Thursday, 28 March, 2024

Η Χρήστα – Μαρία Στουγιαννίδου από την Πετριά Σκύδρας έκανε Κυπελλούχο Ελλάδας στο χάντμπολ τη Νέα Ιωνία!

Ο τελικός του φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας στις γυναίκες, ανάμεσα στη Νέα Ιωνία και τον ΠΑΟΚ, στη Λυκόβρυση Κοζάνης είχε απίθανη εξέλιξη.

Κυπελλούχος Ελλάδας 2017/2018 η Νέα Ιωνία, με το εκπληκτικό γκολ της Στουγιαννίδου με καταγωγή από την Πετριά Σκύδρας, που έκρινε τον νικητή!

Η Χρήστα Μαρία Στουγιαννίδου έβαλε ένα απίστευτο γκολ και χάρισε το πέμπτο Κύπελλο της ιστορίας του στον ΟΦΝΙ. Με 23” να απομένουν για το τέλος του αγώνα η ομάδα της Νέας Ιωνίας είχε την επίθεση, όμως οι παίκτριες του ΠΑΟΚ έκλεψαν τη μπάλα και όλα έδειχναν ότι η αναμέτρηση θα τελείωνε με το ισόπαλο 20-20.

Η Στουγιαννίδου έκλεψε τη μπάλα στην προσπάθεια των παικτριών του ΠΑΟΚ να βγουν στην αντεπίθεση, είδε την τερματοφύλακα εκτός εστίας και με σουτ από το κέντρο χάρισε στην ομάδα της το 5ο τρόπαιο της ιστορίας της στη διοργάνωση.

Η Νέα Ιωνία διατήρησε τον τίτλο της Κυπελλούχου Ελλάδας με απίθανο γκολ της Χρήστας Μαρίας Στουγιαννίδου στην εκπνοή του αγώνα, με την 22χρονη εξτρέμ να γράφει το τελικό 21-20!

Οι δύο ομάδες επιβεβαίωσαν πως αποτελούν τις κορυφαίες της κατηγορίας, με την αναμέτρηση να είναι ντέρμπι από το πρώτο λεπτό. Η Νέα Ιωνία πήρε τα ηνία του αγώνα προηγούμενη στο πρώτο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου με 5-3. Στη συνέχεια οι παίκτριες του ΠΑΟΚ πέρασαν στην αντεπίθεση, όμως οι αθλήτριες της Νέας Ιωνίας βρήκαν τις λύσεις, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια με την τυπικά γηπεδούχο Νέα Ιωανία να προηγείται με 12-10.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι αθλήτριες του Δικεφάλου, μπήκαν με περισσότερη συγκέντρωση, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να καταφέρουν να ροκανίσουν την διαφορά και να ισοφαρίσουν αρχικά σε 17-17, ενώ στην συνέχεια πήραν κεφάλι στο σκορ με 17-18 και 19-20. Η Νέα Ιωνία βρήκε την απάντηση ισοφαρίζοντας σε 20-20 και εκεί που όλα έδειχναν πως θα οδηγηθούμε στην πεντάλεπτη παράταση στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα, η Στουγιαννίδου ως κάτοχος της μπάλας μετά από λάθος της άμυνας του ΠΑΟΚ, από μακρινή απόσταση να “κρεμάσει” την εκτός θέσης, Ρόσκα, για να χαρίσει το Κύπελλο στη Νέα Ιωνία.

Οι δηλώσεις της σκόρερ του «χρυσού» τέρματος του τελικού Χρήστας Μαρίας Στουγιαννίδου

Η Μάγδα Κεπεσίδου μπορεί να ήταν αυτή που είχε στραμμένα πάνω της προβολείς σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά η Χρήστα Στουγιαννίδου με το γκολ που πέτυχε έβαλε το δικό της στίγμα στη νίκη της Νέας Ιωνίας επί του ΠΑΟΚ με νικητήριο τέρμα δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος του τελικού του 16ου Final 4 που φιλοξενήθηκε στην Κοζάνη.

«Δεν έχω ακόμα συνειδητοποιήσειτι έχει γίνει. Κάναμε πολλά λάθη στα προηγούμενα ματς με τον ΠΑΟΚ. Σήμερα κάναμε τα λιγότερα από τον αντίπαλο. Είμαι περήφανη για τις συμπαίκτριες μου γιατί δείξαμε ότι είμαστε πραγματική ομάδα» ανέφερε αρχικά η Στουγιαννίδου και για το τελευταίο και καθοριστικό τέρμα τόνισε: «Ήταν αυθόρμητο, δεν είδα τον χρόνο. Είδα κενό το τέρμα και σούταρα».

Τα πεντάλεπτα: 1-1, 4-2, 6-5, 6-6, 7-8, 12-10 (ημχ.), 13-12, 14-12, 17-14, 17-17, 18-19, 21-20

Ν. ΙΩΝΙΑ (Ναϊσίδου- Ζιβούλοβιτς): Μ. Κεπεσίδου, Φράγκου, Μίλασιτς 3, Παπανικολάου, Πάπα 7, Ζυγούρα 2, Μακρή, Ντανίλοβιτς 4, Βαφειάδου, Χρυσή, Διακογιάννη, Κοντοστέργιου, Σαραντάκου, Ζηνωνίδου, Χρονοπούλου 1, Στουγιαννίδου 4.

ΠΑΟΚ (Χρήστος Τζουβάρας): Σεραφίμοβα, Τσαουσίδου, Τσιομπάνου 2, Νούλα, Παναγιωτίδου, Γκάτσιου 1, Σελεμίδου, Ρόσκα, Μούρνου 4, Τζούρισιτς 1, Προκοπίδου, Νίκολιτς 3, Στοϊκόφσκα 2, Στρατάκη, Χατζηπαρασίδου 5, Μάστακα 2.

Διαιτητές: Πατιός –Τσιάνας, Παρατηρητές: Μεϊμαρίδης – Αγγελίδης Δίλεπτα: 4-2, Πέναλτι: 4/5-6/7, Κόκκινη: 59:37 Προκοπίδου (δεν κρατήθηκε δελτίο)

Με πληροφορίες SDNA – e-handball.gr – sports up – sport24

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου