Tuesday, 16 April, 2024

Παραπολιτικά:  Ζούμε μεγάλες στιγμές 

22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΗ ΝΔ! Τα άδεια ταμεία «μπλόκαραν» τις διαδικασίες – Το μέτωπο των τριών κατά Μεϊμαράκη!
Μετά από μια συνεδρίαση θρίλερ η η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Ν.Δ. ανακοίνωσε την ημερομηνία των εκλογών για τον νέο πρόεδρο. Συγκεκριμένα οι εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 22 Νοεμβρίου και αν χρειαστούν επαναληπτικές εκλογές, ο δεύτερος γύρος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις πρώτες προσφορές που έχουν πάρει από τεχνικές εταιρείες για την διοργάνωση της εκλογικής διαδικασίες (κομπιούτερ, διασύνδεση online, λογισμικό κλπ) τα μέλη της ΚΕΦΕ υπολογίζουν το κόστος να ξεκινά από 400.000 έως 600.000 για 1.200 – 1.300 κάλπες. Επίσης οι εταιρείες έχουν ενημερώσει ότι χρειάζονται ένα μήνα για να είναι όλα έτοιμα από την ημέρα που λάβουν το τελικό ok. Την ίδια ώρα οι εκπρόσωποι του Απόστολου Τζιτζικώστα, του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη έχουν κοινό μέτωπο απέναντι στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη που δείχνει να διατυπώνει ενστάσεις σχετικά με το πόσες κάλπες θα στηθούν, αλλά και τα εκλογικά κέντρα που θα δημιουργηθούν καθώς το «γαλάζιο» ταμείο είναι άδειο. Στον αντίποδα οι τρεις άλλοι υποψήφιοι θέλουν να ακολουθηθούν όσα έγιναν το 2009, όπου είχαν στηθεί 1500 σε 1000 εκλογικά κέντρα. Ωστόσο όπως λέει η πλευρά Μεϊμαράκη, τότε προσήλθαν να ψηφίσουν 800 χιλιάδες μέλη και φίλοι του κόμματος και εκτιμούν πως ο αριθμός αυτός θα είναι πολύ μικρότερος σε αυτές τις εσωκομματικές εκλογές.

Αστυνομικοί πληρώνουν από την τσέπη τους το σέρβις των περιπολικών
Τα επίχειρα της κρίσης και των μειωμένων προϋπολογισμών: η απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να περιορίσει τον αριθμό των αστυνομικών τμημάτων, για να μειώσει τα έξοδα ενοικίων, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Υπάρχουν περιπτώσεις αστυνομικών που χρειάστηκε να πληρώσουν από την τσέπη τους για το σέρβις του περιπολικού που χρησιμοποιούν ή να καταφύγουν σε εσωτερικό έρανο για τη γραφική ύλη των γραφείων. Ύστατη λύση, σε κάποιες περιπτώσεις, είναι και οι δωρεές που κάνουν απλοί πολίτες. Το δημοσίευμα αναφέρει πως αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. έβαζε το «χέρι στην τσέπη» για να βάλει 80 ευρώ από το μισθό του προκειμένου να αντικατασταθεί μπαταρία σε όχημα της υπηρεσίας του.
Ο αρμόδιος υπουργός ξεκίνησε την ομιλία του με το θέμα της συντήρησης των μηχανών και των περιπολικών και την καταπόνηση του προσωπικού χωρίς τη δυνατότητα εναλλαγής, αλλά «δεν ήθελε να προχωρήσει παραπέρα». Ο αρμόδιος υπουργός στάθηκε στην εξοικονόμηση πόρων, προσωπικού, τεχνικών μέσων και τον εξορθολογισμό των δαπανών για αποτελεσματικότερη δράση και πρόληψη στην αντιμετώπιση της ακραίας εγκληματικότητας. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε σχετικά: «Ισως έχουμε υπερβολικά πλούσια σε δυνάμεις επιτελεία και κεντρικές υπηρεσίες και αδύναμη, φτωχή ραχοκοκαλιά». Σε κρίσιμη αστυνομική υπηρεσία ασφαλείας οι αξιωματικοί βάζουν 4 ευρώ το μήνα για την αγορά καρτών sim προκειμένου να επικοινωνούν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια περιπολιών. Άλλοι έβαλαν από την τσέπη τους τη διαμονή τους στην επαρχία, όπου ταξίδευσαν και εξιχνίασαν υπόθεση ανθρωποκτονίας… Ζούμε μεγάλες στιγμές και άλλοι παίρνουν αποζημιώσεις εκατομμύριών.

Η ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ Υπάλληλος της Βουλής έλαβε εφάπαξ 550.000 ευρώ!
Όπως αυτή η περίπτωση που όχι μόνο προκλητική, αλλά και αισχρή μπορεί να χαρακτηριστεί. Τα προκλητικά προνόμια των συγκεκριμένων υπαλλήλων αποδεικνύουν πως η ισότητα των πολιτών ισχύει μόνο όταν δε θίγονται τα συμφέροντα των «ημετέρων»… Την ώρα που ο μέσος Έλληνας παλεύει για την επιβίωσή του, κάποιες συντεχνίες συνεχίζουν να απολαμβάνουν των νόμιμων μεν, ανήθικων δε προνομίων που «γέννησε» και εξέθρεψε αποκλειστικά και μόνο το πολιτικό σύστημα.
Από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα της προκλητικής προνομιακής μεταχείρισης είναι φυσικά οι υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι αν και έχουν υπαχθεί εδώ και ένα χρόνο στο ενιαίο μισθολόγιο, εξακολουθούν να απολαμβάνουν σειρά από οικονομικά «βοηθήματα». Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τύπος της Κυριακής», υψηλόβαθμο στέλεχος της Βουλής που έχει υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης θα λάβει ως εφάπαξ το αστρονομικό ποσό των 550.000 ευρώ!
Και για να μην πάει ο νους σας στο «κακό», το ποσό αυτό προκύπτει από τον Κανονισμό της Βουλής, ο οποίος προβλέπει έξτρα εφάπαξ 75 μισθών για κάθε εργαζόμενο που βγαίνει στη σύνταξη. Ωστόσο, η αποκάλυψη αυτή αποτελεί μόνο την κορυφή του «παγόβουνου» στο ούτως ή άλλως προνομιακό καθεστώς αμοιβών των συγκεκριμένων υπαλλήλων. Τρία μόνο από τα ισχυρά ευεργετήματα που ισχύουν για τη συγκεκριμένη ομάδα, αποδεικνύουν, σύμφωνα με την εφημερίδα, το «χάσμα» που τους χωρίζει από τους υπόλοιπους υπαλλήλους του Δημοσίου. Καταρχήν, ο βασικός μισθός τους καταβάλλεται προσαυξημένος κατά 25%, ενώ λίγο πριν τη συνταξιοδότησή τους χορηγείται στον ήδη προσαυξημένο μισθό και δεύτερη, επιπλέον, προσαύξηση κατά 15%. Έτσι, ο βασικός μισθός ενός υπαλλήλου της Βουλής φτάνει στα 2908 ευρώ, ενώ του απλού δημοσίου υπαλλήλου παραμένει στα 2.023 ευρώ. Δεύτερον, εάν ο υπάλληλος της Βουλής αποχωρήσει μετά από 30 έτη υπηρεσίας δικαιούται να λάβει ως κύρια σύνταξη το 100% των συντάξιμων αποδοχών του, την ώρα που ο δημόσιος υπάλληλος θα λάβει το 68,6%. Δηλαδή, ο πρώτος θα πάρει σύνταξη 3.049 ευρώ (2.908+140,8), ενώ ο δεύτερος μόλις 1.480 ευρώ (2.023+140.8)x68,6%. Τρίτον, ο υπάλληλος της Βουλής δικαιούται και διπλό εφάπαξ: ένα από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και ένα από το Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Βουλής.Μία από τις εξαγγελίες της σημερινής κυβέρνησης ήταν ότι τα αναγκαία μέτρα λιτότητας θα εφαρμοστούν με τρόπο δίκαιο στην ελληνική κοινωνία. Μάλλον όμως οι υπάλληλοι της Βουλής, όπως άλλωστε και οι ίδιοι οι πολιτικοί, οι οποίοι χρόνια τώρα τους διορίζουν και τους προστατεύουν, εξαιρούνται…

ΣΤΑΘΑΚΗΣ: Ο ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΣ! ΜΑΛΛΟΝ ΖΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ…ή ΗΤΑΝ σε λειτουργία η ΑΙΘΑΝΟΛΗ
Απάντηση στο αν επιβάρυνε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το μνημόνιο το ελληνικό χρέος έδωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης από το βήμα της Βουλής, μετά τις πολυπληθείς τοποθετήσεις των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης πετώντας το μπαλάκι στη Νέα Δημοκρατία. «Είναι εξωφρενικό αυτά τα 50 δισ. ευρώ να εκλαμβάνονται ως νέο χρέος», είπε χαρακτηριστικά και αναρωτήθηκε «αυξήθηκε το χρέος εξαιτίας της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και της νέας συμφωνίας; Το χρέος αυξήθηκε 100 δισ. επί ΝΔ και με το PSI», υπογράμμισε.

Παραπολιτικά:  Ζούμε μεγάλες στιγμές

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου