Thursday, 28 March, 2024

Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 2-1

Ιστορική ανατροπή για τον Πανιώνιο κι ελπίδες ενόψει της ρεβάνς στην Τούμπα! Αν κι ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Σφιντέρσκι, οι Νεοσμυρνιώτες ισοφάρισαν με τον Ντουρμισάι

και στο 91′ ο Σταυρόπουλος αφού είπε… ευχαριστώ στην προσφορά του Πασχαλάκη έδωσε την νίκη με 2-1!
Τα πάνω-κάτω έφερε σήμερα ο Πανιώνιος, ο οποίος αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στον ΠΑΟΚ, στο τελευταίο 20λεπτπο έβγαλε ενέργεια, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την «καθίζηση» των Θεσσαλονικιών και κέρδισε με 2-1. Ετσι θέτει σοβαρή υποψηφιότητα ώστε να πάρει το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, ενόψει της ρεβάνς στα τέλη του μηνός.
Ο Μάντζιος παρέταξε τον Κότνικ στο τέρμα, τους Παπαγεωργίου, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλο, Σαραμαντά στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Κόρμπο, Μακρύλλο στα «6αρο-8αρια», τους Μασούρα, Μασούρα στα άκρα και τον Κούρντι σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ντουρμισάι.
Ο Λουτσέσκου ξεκίνησε με τον Πασχαλάκη κάτω από τα γκολπόστ, τους Λυρατζή, Ινγκασον, Τόσκα, Γιαννούλη στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Σακχόφ, Ολιβέιρα στον άξονα, τους Λημνιό, Πέλκα, Ενρίκε μεσοεπιθετική τριπλέτα και τον Σβιντέρφσκι στην κορυφή της επίθεσης.
Η ανάγνωση των δύο ενδεκάδων αντικατοπτρίζει ανάγλυφα πως και οι δύο ομάδες προχώρησαν σε δοκιμές, ενώ για λογαριασμό του ΠΑΟΚ ντεμπουτάρισαν οι Ινγκασον και Ολιβέιρα. Συνολικά οι φιλοξενούμενοι είχαν στο αρχικό τους σχήμα πέντε χειμερινές προσθήκες (Ινγκασον, Ολιβέρια, Σβιντέρφκι, Γιαννούλης, Ενρίκε) plus τον νεαρό Λυρατζή, ενώ ο Τόσκα από μπακ ήταν στα στόπερ. Τα παραπάνω δεδομένα συνεπικουρούμενα από τον βαρύ, λόγω της βροχόπτωσης, αγωνιστικό χώρο, δεν άφηναν… υποσχέσεις για ένα πολύ καλό ματς. Οπερ και εγένετο. Μέχρι την ανάπαυλα οι Θεσσαλονικείς είχαν μεν την κατοχή μπάλας (στα επίπεδα του 67%), αλλά δεν απείλησαν ουσιαστικά.
Η πιο «καθαρή» τους ευκαιρία ήταν η κεφαλιά του Ινγκασον στο 26′, ενώ στο 5′ ο Ολιβέιρα έβγαλε ωραία μπαλιά στο Λημνιό, όπως δεν έκανε καλό τελείωμα, από ομολογουμένως δύσκολη θέση. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους είχαν σαφείς ανασταλτικούς προσανατολισμούς και θέλησαν να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα του Μασούρα, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Ο Ντουρμισάι έδειχνε απομονωμένος, κάθετα έπαιξαν δύο φορές (με Μακρύλλο, Κόρμπο), ενώ η καλύτερή τους στιγμή δεν ήταν τελική, όταν στο 25′ ο Ιγκνασον έβαλε stop στον Μασούρα που ήταν έτοιμος να «εκτελέσει». Αλλωστε στο πρώτο μισό δεν είχαν κάποια, ενώ ο ΠΑΟΚ κατέγραψε μόλις 4.
Το δεύτερο μισό ξεκίνησε σε ανάλογο τέμπο και ο «Δικέφαλος του Βορρά» άνοιξε το σκορ στο 57′, όταν οΣβιντέρφσκ εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Κότνικ. Ομως με την πάροδο του χρόνου οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πως «κάθισαν» στο 1-0 και άρχισαν να χαλαρώνουν. Αλλο που δεν ήθελε ο Πανιώνιος, ο οποίος μετά το 70′ όχι μόνο βγήκε από το «καβούκι» του, αλλά άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο. Η είσοδος του Σπιριντόνοβιτς τον έκανε πιο επιθετικό και στο 74′ έφτασε στη ισοφάριση, μετά από εξαιρετική ενέργεια του Τσιλούλη και κοντινό πλασέ του Ντουρμισάι, στην πρώτη «κυανέρυθρη» τελική στον αγώνα.
Αυτόματα ο παράγοντας ψυχολογία έγειρε υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίοι απείλησαν με το σουτ του Σπιριντόνοβιτς στο 85′ όπου ο Πασχαλάκης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ και τελικά στο 90′ έφτασαν στη μεγάλη ανατροπή. Σε μία φάση όπου ο Πασχαλάκης αναγορεύτηκε σε μοιραίος, έκανε «τσαφ» σε έξοδο και ο Σταυρόπουλος έσπρωξε την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία του.
MVP: Ο Τσιλούλης. Ο 22χρονος ακραίος έκανε φανταστική κίνηση στη φάση της ισοφάρισης του Πανιωνίου, καθώς απέφυγε τον Γιαννούλη και έδωσε πάσα πάρε-βάλε στον Ντουρμισάι.
Στο ύψος του: Στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων για τον Πανιώνιο βρέθηκαν οι Κόρμπος, Σαραμαντάς, Ντουρμισάι. Οι γηπεδούχοι δέχθηκαν ελάχιστες φάσεις και το γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ ήταν «γκάφα» από τον Κότνικ. Ναι μεν μεσοεπιθετικά απείλησαν μετά το 70′, ανασταλτικά όμως ήταν πολύ καλοί και το πιστώνονται οι δύο πρώτοι. Ο αρχηγός δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να παίξουν κάθετα, ενώ η πλευρά του νεαρού αριστερού μπακ πήγε καλά και μάλιστα «πιστώνεται» το σωτήριο stop επί του Λημνιού στο 25′. Οσο για τον τελευταίο, «διάβασε» σωστά τη φάση της ισοφάρισης και βρέθηκε στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή. Στον ΠΑΟΚ μας… μένει ο Ινγκασον. Μπορεί να είναι και η… υπερβολή του ντεμπούτο, αλλά ο Ισλανδός στόπερ έκλεψε την παράσταση. Στο 26′ «άγγιξε» το γκολ, στο 25′ έκανε σωτήριο τάκλιν επί του Μασούρα, ενώ «κέρδισε» τη συντριπτική πλειοψηφία, αν όχι όλες, τις προσωπικές «μονομαχίες» που ενεπλάκη.
Η «γκάφα»: Οι δύο γκολκίπερ έκαναν από μία. Ο Κότνικ στο 57′, όταν δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας σε σέντρα του Γιαννούλη, απώλεσε τον έλεγχό της και ο Σβιντέρφσκι από κοντά, την έστειλε στα δίχτυα του. Ο Πασχαλάκης στο 90′ υπέπεσε σε «τσαφ» σε έξοδό του μετά από φάουλ του Σπιριντόνοβιτς, η μπάλα στρώθηκε στον Σταυρόπουλο και ο νεαρός στόπερ την έσπρωξε στα δίχτυα.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Παπαγεωργίου (67′ Μαξίμοβιτς), Σαραμαντάς, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκεζ, Κόρμπος, Κούρντι (77′ Καμαρά), Μακρύλλος (67′ Σπιριντόνοβιτς), Τσιλούλης, Μασούρας, Ντουρμισάι.
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λυρατζής, Ινγκασον, Τόσκα, Γιαννούλης, Σακχόφ (63′ Μίσιτς), Ολιβέιρα, Λημνιός, Πέλκας (73′ Ελ Καντουρί), Ενρίκε (80′ Ενρίκε), Σβιντέρφσκι.
gazzetta.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου