομένους, αυτή η κρίσιμη και επίκαιρη μελέτη αποτυπώνει την τρέχουσα κατάσταση των συνθηκών εργασίας στην Ευρώπη, επισημαίνει την ποιότητα της εργασίας και απασχόλησης και καταγράφει τις μεταβαλλόμενες τάσεις. Τα πρώτα ευρήματα της 6ΕΕΣΕ θα παρουσιαστούν στο τέλος του 2015. Οι Ευρωπαϊκές Έρευνες για τις Συνθήκες Εργασίας (ΕΕΣΕ) παρέχουν πολύτιμη και μοναδική συγκρίσιμη πληροφόρηση για τις συνθήκες εργασίας, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων όπως η διάρκεια εργασίας, η υγεία και ασφάλεια στην εργασία, η οργάνωση της εργασίας, η ισορροπία εργασιακού και προσωπικού βίου και η συνολική ικανοποίηση από τις συνθήκες εργασίας. Ο απώτερος στόχος είναι να βοηθηθούν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στη βελτίωση συνολικά των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας. Έως σήμερα, το Eurofound έχει διεξάγει πέντε Ευρωπαϊκές Έρευνες για τις Συνθήκες Εργασίας (1991, 1995, 2000, 2005 και 2010). Η έρευνα αυτή διεξήχθη και στο νομό Πέλλας… Τώρα, αν μπορεί να χαραχθεί όντως μία νέα στρατηγική… αμφιβάλλουμε. Αν το επιθυμούσαν αυτό οι κύριοι της ΕΕ και των ΗΠΑ δεν θα μας έφταναν στο απόλυτο όριο της ανέχειας. Η κατάσταση πάντως από ότι μας πληροφόρησαν οι άνθρωποι της έρευνας είναι τραγική στη γείτονα πόλη της Ημαθίας, τη Νάουσα…

Πιο ΗΛΙΘΙΟΣ καιγεσαι: Η γκάφα του Καρόλου στην Κύπρο! Μπέρδεψε τα κατεχόμενα!
Σε μια μεγάλη γκάφα έπεσε ο πρίγκιπας Κάρολος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Τσανάκκαλε της Τουρκίας για τις εκδηλώσεις για τη μάχη της Καλλίπολης. Μεταξύ των υψηλών προσκεκλημένων, ο πρίγκιπας συναντήθηκε με τη Σιμπέλ Σιμπέρ «πρόεδρο» της Βουλής στα κατεχόμενα. Μιλώντας μαζί της, της ανέπτυξε τις θέσεις του για το Κυπριακό και ζήτησε να προσκληθεί για να επισκεφθεί τη Κύπρο. Ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα Milliyet, η Τουρκοκύπρια πολιτικός, φέρεται να είπε στον πρίγκιπα Κάρολο: «Θα είναι τιμή μας να σας φιλοξενήσουμε στην Κύπρο. Θα μας τιμήσει η επίσκεψή σας τόσο στο νότο, όσο και στο βορρά». Είναι προφανές ότι ο Κάρολος μάλλον έχει άγνοια για τη κατάσταση στην μεγαλόνησο, καθώς η Βρετανία δεν αναγνωρίζει το ψευδοκράτος και έτσι θα ήταν αδύνατο να δεχθεί πρόσκληση…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου