Friday, 19 April, 2024

Παραπολιτικά: «Κλαίει» το twitter με το Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Έχει περισσότερους υποψηφίους από ψηφοφόρους

Παραπολιτικά: «Κλαίει» το twitter με το Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Έχει περισσότερους υποψηφίους από ψηφοφόρους

«Ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί θέλουν να αγοράσουν ένα νησί στην Ελλάδα»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, της Washington Post, το ζευγάρι προτίθεται να καταβάλλει περί τα 4,7 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να αγοράσει έναν ιδιωτικό παράδεισο, στον οποίο θα μπορούν να απολαμβάνουν τις διακοπές τους μαζί με τα έξι παιδιά τους. Πρόκειται για το νησάκι του Ιονίου, Γαία, που ανήκει στο σύμπλεγμα Εχινάδες, μια ομάδα νησιών, που έχουν προσελκύσει ενδιαφέρον εκατομμυριούχων από όλο τον κόσμο (όπως για παράδειγμα η Οξυά, που αγοράστηκε πριν από δύο χρόνια από τον Εμίρη του Κατάρ). Το ερώτημα είναι πώς ξεπουλιούνται όλα αυτά; Με ποιους όρους και που πάνε εν τέλει τα χρήματα… Σε μια αναζήτηση που κάναμε στο διαδίκτυο διαπιστώσαμε έκπληκτοί ότι ιδιωτικές εταιρίες… ξεπουλάνε όσο όσο και μάλιστα με τίτλο: Βρείτε νησί ανάμεσα σε χιλιάδες πωλήσεις νησιών σε όλη την Ελλάδα! Δείτε όλα τα νησιά προς αγορά γρήγορα και εύκολα και βρείτε αυτό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. Τι να πει κανείς…

«Θα ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και αν προτείνει την προσάρτηση της Μακεδονίας στα Σκόπια»

Την απόλυτη στήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο Κώστας Ζουράρις, με το δικό του τρόπο. «Θα ψηφίζω επ’ αόριστον τις προτάσεις που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και αν προτείνει την προσάρτηση της Μακεδονίας στα Σκόπια, στη Χιλή, στο Άνω Βολτά», είπε ο βουλευτής. Η δήλωσή του έκανε τη Νίνα Κασιμάτη να παρέμβει προκειμένου να διευκρινίσει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μιλήσει ποτέ για προσάρτηση της Μακεδονίας στα Σκόπια, να μην το λέμε ούτε για αστείο», με τον βουλευτή να απαντά γελώντας και τον Μάκη Βορίδη, που ήταν στο ίδιο πάνελ να σχολιάζει σε ίδιο ύφος «Για αυτό δεν ανησυχήσαμε, επειδή το είπε ο κ. Ζουράρις».

«Κλαίει» το twitter με το Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Έχει περισσότερους υποψηφίους από ψηφοφόρους

Με αστείρευτο και ανελέητα δηκτικό χιούμορ, σχολιάζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, την αλλαγή ηγεσίας και τους υποψήφιους προέδρους. Πάρτε μια γεύση: “Φίλες και φίλοι είπε ο Φίλης στον Παφίλη χαχαχαχαχα”. Τέτοια αστεία μου λέει ο Λοβέρδος και θα μου βγει η σπανακόπιτα απ’ το αυτί,

-Κατά τη διάρκεια του 3ήμερου συνεδρίου μας θα υπάρξει έρανος για να πληρωθεί η δόση στο ΔΝΤ #pasok

-Η γιαγιά δίπλα σταμάτησε να κουνά το σημαιάκι και φωνάξαμε γιατρό!

-Το ΠΑΣΟΚ είναι το μοναδικό κόμμα παγκοσμίως που έχει περισσότερους συνέδρους και υποστηρικτές απ ότι ψηφοφόρους.

Λύσαμε όλα τα άλλα, ήρθε και το τσίπουρο…

Άφωνοι έμειναν οι εκπρόσωποι της ελληνικής πλευράς στο Brussels group, όταν ένας από την πλευρά των δανειστών έθεσε θέμα τσίπουρου! Συγκεκριμένα και ενώ η ελληνική πλευρά παρουσίαζε το σχέδιο της για την πάταξη της  φοροδιαφυγής, εκπρόσωπος του κλιμακίου των δανειστών το αμφισβήτησε τονίζοντας , πως ενώ υπάρχει κοινοτική οδηγία για απαγόρευση παραγωγής οινοπνευματώδη ποτών, η Ελλάδα κάνει τα στραβά μάτια σε όσους παράγουν τσίπουρο στο σπίτι τους, με αποτέλεσμα να χάνονται έσοδα για το δημόσιο από την φορολογία. Και συνέχισε απτόητος τονίζοντας πως το σχέδιο της Ελλάδας για την πάταξη της φοροδιαφυγής θα αποτύχει! Δεν ξέρω αν το σχέδιο πάταξης της φοροδιαφυγής θα αποτύχει ελέω τσίπουρου, εκείνο όμως που ξέρω και ταιριάζει γάντι για τους δανειστές είναι αυτό που λέει ο λαός μας: «όταν δεν θέλω να σε φιλήσω ρωτάω που είναι το μάγουλο σου»!

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ! Ποια τρόφιμα και είδη καθημερινής κατανάλωσης μπαίνουν στον υψηλό συντελεστή του 23%

Η πρόταση της ελληνικής πλευράς προς τους θεσμούς είναι ηπιότερη από εκείνη των δανειστών. Αυτό όμως δεν αλλάζει την πραγματικότητα, ότι δηλαδή εξακολουθεί να είναι επώδυνη για τα ελληνικά νοικοκυριά. Με τους προτεινόμενους συντελεστές ΦΠΑ θα έρθουν μεγάλες αυξήσεις σε πολλά είδη διατροφής.Συγκεκριμένα, στον υψηλό συντελεστή 23% εντάσσονται τα τρόφιμα που είναι επεξεργασμένα, όπως τα ζυμαρικά, οι κονσέρβες, τα γλυκά, οι σοκολάτες, το επεξεργασμένο ψωμί, οι σοκολάτες, οι σάλτσες και άλλα. Από τα βασικά είδη διατροφής λοιπόν, τρία στα 10 τρόφιμα μετακινούνται στον υψηλό συντελεστή, άρα θα επιβαρυνθούν τα ελληνικά νοικοκυριά. Στον χαμηλό συντελεστή 6% θα υπάγονται μόνο τα φάρμακα, τα βιβλία και τα θέατρα. Στον μεσαίο συντελεστή 11% υπάγονται οι εφημερίδες, τα περιοδικά, τα φρέσκα τρόφιμα, η ενέργεια, το νερό, τα ξενοδοχεία και η εστίαση.

Τα καραγκιοζιλίκια του καραγκιόζη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Της κακομοίρας έγινε άλλη μια φορά στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όπου συζητείτο ο διορισμός του προέδρου της ΡΑΕ και των μελών της. Η παρέμβαση του Άδωνη Γεωργιάδη και η επίθεση που ακολούθησε από τον ίδιο προς τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη είχε ως αποτέλεσμα να ανάψουν τα αίματα στην αίθουσα και να ακουστούν βαριές εκφράσεις.
«Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια. Να πηγαίνεις στον ΟΛΠ και να μιλάς κατά των ιδιωτικοποιήσεων και μετά να έρχεσαι εδώ στη Βουλή, κύριε Λαφαζάνη μου, και να λες ότι είναι καλή η πρόταση Τσίπρα. Μια πρόταση η οποία όχι μόνο ανοίγει τον δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων αλλά είναι τρεις φορές χειρότερη από το email Χαρδούβελη. Κι εσύ κύριε Λαφαζάνη μου να λες ότι είναι καλή η πρόταση. Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια», τόνισε ο Άδωνης Γεωργιάδης.
«Καραγιόζης είσαι εσύ», ούρλιαξε από τη θέση του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
«Εγώ δεν είπα τον κύριο Λαφαζάνη καραγκιόζη, αλλά αυτά που κάνει είναι καραγκιοζιλίκια, αλλά δεν είδα να τον διακόπτετε κυρία Πρόεδρε», απάντησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, απευθυνόμενος προς την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.  «Όσον αφορά εσάς κύριε Λαφαζάνη, καταλαβαίνω γιατί στεναχωριέστε, φάγατε και τη σφαλιάρα από τον Πούτιν και θα πιείτε όλο το πικρό ποτήρι μέχρι το τέλος, θα ξεπουλήσετε ότι έχει απομείνει, και θα βάλετε μάλιστα την υπογραφή σας φαρδιά πλατιά», συμπλήρωσε με ευχαρίστηση…

Επειδή προηγείται ο λαός και οι αυτοκτονούντες… Μετά την Ιαπωνία… για σούσι στην Αθήνα η Ραχήλ Μακρή

Αφού ασπάστηκε τη θέση του Γιάννη Μηλιού για καθυστέρηση πληρωμών της χώρας προς τους δανειστές, ως μηχανισμό εκβιασμού το ρίξε στο σούσι. Μαγεμένη από το πρόσφατο ταξίδι της στην Ιαπωνία και τις εμπειρίες που αποκόμισε δείχνει να είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή. Και δεν ήταν μόνο το καθημερινό ποστάρισμα στη σελίδα της στο Facebook με δεκάδες προσωπικά καρέ από τις στιγμές που έζησε στη χώρα της Άπω Ανατολής, αλλά και οι διατροφικές της συνήθειες που απ’ ότι φαίνεται άλλαξαν κατά την επιστροφή της στα πάτρια εδάφη. Προχθές λοιπόν, φεύγοντας από τη Βουλή αφού τάχθηκε υπέρ της πρότασης του Γιάννη Μηλιού, ο οποίος πρότεινε στάση πληρωμών προς τους δανειστές με την ίδια να τονίζει ότι «προηγείται ο λαός και μετά οι άλλοι» εξέφρασε την επιθυμία της για σούσι. Έτσι λοιπόν κατευθύνθηκε προς την οδό Απόλλωνος με τελικό προορισμό το εστιατόριο Furin Kazan, το οποίο φημίζεται για την γιαπωνέζικη του κουζίνα… Στην Ιαπωνία δεν κάνουν και χαρακίρι; Αυτό δε θα το… ασπαστεί κάποιος πολιτικός; Αλλά αυτό θέλει να έχεις και συνείδηση και φιλότιμο…

Καμμένος σε βουλευτές της ΝΔ: Στα… τέσσερα εσείς, στα τέσσερα

Ολιγόλεπτο χάος προκάλεσε στη Βουλή η ατάκα του Πάνου Καμμένου προς τους βουλευτές της ΝΔ και κυρίως τον Άδωνι Γεωργιάδη που σχολίαζε φωναχτά την ομιλία του «Στα… τέσσερα εσείς, στα τέσσερα». Η συνέχεια ήταν εκκριτική, με τους βουλευτές της ΝΔ να φωνάζουν οργισμένοι. «Παρακαλώ τους βιβλιοπώλες…»! συνέχισε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. «Κύριε Γεωργιάδη δεν έχετε το λόγο. Ησυχάστε», είπε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και συνέχισε: «Υπενθυμίζω ότι η συζήτηση είναι σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Κινδυνεύετε να παρεξηγηθείτε».

“Γυμνούς” άφησε τους δανειστές ο Α. Τσίπρας

με την απόφαση του να “πιστολίσει” το ΔΝΤ, δείχνοντας ότι η Ελλάδα δεν μπλοφάρει ότν αναφέρεται σε στάση πληρωμών των επαχθών δανείων που επέβαλαν στη χώρα ι ξένες δυνάμεις με την υπογραφή των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά γράφει η έγκυρη La Tribune, η οποία μάλιστα χαρακτηρίζει ως “προκλητικό” το σχέδιο των πιστωτών της Ελλάδας. Και αναφέρει ότι οι δανειστές “Μέχρι τώρα οι δανειστές έλπιζαν ότι “μπλοφάρει” και ότι δεν έχει τα “κότσια” να το πάει μέχρι τέλους”. Μετά όμως από την “πιστολιά” στο ΔΝΤ και με την αυστηρή προειδοποίηση ότι “θα πληρώσουμε στις 30 Ιουνίου αν…αλλάξετε μυαλά” κατάλαβαν ότι η Ελλάδα αυτή την φορά δεν “παίζει” και ό κίνδυνος να χάσουν τα λεφτά τους είναι υπαρκτός και σίγουρος. «Ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε την πρόταση των πιστωτών, οι συζητήσεις όμως συνεχίζονται. Επομένως το τελεσίγραφο είναι ήδη παρωχημένο. Όμως, ο γόρδιος δεσμός των διαπραγματεύσεων παραμένει και είναι οι συντάξεις» εκτιμά ο αρχισυντάκτης των οικονομικών σελίδων της La Tribune. Η εφημερίδα στο άρθρο της αναλύει την στάση των πιστωτών και την αποδίδει στην ιδεολογική πόλωση τους να επικεντρώνουν τη λύση σε μια λογιστική προσέγγιση της οικονομίας. «Όμως, η λύση στο πρόβλημα των συντάξεων καθώς και στα άλλα δεινά της Ελλάδας, είναι αλλού: Βρίσκεται στην ανάκαμψη της οικονομίας, στην επανοικοδόμηση, στην αναδιάρθρωση του χρέους δημόσιου και ιδιωτικού και στην ενεργό καταπολέμηση της ανεργίας. Τότε μόνο η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος θα είναι δυνατή», συμπληρώνει. Συνεχίζοντας, κάνει λόγο για κατάσταση που μοιάζει να έχει ξεφύγει από τα όρια της λογικής. «Γι’ αυτό και ο κ. Τσίπρας εκτιμά ότι μόνο η ελληνική πρόταση αποτελεί ρεαλιστική βάση για τις διαπραγματεύσεις» υπογραμμίζει ο κ. Γκοντέν. Όπως διαπιστώνει η εφημερίδα, ο Έλληνας πρωθυπουργός ξέρει τις προθέσεις των δανειστών, γι” αυτό και απέρριψε άμεσα το σχέδιο. «Εάν ήταν ένα πραγματικό τελεσίγραφο, τότε θα ήταν αδύνατη η συνέχιση των συζητήσεων. Ωστόσο αυτό δεν συμβαίνει» καταλήγει ο Ρ. Γκοντέν εκτιμώντας ότι επρόκειτο για «τελεσίγραφο – μπλόφα».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου