Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

«Ασημένια» η Βούλα Παπαχρήστου

Η Βούλα Παπαχρήστου ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του πόντιουμ, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατάκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του τριπλούν, αυξάνοντας τη… συγκομιδή της χώρας στη διοργάνωση στα 31 μετάλλια (5 χρυσά, 15 ασημένια και 11 χάλκινα), με το 30ό να έχει προστεθεί χθες το βράδυ από τον Μπανιώτη.
Η Παπαχρήστου, που μετείχε για τέταρτη φορά στη διοργάνωση και έκανε το δεύτερο φετινό αγώνα της (ο πρώτος ήταν στα προκριματικά, όπου είχε 14.28μ), προσγειώθηκε στα 14,50 μέτρα στην πρώτη προσπάθεια.
Μια επίδοση που συνιστά νέο ατομικό ρεκόρ (προηγούμενο 14,47μ) για την αθλήτρια και της απέφερε, μετά το χάλκινο το 2017 στο Βελιγράδι, το ασημένιο μετάλλιο. Μετά το πρώτο, ακολούθησαν άλματα στα 14,07μ. και 14,33μ. ενώ είχε τρεις άκυρες προσπάθειες.
Η σπουδαία άλτρια διατηρήθηκε έτσι μεταξύ των κορυφαίων στο αγώνισμά της, καθώς το 2016 ήταν τρίτη στο Παγκόσμιο του Πόρτλαντ, τρίτη στο Βελιγράδι το 2017 και πρώτη στο Ευρωπαϊκό ανοιχτού στίβου το καλοκαίρι του 2018, στο Βερολίνο.
Ο αγώνας ήταν πολύ συναρπαστικός, είναι δε χαρακτηριστικό ότι και οι τρεις πρώτες θέσεις κατακτήθηκαν από αθλήτριες που έκαναν κάποιο ρεκόρ.
Συγκεκριμένα η νικήτρια, η Ισπανίδα Άνα Πελετέριο, σημείωσε την κορυφαία επίδοση στη «Γηραιά Ήπειρο» για φέτος με άλμα στα στα 14,73μ., ενώ η τρίτη, η Ουκρανή Όλια Σαλαντούχα, δημιούργησε ατομικό φετινό ρεκόρ με το άλμα της στα 14,47μ.
ναυτεμπορική

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου