Tuesday, 16 April, 2024

Αρχίζουν οι προπονήσεις στις 18 Μαΐου και στις 8 Ιουνίου οι πρώτοι αγώνες της Premier League

Το «πλάνο επανεκκίνησης» της Premier League δόθηκε στη δημοσιότητα και, πλέον, τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις ανακοινώσεις της βρετανικής κυβέρνησης.
Η διοργανώτρια αρχή του κορυφαίου, κατά πολλούς, πρωταθλήματος του κόσμου, φέρεται να έχει αποστείλει στους 20 συλλόγους το πρόγραμμα το οποίο προβλέπει την επιστροφή στις προπονήσεις αλλά και την έναρξη των αγώνων.
Με βάση αυτό, όπως αναφέρει η «Telegraph», η «ημέρα μηδέν» είναι η 18η Μαΐου, καθώς τότε οι ποδοσφαιριστές θα μπορέσουν να επανέλθουν σε κανονικές προπονήσεις, ενώ στις 8 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι πρώτες αναμετρήσεις μετά από περίπου τρεις μήνες αποχής λόγω της πανδημίας του κορονοϊού!
Το συγκεκριμένο πλάνο, πάντως, δεν αποκλείεται να μην ισχύσει, στην περίπτωση που πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, αποφασίσει να επεκτείνει το lockdown μέχρι τα τέλη Μαΐου.
Οι 20 ομάδες της Premier League θα έχουν νέα επαφή στις αρχές του μήνα, προτού παρουσιάσουν το χρονοδιάγραμμά τους στην κυβέρνηση.
Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, όλοι οι ποδοσφαιριστές της Premier League – μαζί με το υπόλοιπο αγωνιστικό προσωπικό- θα υποβληθούν σε τεστ για Covid-19 και, για πρώτη φορά, θα μπορέσουν να προπονηθούν σε ομάδες λίγων ατόμων από τη Δευτέρα, 11 Μαΐου.
Μια εβδομάδα αργότερα θα επιστρέψουν σε πλήρη ρυθμό προπονήσεων, πάντοτε με τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και στις 8 Ιουνίου θα γίνει η επιστροφή στα γήπεδα!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου