Thursday, 18 April, 2024

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Προμηθέας 111-77: Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός

Το 38ο Πρωτάθλημα του κατέκτησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ που έκανε το 3-0 κόντρα στον Προμηθέα στους τελικούς της διοργάνωσης.
Σε έναν τρίτο τελικό, που μετετράπη σε… φιέστα από το πρώτο δεκάλεπτο (σ.σ. 31-8), ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στέφθηκε στο ΟΑΚΑ πρωταθλητής Ελλάδας για 38η φορά στην ιστορία του.
Οι «πράσινοι» επικράτησαν άνετα με 111-77 του Προμηθέα Πατρών, σημειώνοντας ρεκόρ παραγωγικότητας σε σειρά τελικών της Α1 Ανδρών και παραμένοντας με «sweep»… αμετακίνητοι για τρίτη διαδοχική χρονιά στο θρόνο του πρωταθλητή.
Ο αγώνας ήταν run n’ gun από το πρώτο λεπτό, με τον Καλάθη να κρατάει την «ορχήστρα» του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και να κάνει «μαγικά» στο παρκέ! Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» είχε 9 πόντους και 9 ασίστ στο πρώτο μέρος, όπου οι «πράσινοι» κυριάρχησαν απόλυτα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σημείωσαν 21/27 δίποντα, με τους 36 από τους 62 πόντους τους να προέρχονται μέσα από το «ζωγραφιστό»!
Γενικότερα, η ομάδα του Πιτίνο σκόραρε με όποιον τρόπο ήθελε στο πρώτο δεκάλεπτο, όπου σημείωσε 31 πόντους, μετρώντας 14/22 σουτ! Την ίδια ώρα που η ομάδα της Πάτρας είχε 3/16… Οι παίκτες του Γιατρά βρήκαν ρυθμό στη δεύτερη περίοδο, κάτι που έκανε ακόμα πιο ωραίο το θέαμα, καθώς αμφότερες οι ομάδες έβαλαν σε… δεύτερη μοίρα την άμυνα και προσέφεραν εντυπωσιακές φάσεις στην επίθεση.
Παράλληλα, το «τριφύλλι» κυριάρχησε στα ριμπάουντ (26-10) κι ανάγκασε τον αντίπαλο του να έχει 14/35 σουτ, μέχρι να πάει στα αποδυτήρια. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το 7-0, με το οποίο μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, τον έφερε στο +35 (69-34 στο 22′).
Οι δύο ομάδες συνέχισαν να προσφέρουν θέαμα στο παρκέ αλλά πλέον στην εξίσωση είχε μπει για τα καλά κι ο κόσμος, ο οποίος έδειχνε ανυπόμονος να πανηγυρίσει ακόμα ένα Πρωτάθλημα! Οι φίλοι του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ δημιούργησαν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα, με τη διαφορά να έχει παγιωθεί στους 30 πόντους.
Με πρωτοστάτη τον Θανάση Αντετοκούνμπο και τους υπόλοιπους να ακολουθούν, οι παίκτες του Πιτίνο μετέτρεψαν τον τρίτο τελικό σε… All Star Game με τις φάσεις που έβγαλαν, φτάνοντας με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος!
Τα δεκάλεπτα: 31-8, 62-34, 86-53, 111-77

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου