Friday, 19 April, 2024

Αυγενάκης και Μαυρωτάς απάντησαν… στην Στεφανίδη για τα πριμ

Πλήρης επιβεβαίωση του αποκλειστικού ρεπορτάζ του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

σχετικά με την εξέλιξη σε θέμα που είχε προκύψει και ακύρωνε την καταβολή πριμ στους αθλητές/τριες, οι οποίοι/ες από το 2016 και μετά είχαν διάκριση σε Παγκόσμιο ή Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου.
Όπως είχε γράψει το ΑΠΕ-ΜΠΕ από τις 30/10/2020, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αναμενόταν άμεσα να προχωρήσει σε διάταξη διορθώνοντας την ασάφεια που υπήρχε στο νόμο 2725/99 (αρθ.34), προκειμένου να γίνεται κατανοητό ότι θα πριμοδοτούνται οι επιτυχίες των πρωταγωνιστών σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κλειστού στίβου, όπως συμβαίνει με τις επιτυχίες σε διοργανώσεις ανοιχτού στίβου και Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η προσπάθεια για νομοθετική ρύθμιση επιβεβαιώθηκε σήμερα, μετά από tweet της Κατερίνας Στεφανίδη, στο οποίο έγραφε ότι «φτάσαμε να μας ζητάνε και χρήματα πίσω», συνοδεύοντάς το με συνέντευξη της στο «insidethegames».
Στη «χρυσή» Ολυμπιονίκη και παγκόσμια πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ απάντησε τόσο ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, όσο και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Έχεις ήδη ενημερωθεί από 29 Οκτωβρίου, από εμένα και από συνεργάτες της ΓΓΑ, ότι η βούληση είναι ξεκάθαρη: θα λυθεί άμεσα και νόμιμα το ζήτημα. Έκανα σαφές ότι προχωράμε σε νομοθετική ρύθμιση, αφού δεν μπορεί να βρεθεί άλλος τρόπος σε συνεργασία με την Ομοσπονδία. Καλή συνέχεια», ήταν η απάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, με τον γγΑ να προσθέτει: «Κατερίνα, όπως ίσως γνωρίζεις από το περιβάλλον σου, προσπαθούμε να βρούμε νομοθετική λύση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί λόγω του ότι ο νόμος αναγνωρίζει μόνο τις διοργανώσεις ανοικτού στίβου ως επιβραβευόμενες. Το ζήτημα που βρήκαμε, προσπαθούμε να το λύσουμε». 
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου