Friday, 29 March, 2024

Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη: Οι αλλαγές έρχονται μέσα από τις τοπικές κοινωνίες

Η Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη, υποψήφια βουλευτής Πέλλας με τη Νέα Δημοκρατία, σε συναντήσεις με πολίτες:
Οι αλλαγές έρχονται μέσα από τις τοπικές κοινωνίες
Μια σειρά επισκέψεων για να υπάρχει συνεχή επαφή με τους συμπολίτες μου, να ακούγονται οι απόψεις τους και οι πραγματικές τους ανάγκες είναι σε συνεχή ροή. Ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα ενημέρωσης για το σχέδιό μας, το πρόγραμμα διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και τις άμεσες, ρεαλιστικές προοπτικές που ανοίγονται με τη Νέα Δημοκρατία με τη νίκη στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.


Στο πλαίσιο αυτό, επισκέφτηκα το Εργατικό Κέντρο Έδεσσας. Εκεί είχα ενδιαφέρουσες συνομιλίες για αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν στο εργατικό δίκαιο, τα δικαιώματα των εργατών, το ρόλο των Κέντρων, τις νέες θέσεις εργασίας και το σημαντικό θέμα της συνταξιοδότησης. Στις προγραμματικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, προβλέπεται η αποτελεσματική προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια.
Στον Δικηγορικό Σύλλογο Έδεσσας, είχα μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με την Πρόεδρο, Μάνια Γαïσίδου. Μεταξύ άλλων, συζητήσαμε για το Πρόγραμμα της ΝΔ που αφορά την κατάργηση του Νόμο Παρασκευόπουλου, για τις αποφυλακίσεις κρατουμένων και την προστασία του πολίτη σε κάθε γειτονιά με κατάλληλα μέτρα ασφαλείας. Τονίσαμε την ευθύνη της πολιτείας για εκπαίδευση, προστασία και προσωπική ανάπτυξη κάθε πολίτη, με στόχο την αποφυγή αδικημάτων και παράνομων πράξεων. Χρειάζεται να επιλύουμε τα προβλήματα, όχι να τα διαχειριζόμαστε βραχυπρόθεσμα.


Ακόμη, επισκέφτηκα αρκετές Τοπικές Κοινότητες, στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Έδεσσας και Σκύδρας. Στο επίκεντρο των συζητήσεων με τους κατοίκους, βρέθηκε ο τραγικός απολογισμός των απανωτών φυσικών καταστροφών που έπληξαν τις δενδρώδεις καλλιέργειες. Μέριμνα μας είναι η επίσπευση των διαδικασιών αποζημίωσης, η άμεση κάλυψη ζημιών λόγω κλιματικής αλλαγής, η καταβολή δίκαιης προκαταβολής στους πληγέντες, η αναμόρφωση του Κανονισμού Αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ σύμφωνα με τις νέες ανάγκες. Στην κρίση απαντάμε με Ανάπτυξη. Στο Πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπεται «η παρουσία του ιδιωτικού ασφαλιστικού τομέα, συνδυαστικά με τον κρατικό ΕΛΓΑ και τα ΠΣΕΑ, ώστε η σοδειά να ασφαλίζεται για τους πραγματικούς κινδύνους, τα ασφάλιστρα να είναι πιο ορθολογικά και οι αποζημιώσεις στην ώρα τους».
Βασική προγραμματική θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα από την Ανάπτυξη.
Η προώθηση μίας πολιτικής ευκαιριών και όχι επιδομάτων…
#Ελλάδα_μπορούμε, γιατί
#Αξίζουμε_καλύτερα!
Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη
Υποψήφια Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου