Tuesday, 19 March, 2024

Άρης-ΑΕΚ 1-4

Η ΑΕΚ νίκησε άνετα 4-1 τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης με δυο γκολ του Ολιβέιρα κι από ένα των Σιμόες και Σιμάνσκι

με αποτέλεσμα να βρίσκεται μόνη στη 2η θέση, στο +2 από τον ΠΑΟΚ και να διατηρεί το προβάδισμα για την έξοδο στο Champions League.
ΟΠΑΟΚ έμεινε το βράδυ του Σαββάτου (5/7) στο 2-2 με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και η ΑΕΚ το εκμεταλλεύτηκε. Η Ένωση πέρασε άνετα από τη Θεσσαλονίκη, νίκησε 4-1 τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης και βρίσκεται μόνη στη 2η θέση, στο +2 από τους ασπρόμαυρους.
Ο Νέλσον Ολιβέιρα ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο ματς του Κλεάνθης Βικελίδης, αλλά κι αυτός που έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Ένωση μετά από την ισοφάριση του Μπρούνο Γκάμα. Ο Πορτογάλος έφθασε τα 12 γκολ στη Super League στην πρώτη του σεζόν με τα κιτρινόμαυρα.
Έβαλε μπροστά την ΑΕΚ στο 24ο λεπτό. Ο Βέρντε έβγαλε για τον Ολιβέιρα, ο Μπαγκαλιάνης έχασε το κοντρόλ, ο Πορτογάλος γύρισε και με ένα εξαιρετικό τελείωμα με το αριστερό εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα.
Η φάση ξεκίνησε από το κλέψιμο του Τσιγκρίνσκι, ο Ιταλός είχε το καθαρό μυαλό να δει τον Ολιβέιρα κι αυτός απέδειξε την εκτελεστική του ικανότητα. Στο 52ο λεπτό Μάνταλος έβγαλε την κάθετη για τον Ολιβέιρα ο οποίος είχε κάνει την κίνηση για αριστερά. Ο Πορτογάλος πρόλαβε τον Κουέστα, τον νικά και έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Ένωση.
Έτσι κι αλλιώς το έργο του Άρη μόνον εύκολο δεν ήταν. Το αντίθετο μάλιστα. Οι γηπεδούχοι κατέβηκαν για δεύτερο διαδοχικό ματς – μετά από το εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό – με 14μελή αποστολή. Για δεύτερο σερί ματς βασικός ο Μπαγκαλιάνης, βασικός αυτή τη φορά κι ο Διαμαντόπουλος.
Οι Βέλεθ, Ιντέγε, Λάρσον, Ντιγκινί έχουν αποχαιρετίσει, ο Σούντγκρεν δεν υπολογίζεται, ο Φετφατζίδης ήταν εκτός-αν και η μεταγραφή του στην Αλ Αΐν παρουσίασε εμπλοκή- και οι λύσεις περιορισμένες. Ο Γκάμα ισοφάρισε προσωρινά για τον Δικέφαλο αν και η παρέμβαση του Τσιγκρίνσκι ήταν καταλυτική για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα.
Ο Πορτογάλος πρώτος σκόρερ του Άρη έκανε το σουτ από αριστερά, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Ουκρανού και κατέληξε στα δίχτυα του Μπάρκα. Ο Κουέστα είδε την εστία του να παραβιάζεται τέσσερις φορές, αλλά απέτρεψε άλλες τόσες.
Ειδικά στο δίλεπτο του πρώτου ημιχρόνου που η ΑΕΚ έβγαλε πέντε φάσεις, στις τρεις εξ αυτών είχε καταλυτικό ρόλο νικώντας τους αντιπάλους του. Δυο συμβόλαια που εκπνέουν στο τέλος της σεζόν. Κανείς δεν γνωρίζει εάν οι δυο Ίβηρες θα συνεχίσουν την επόμενη σεζόν.
Ο Αντρέ Σιμόες στο 62ο λεπτό διεύρυνε σε 1-3 το προβάδισμα της ΑΕΚ στο ματς του Κλεάνθης Βικελίδης και ουσιαστικά διασκέδασε κάθε αμφιβολία για επικράτηση των κιτρινόμαυρων. Ο Πορτογάλος έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στον Σάσα- με το χέρι απλωμένο ο Βραζιλιάνος -άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Κουέστα.
Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Νταμιάν Σιμάνσκι στο 83ο λεπτό. Ο Παουλίνιο έκανε το σουτ και ο Πολωνός – τον οποίον η ΑΕΚ αγόρασε πριν από λίγες ημέρες από την Αχμάτ Γκρόζνι – την έστειλε στα δίχτυα.
Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης
ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Μπαγκαλιάνης, Δεληζήσης, Ροζ, Κόρχουτ, Ματίγια, Σάσα (76′ Μπακούτσης), Μαρτίνες, Μαντσίνι, Μπρούνο Γκάμα, Διαμαντόπουλος
AEK (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Λόπες, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι (81′ Οικονόμου), Παουλίνιο, Κρίστιτσιτς, Σιμόες (81′ Σαμπανάτζοβιτς), Μάνταλος (73′ Σιμάνσκι), Λιβάγια, Βέρντε (61′ Αλμπάνης), Ολιβέιρα (73′ Αραούχο).
Σκόρερ: 29′ Γκάμα/24′, 52′ Ολιβέιρα, 62′ Σιμόες, 83′ Σιμάνσκι
sport24

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου