Thursday, 28 March, 2024

Πιονγκτσάνγκ 2018: Ασημένια ολυμπιονίκης με παγκόσμιο ρεκόρ η Παπαδάκη

Με τα χρώματα της Γαλλίας η ελληνικής καταγωγλης πρωταθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου!
Στο βάθρο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ανέβηκε η Γαβριέλα Παπαδάκη μετά από τον συγκλονιστικότερο ίσως τελικό στην ιστορία του καλλιτεχνικού πατινάζ που διεξήχθη τα ξημερώματα της Τρίτης στην Πιονγκτσάνγκ.
Η ελληνίδα από την πλευρά του πατέρα της, μαζί με τον παρτενέρ της Γκιγιόμ Σιζερόν, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στον χορό στον πάγο με τα χρώματα της Γαλλίας.
Το ζευγάρι των Καναδών ολυμπιονικών του Σότσι Τέσα Βιρτό και Σκοτ Μουάρ ήταν εκείνο που κρέμασε στο στήθος του το χρυσό μετάλλιο κάνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο σύνολο βαθμών.
Παπαδάκη και Σιζερόν είχαν επίσης σπάσει νωρίτερα το παγκόσμιο ρεκόρ στο σύνολο και φυσικά στο ελεύθερο πρόγραμμα, το οποίο θεωρείται το κορυφαίο που έχει παρουσιαστεί ποτέ στην ιστορία και παραμένει ακατάρριπτο.
Στο ζευγάρι στοίχισε η ατυχία στο σύντομο πρόγραμμα την Καθαρά Δευτέρα, όταν ξεκουμπώθηκε το κορμάκι της Παπαδάκη και προσπαθώντας να καλύψει το στήθος της αποσυντονίστηκε για λίγο χάνοντας πολύτιμους βαθμούς που θα ανέβαζαν το ζεύγος στο ψηλότερο σκαλί.


Στον ίδιο τελικό του χορού στον πάγο είχαμε άλλη μια συμμετοχή ελληνικής καταγωγής αθλητή, του Γιώτη Πολυζωάκη που με την παρτενέρ του Καβίτα Λόρενς κατέκτησαν την 16η θέση στο σύνολο για λογαριασμό της Γερμανίας, επιδοση που θεωρείται επίσης μεγάλη επιτυχία.
Καναδογαλλική κόντρα για το χρυσό μετάλλιο είχαμε και στο ελεύθερο σκι σε μισό σωλήνα γυναικών, με ίδια κατάληξη. Η Κέισι Σαρπ από τον Καναδά αναδείχθηκε χρυσή ολυμπιονίκης αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Γαλλίδα Μαρί Μαρτινό.
Το χάλκινο μετάλλιο στο ελεύθερο σκι σε μισό σωλήνα όπως και στον χορό στον πάγο στα ζευγάρια του καλλιτεχνικού πατινάζ, πήγε στις ΗΠΑ σχηματίζοντας έτσι και στα δυο αυτά αγωνίσματα ίδιο βάθρο με το χρυσό στον Καναδά, το ασημένιο στην Γαλλία και το χάλκινο στις ΗΠΑ.
euronews

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου