Thursday, 28 March, 2024

Ευρωεκλογές 2019: Ποιοι είναι οι Ευρωβουλευτές που εκλέγονται

Το Κίνημα Αλλαγής επέλεξε το 7,56% των ψηφισάντων και τις 2 έδρες του συνδυασμού φαίνεται να λαμβάνουν οι Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή.
Το βράδυ της Δευτέρας θα έχουμε σαφή εικόνα για τη σταυροδοσία αναφορικά με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Οριστική είναι ωστόσο η εικόνα που αφορά τα ποσοστά ψήφων της κάθε υποψήφιας παράταξης.Με ενσωματωμένο το 78,31% των ψήφων και το 35,80% των σταυρών τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών 2019 έχουν ως εξής:
Η ΝΔ λαμβάνει το 33,24% των ψήφων και 7 έδρες, στις οποίες την πρωτοκαθεδρία λαμβάνει ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος και ακολουθούν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Ελίζα Βόζενμπεργκ, η Μαρία Σπυράκη, ο Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης, η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Γιώργος Κύρτσος, ενώ «προ των θυρών» είναι Γιώργος Αμυράς και Δημήτρης Καιρίδης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 6 έδρες και το 23,77% των ψήφων, με τον Δημήτρη Παπαδημούλη να έρχεται πρώτος, να ακολουθεί η Ελενα Κουντουρά, ο Κώστα Αρβανίτης, ο Στέλιος Κούλογλου, ο Αλέξης Γεωργούλης και ο Πέτρος Κόκκαλης. Αν αναδιαμορφωθούν τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας ενδεχομένως να εκλεγούν σε δυο θέσεις των προηγουμένων οι Γιάννης Μουζάλας και Σπύρος Δανέλλης.
Το Κίνημα Αλλαγής επέλεξε το 7,56% των ψηφισάντων και τις 2 έδρες του συνδυασμού φαίνεται να λαμβάνουν οι Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή. Ακολουθούν, σε μικρή απόσταση οι Νίκος Παπανδρέου και Γιώργος Καμίνης.
Το ΚΚΕ λαμβάνει 5,51% και δυο έδρες, επίσης, τις οποίες, μέχρι στιγμής, φαίνεται να καταλαμβάνουν οι Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος. Ακολουθούν οι Σεμίνα Διγενή και Λίλα Καφαντάρη.
Η Χρυσή Αυγή, επίσης, λαμβάνει 2 έδρες και ακολουθεί με το 4,86% των ψήφων. Με μεγάλη διαφορά προηγείται, ο Ιωάννης Λαγός και ακολουθεί ο Θανάσης Κωνσταντίνου. Ακολουθεί ο Γιάννης Παππάς και ο Ευάγγελος Μπαρμπούρης.
Μια έδρα λαμβάνει η Ελληνική Λύση (4,12%) του Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος φαίνεται να εκλέγεται ευρωβουλευτής.
Τελευταίο έρχεται το ΜέΡΑ25 με ποσοστό 3,04%. Στην ευρωβουλή εκλέγεται η Σοφία Σακοράφα και ακολουθούν ο Κλέων Γρηγοριάδης και η Κωνσταντίνα Αδάμου.
skai.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου