Tuesday, 19 March, 2024

Άννα Μαρία Τριφύλλη: Χρυσό μετάλλιο και καλύτερη γυναίκα πυγμάχος στο παγκόσμιο

Νέες σπουδαίες επιτυχίες για την ελληνική πυγμαχία, αυτή τη φορά από την εθνικής ομάδα εφήβων-νεανίδων στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Κυπέλλου Πυγμαχίας, στην Μπούντβα του Μαυροβούνιου.

Η Άννα Μαρία Τριφύλλη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία της και τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας Ασημένιο Μετάλλιο έφερε στην Ελλάδα η Ιωάννα Κάντζαρη και τρία χάλκινα κατέκτησαν οι Δανάη Ζενουνλλάρι, Θωμάς Μποδιτσόπουλος και Νίκος Καλυβάκης.

Η Άννα Μαρία Τριφύλλη στον τελικό της κατηγορίας της (48 κιλά) νίκησε την τουρκάλα αντίπαλό της Ισίκ Φιλίζ και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ενώ αναδείχτηκε η Best Fighter του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Η Ιωάννα Κάντζαρη (54 κιλά) στην τελική αναμέτρηση της κόντρα στην Μπιμπιάννα Λοβάσοβα έδωσε έναν συγκλονιστικό αγώνα μέσα στο ρινγκ, αλλά έχασε τελικά κατακτώντας ωστόσο το ασημένιο Μετάλλιο.

Η Δανάη Ζενουνλλάρι, (60 κιλά) πάλεψε σκληρά μέσα στο ρινγκ και παρά την πολύ καλή εμφάνισή της δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Τοκαρέβα από τη Ρωσία, αφήνοντας όμως εξαιρετικές εντυπώσεις με την δυναμική της παρουσία.

Για την κατηγορία των 54 κιλών στον ημιτελικό ο Θωμάς Μποδιτσόπουλος αντιμετώπισε τον Αζέρο Ομάρ Ασανλί όμως ένας τραυματισμός στο πόδι τον ανάγκασε να αποχωρήσει χάνοντας έτσι το δικαίωμα της διεκδίκησης της νίκης και την είσοδο του στον τελικό της κατηγορίας του. Ο Νίκος Καλυβάκης στον ημιτελικό της κατηγορίας του (60 κιλά) αντιμετώπισε τον Ρώσο Μπιλάλ Ντακάεφ, αγωνίστηκε δυναμικά μέσα στο ρινγκ όμως έχασε με ομόφωνη απόφαση.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου