Thursday, 28 March, 2024

Ήττα με κάτω τα χέρια ο Ολυμπιακός, 2-0 από τον ΑΠΟΕΛ

Ο ΑΠΟΕΛ έπαιξε έξυπνα, ο Ολυμπιακός ήταν αποκαρδιωτικός και το τελικό 2-0 υπέρ της κυπριακής ομάδας στη Λευκωσία αποδίδει σωστά την εικόνα της αναμέτρησης

Τραγική εμφάνιση από τον Ντα Κόστα.

ΑΠΟΕΛ και Ολυμπιακός συγκρούστηκαν στο “ΓΣΠ” της Λευκωσίας για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League, έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση τους στην φάση των “32” της διοργάνωσης. Έπαθλο ωστόσο υπήρχε στην μεταξύ τους αναμέτρηση και αφορούσε την 1η θέση του 2ου ομίλου, που -θεωρητικά τουλάχιστον- πρόσφερε την ευκαιρία για ευνοϊκότερη κλήρωση στην επόμενη φάση.

Αυτό το δικαίωμα κέρδισε ο ΑΠΟΕΛ και μάλιστα χωρίς να κάνει κάτι σπέσιαλ στον αγωνιστικό χώρο. Παίζοντας έξυπνα εκμεταλλεύθηκε τα λάθη του Ολυμπιακού, που είχε αποκαρδιωτική εικόνα στον αγωνιστικό χώρο και δίκαια ηττήθηκε με σκορ 2-0.

Οι Πειραιώτες είχαν σε τραγική βραδιά τον Ντα Κόστα, μακριά από τον καλό εαυτό του τον Μαρτίνς και αρνητικό τον Φορτούνη, ενώ ο Ιντέγε σε κανένα σημείο του αγώνα δεν ανησύχησε την αντίπαλη άμυνα. Το πάλεψαν Ρομαό και Σεμπά, αλλά προφανώς και δεν έφταναν για να πάρει κάτι ο Ολυμπιακός από το ματς. Σωτηρίου στο 20′ και Ντε Καμάργκο στο 83′ υπέγραψαν την ιστορία της αναμέτρησης.

ΑΠΟΕΛ (Κρίστενσεν): Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Καρλάο, Αλεξάνδρου, Βινίσιους, Νούνο Μοράις, Μπερτόγλιο (67′ Ορλάντι), Αλωνεύτης, Εφραίμ (60′ Γιαννιώτας), Σωτηρίου (80′ Ντε Καμάργκο)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Βιάνα, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια (76′ Μανθάτης), Ρομαό, Μαρτίνς (66′ Ανδρούτσος), Φορτούνης (76′ Ντομίνγκες), Ελιουνούσι, Σεμπά, Ιντέγε.

Γκολ: 20′ αυτ. Ντα Κόστα, 83′ Ντα Καμάργκο / –

Κάρτες: 51′ Αλεξάνδρου / 44′ Ντα Κόστα, 67′ Βιάνα

Κακό παιχνίδι στο “ΓΣΠ” στο πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες των ομάδων μπήκαν στο ματς βγάζοντας εκνευρισμό στις κινήσεις τους, γεγονός που τους οδηγούσε σε λάθη και βιαστικές αποφάσεις.

Η μπάλα δεν κυκλοφορούσε σωστά, αν είχε στόμα θα… έβριζε, αφού και απλές φάσεις οι επιλογές των παικτών έμοιαζαν ερασιτεχνικές. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν λιγότερο κακός από τον Ολυμπιακό, έχοντας την άνεση να παίζει για δύο αποτελέσματα και στην έδρα του. Δεν είχε κανένα λόγο να πάρει ρίσκα και έμοιαζε να περιμένει καρτερικά πότε θα του δοθεί η ευκαιρία να χτυπήσει στην πλέον ορατή αδυναμία των Πειραιωτών από το ξεκίνημα της σεζόν: στην πλάτη της άμυνας και σε ανοιχτό γήπεδο.

Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν νωθροί, δεν είχαν ρυθμό, ενέργεια ούτε αποφασιστικότητα στο παιχνίδι τους, τη στιγμή που ο Φορτούνης ήταν πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό και δεν μπορούσε να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του, ούτε και να απειλήσει με προσωπική ενέργεια.

ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Ο Σωτηρίου προειδοποίησε με κεφαλιές στο 11′ και το 17′ που έφυγαν άουτ και ήταν αυτός που στο 20′ ευθύνεται για το προβάδισμα του ΑΠΟΕΛ. Γέμισμα – απελπισία του Αλωνεύτη που ήταν περιτριγυρισμένος από “ερυθρόλευκους” και μεταξύ κέντρου και περιοχής της ομάδας του, χαμένος στο υπερπέραν ο Ντα Κόστα έχασε στην πλάτη του τον Σωτηρίου, πολύ κακή εκτίμηση του Λεάλι και σάστισμα του Βιάνα, με τον φορ των γηπεδούχων να αναγκάζει με την παρουσία του και μόνο τον Ντα Κόστα να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0. Δεχόμενοι ένα πολύ φτηνό γκολ, οι Πειραιώτες έμειναν να κυνηγούν το σκορ, κάνοντας φυσικά πολύ πιο δύσκολο το έργο τους.

Και μάλιστα σε ένα βράδυ που έμοιαζε να μην λειτουργεί τίποτα απολύτως…

ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Όντας πίσω στο σκορ, θα περίμενε κανείς τον Ολυμπιακό να βγάλει αντίδραση. Δεν το έκανε. Και συνέχισε να κινείται σε εξαιρετικά χαμηλές στροφές. Το πάλευε ο Σεμπά αλλά έμοιαζε απελπιστικά μόνος του. Στο 25′ ο Ελιουνούσι από καλή θέση σούταρε άστοχα και ουσιαστικά η μόνη πραγματικά καλή ευκαιρία του Ολυμπιακού ήταν αυτή του 40ου λεπτού, όταν ο Βιάνα με κεφαλιά σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Βάτερμαν.

Ένα λεπτό μετά ο Λεάλι βγήκε έγκαιρα και αποφασιστικά στα πόδια του Σωτηρίου που ήταν φάτσα με το 2-0 και η απογοητευτική παρουσία του Ντα Κόστα επιβεβαιώθηκε στο 44′, όταν έχασε τη μπάλα μέσα από τα πόδια του και ανέτρεψε τον Σωτηρίου, βλέποντας την κίτρινη κάρτα που του στερεί την παρουσία του στο επόμενο ευρωπαϊκό ματς των “ερυθρολεύκων”.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός πλησίασε απειλητικά την περιοχή του ΑΠΟΕΛ, αλλά το γύρισμα του Ιντέγε ήταν κακό και ένα σουτ του Σεμπά εκτός περιοχής πέρασε άουτ. Ενδιάμεσα Ντα Κόστα και Βιάνα πρόλαβαν να μπερδευτούν ξανά, δίχως συνέπειες για την εστία του Λεάλι. Στο 55′ ο Φορτούνης επιχείρησε να σκοράρει εκτός περιοχής αλλά, ο Βάτερμαν ήταν σωστά τοποθετημένος και με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα.

Νέο λάθος του Ντα Κόστα ένα λεπτό μετά λίγο έλειψε να του στοιχίσει 2η κίτρινη στο ματς και στο 61′ ο Σωτηρίου δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και να απειλήσει. Ο Ολυμπιακός πλέον προσπαθούσε να φτάσει στην ισοφάριση αλλά έδειχνε να μην μπορεί, ενώ ο ΑΠΟΕΛ είχε προτεραιότητα -και ορθώς- να διατηρήσει τα κεκτημένα.

Στο 71′ από σέντρα – σουτ του Ανδρούτσου ο Βάτερμαν έδιωξε σε κόρνερ και με την είσοδο των Ντομίνγκες (αντί του αρνητικού Φορτούνη), Μανθάτη (Ντε λα Μπέγια) από το 76′, ο Σεμπά πέρασε αριστερό μπακ.

ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΝΤΕ ΚΑΜΑΡΓΚΟ

Η αλλαγή που έκανε τη διαφορά ήταν ωστόσο αυτή του Ντε Καμάργκο αντί του Σωτηρίου. Στο 80′ μπήκε ο Βέλγος φορ και τρία λεπτά αργότερα μετά από ασίστ του Γιαννιώτα έκανε το tap in για το 2-0. Με τον Γιαννιώτα επίσης να έχει μπει ως αλλαγή στο ματς και να έχει τον ρόλο του δημιουργού. Κεφαλιά και σουτ εκτός περιοχής του Ντα Κόστα στο 87′ έδιωξε με εξαιρετικές επεμβάσεις ο Βάτερμαν. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων σε όμορφη ενέργεια του Σεμπά, έβαλε σωτήρια κόντρα με το κεφάλι ο Μερκής.

Ο ΑΠΟΕΛ νίκησε δικαίως και μάλιστα δίχως να πιάσει κάποια σπουδαία απόδοση. Ο Ολυμπιακός πνίγηκε στα ρηχά και επιστρέφει στη βάση του με ένα κακό αποτέλεσμα αλλά κυρίως με μια απαράδεκτη εμφάνιση στο ΓΣΠ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αυτή του 1-0, για όλους τους λάθος λόγους. Μπορεί να διδάσκεται σε σεμινάρια ως παράδειγμα ανασταλτικής λειτουργίας προς αποφυγή. Πραγματικά ήθελε μεγάλη προσπάθεια για να δεχθεί αυτό το γκολ ο Ολυμπιακός.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Χωρίς κανένα πρόβλημα έβγαλε το ματς η διαιτητική πεντάδα. Δεν υπήρξαν και δύσκολες φάσεις είναι η αλήθεια.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Δίχως να αντιμετωπίσει ζόρια έβγαλε το παιχνίδι το δίδυμο στόπερ του ΑΠΟΕΛ, Μερκής και Καρλάο. Θέμα προτίμησης ο MVP.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Από τον Ολυμπιακό οι μόνοι που πάλεψαν το ματς ήταν οι Ρομαό, Σεμπά. Από την άλλη ο ΑΠΟΕΛ δεν έκανε τίποτα σπέσιαλ στον αγωνιστικό χώρο, όμως έπαιξε έξυπνα και με υπομονή, ποντάροντας στην αμυντική αστάθεια των “ερυθρολεύκων” για να βρει το γκολ. Και δικαιώθηκε.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Τραγική εμφάνιση από τον Ντα Κόστα. Εκτός τόπου και χρόνου ο Μαροκινός στόπερ. Καλός παίκτης ο Σωτηρίου, αλλά ο Ντα Κόστα τον βοήθησε να μοιάζει με κράμα Λεβαντόφσκι – Αγκουέρο. Το χειρότερο για τον κεντρικό αμυντικό του Ολυμπιακού ήταν ότι παρουσιάστηκε ασόβαρος και υπέπεσε σε λάθη ερασιτεχνικού επιπέδου. Είδε την κίτρινη κάρτα και δεν παίζει στο πρώτο νοκ – άουτ ματς της επόμενης φάσης. Απείλησε δις την αντίπαλη εστία μετά το 2-0 αλλά έπεσε πάνω στον Βάτερμαν.

sport24.gr

Ήττα με κάτω τα χέρια ο Ολυμπιακός, 2-0 από τον ΑΠΟΕΛ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου