Friday, 23 July, 2021

Την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 ο φιλικός αγώνας ΠΑΕ ΠΑΟΚ – Εθνικής EURO 2004

Την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 ο φιλικός αγώνας ΠΑΕ ΠΑΟΚ – Εθνικής EURO 2004

Συνέντευξη Τύπου για τον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ ΠΑΕ ΠΑΟΚ και της Εθνικής Ελλάδας Πρωταθλήτριας Ευρώπης 2004, που γίνεται στο πλαίσιο του «Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδας), για την εκπλήρωση της ευχής του 16χρονου Χρυσοβαλάντη, έδωσαν σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Ο φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου θα γίνει την επόμενη Τετάρτη 13 Μαΐου 2015, στις 19.00’, στο γήπεδο της Τούμπας και τα έσοδά του θα δοθούν στο Παιδοογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, όπως ευχήθηκε ο 16χρονος Χρυσοβαλάντης. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Στη συνέντευξη Τύπου παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η Πρόεδρος Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδας) Αναστασία Μανιά, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιάκωβος Αγγελίδης, ο Εκπρόσωπος της ΕΠΟ Γιώργος Καραμερίδης και ο Επίκουρος Καθηγητής, Εκπρόσωπος Παιδοογκολογικού Τμήματος ΑΧΕΠΑ Μανώλης Χατζηπαντελής.

 Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας χαρακτήρισε το σκοπό της εκδήλωσης «ξεχωριστό και ανώτερο» και επισήμανε ότι «έχει ειπωθεί από έναν αγαπημένο συγγραφέα, τον Paulo Coelho, και έχει αξία σήμερα να το επαναλάβουμε ότι: ‘Ένα παιδί μπορεί να διδάξει σε έναν ενήλικο τρία πράγματα: Να είναι ευτυχισμένος χωρίς ιδιαίτερο λόγο, να είναι πάντα απασχολημένος με κάτι και να ξέρει να διεκδικεί με όλη του τη δύναμη αυτό που θέλει’. Είναι τρία πράγματα που τα ξεχνάμε πολλές φορές στην πορεία μας και είναι καλό να μας τα υπενθυμίζουν. Αυτές οι τρεις αλήθειες δίνουν πραγματικό περιεχόμενο και ευχαριστούμε τον Χρυσοβαλάντη που τις έφερε στο προσκήνιο. Ο Χρυσοβαλάντης όμως, έφερε και κάτι ακόμα στο προσκήνιο, που είναι πιο αφοπλιστικό: Ευχήθηκε να διοργανωθεί ένας φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ του ΠΑΟΚ και Εθνικής EURO 2004 και τα έσοδα να δοθούν στο Παιδοογκολογικό τμήμα του ΑΧΕΠΑ. ‘Είναι σημαντικό το έργο του νοσοκομείου και χρειάζεται τη στήριξη όλων μας για να συνεχίσει να βοηθάει παιδιά με καρκίνο’, είπε. Ο Χρυσοβαλάντης δε μας θύμισε απλώς τρεις αλήθειες για τη ζωή, αλλά μας έδειξε και τον τρόπο να υποσκελίζεις το ‘εγώ’, υπηρετώντας το ‘εμείς’. Και γι’ αυτό ακριβώς θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον 16χρονο Χρυσοβαλάντη».

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι υπάρχουν τρία στοιχεία που καθιστούν το φιλικό αυτό αγώνα ξεχωριστό. Το πρώτο είναι ότι οι φίλαθλοι θα έχουν τη χαρά να δουν ξανά στο γήπεδο την Εθνική που κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης και τον ΠΑΟΚ, μια ομάδα που έχει αποδείξει ότι διαθέτει σπουδαία κοινωνικά αντανακλαστικά. Το δεύτερο είναι ότι τα έσοδα θα διατεθούν στο Παιδοογκολογικό τμήμα του ΑΧΕΠΑ. Το τρίτο είναι ότι θα χαρίσουμε ένα χαμόγελο σε ένα παιδί που το έχει ανάγκη.

«Η αλληλεγγύη, η κοινωνική συνοχή, η στήριξη των ιδρυμάτων που προσφέρουν στον τόπο μας, τεράστιο έργο, ιατρικό και κοινωνικό, είναι προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Οι φορείς και τα ιδρύματα τώρα μας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ. Και τώρα, με το έργο τους, απλώνουν το κοινωνικό δίχτυ προστασίας και συνοχής, που είναι απαραίτητο για την κοινωνία μας. Από την πρώτη στιγμή θεώρησα ηθικό χρέος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να σταθεί δίπλα και να υποστηρίξει τον  αγώνα για να εκπληρωθεί η ευχή του συγκεκριμένου παιδιού. Καλώ όλους τους φιλάθλους να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια και να παρακολουθήσουν μαζί μας τον φιλικό αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Εθνική του EURO 2004», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και συνεχάρη την Πρόεδρο της Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδας) Αναστασία Μανιά για τη σημαντική δράση της, καθώς και όλους τους διοργανωτές.

Η Πρόεδρος του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδας) Αναστασία Μανιά αναφέρθηκε στο έργο του Make-A-Wish παγκοσμίως και στην κοινωνική προσφορά του σε 50 χώρες του κόσμου. «Σκοπός μας είναι να εκπληρώνουμε τις βαθύτερες επιθυμίες παιδιών από 3 έως 18 ετών με απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες, ενισχύοντας τον αγώνα τους για τη ζωή, με χαρά, δύναμη κι ελπίδα. Η ψυχολογική υποστήριξη είναι ισάξια της ιατρικής θεραπείας στο δρόμο προς την ίαση οποιασδήποτε ασθένειας. Ο Χρυσοβαλάντης δίνει ένα μάθημα ζωής σε όλους μας και ένα μεγάλο εκπαιδευτικό μήνυμα: Στη ζωή πρέπει να προσφέρεις σε όσους το έχουν ανάγκη», επισήμανε και ευχαρίστησε την ΠΚΜ, τον ΠΑΟΚ, την Εθνική EURO 2004 και την ΕΠΟ.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιάκωβος Αγγελίδης δήλωσε ότι αποτελεί τιμή και ευθύνη της ομάδας να εκπληρώσει την ευχή ενός παιδιού που εκφράζει μια ελπίδα για το αύριο το δικό του και των άλλων ανθρώπων. «Οι ποδοσφαιρικές ομάδες δε θα ήταν σημαντικές αν δεν αποτελούσαν το συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε διαφορετικούς ανθρώπους. Ο ΠΑΟΚ και η Εθνική EURO 2004 αποτελούν το όχημα για την εκπλήρωση της ευχής του Χρυσοβαλάντη. Η κοινωνική αλληλεγγύη είναι η μόνη πραγματική ευχή, που μπορεί να μας βγάλει από τα μεγάλα αδιέξοδα», σημείωσε.

Ο Εκπρόσωπος της ΕΠΟ Γιώργος Καραμερίδης ευχαρίστησε όσους υποστηρίζουν την προσπάθεια για την εκπλήρωση της ευχής του 16χρονου Χρυσοβαλάντη.

Ο Επίκουρος Καθηγητής, Εκπρόσωπος Παιδοογκολογικού Τμήματος ΑΧΕΠΑ Μανώλης Χατζηπαντελής επισήμανε την υλική και ηθική προσφορά της Make-A-Wish Ελλάδας στη στήριξη του Παιδοογκολογικού Τμήματος του ΑΧΕΠΑ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου