Thursday, 25 April, 2024

Ήττα για την ΑΕΚ στο Europa League

Με μια βαριά ήττα στην έδρα της η Ένωση αποχαιρέτισε ουσιαστικά την Ευρώπη για φέτος, καθώς έχασε και τις μαθηματικές της ελπίδες

για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.
Το τελικό 4-2 υπέρ της Μπράγκα μέσα στο ΟΑΚΑ ήρθε να επιβεβαιώσει την κακή φετινή της πορεία στους ομίλους της διοργάνωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι ομάδες στον όμιλο της Ένωσης, πέρασαν αλώβητες από την έδρα της ΑΕΚ.
Έτσι το τελευταίο ματς του «δικεφάλου» (στις 10 Δεκεμβρίου, κόντρα στη Λέστερ, στην Αγγλία) είναι αδιάφορο βαθμολογικά για την ελληνική ομάδα, η οποία έχει μόλις 1 νίκη και 3 βαθμούς σε 5 ματς.
Σε κάθε περίπτωση, η Ένωση κόντρα στην Μπράγκα πλήρωσε για ακόμα μια φορά τα λάθη της στην άμυνα, η οποία δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ματς και επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να πετύχουν τέσσερα τέρματα και να δημιουργήσουν αρκετές ακόμα ευκαιρίες για άλλα γκολ.
Η ΑΕΚ μπήκε μουδιασμένα στο ματς και βρέθηκε να χάνει με 2-0 πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο (7΄ Τορμένα, 9΄ Εσγκάιο). Σιγά-σιγά η Ένωση άρχισε να αντιδρά και έδειξε ότι έχει παλσμό στο 31΄, όταν ο Ολιβέιρα εκμεταλλεύθηκε αμυντικό λάθος και μείωσε το σκορ.
Το τέρμα του Ολιβέιρα έδωσε ελπίδες στην Ένωση για κάτι καλύτερο, όμως αυτό δεν κράτησε πολύ: πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, ο Ρικάρντο Όρτα έδωσε ξανά στην ομάδα του διαφορά δύο τερμάτων, βάζοντας πολύ δύσκολα στους γηπεδούχους για τη συνέχεια.
Η ΑΕΚ μπήκε σαφώς πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, βοηθούμενη και από τις τρεις αλλαγές που έκανε ο Καρέρα. Ωστόσο οι Πορτογάλοι δεν είχαν διάθεση να αυτοκτονήσουν και μάλιστα ήταν αυτοί που έφτασαν σε ακόμα ένα τέρμα με τον Γκαλένο στο 83΄, σβήνοντας τις όποιες ελπίδες των γηπεδούχων για κάτι καλύτερο.
Το μόνο που κατάφερε η Ένωση ήταν να μειώσει με τον Βασιλαντωνόπουλο στο 88΄.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης (46΄ Βασιλαντωνόπουλος), Χνιτ, Νεντελτσεάρου, Ινσούα, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Μάνταλος (74΄ Γκαρσία), Αλμπάνης (60΄ Τάνκοβιτς), Λιβάγια, Ολιβέιρα (60΄ Ανσαριφάρντ).
Μπράγκα (Κάρλος Καρβαλιάλ): Ματέους, Εσγκάιο, Βιάνα, Τορμένα, Σεκέιρα, Αλ Μουσράτι (57΄ Φρανσέρζιο), Κάστρο (78΄ Νοβάις), Μεντέιρος (56΄ Αντρέ Όρτα), Γκαλένο, Παουλίνιο (71΄ Γκιλιέρμε), Ρικάρντο Όρτα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου