Saturday, 20 April, 2024

Αυστραλία: Ακυρώνονται το Grand Prix της Formula 1 και το MotoGP

Τα Grand Prix και MotoGP της Αυστραλίας ακυρώνονται για δεύτερη συνεχή χρονιά, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού.
Οι διοργανωτές σχεδίαζαν τη διεξαγωγή των αγώνων για τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο ωστόσο η κατάσταση δεν είναι εύκολη καθώς οι αρχές της χώρας ζητούν υποχρεωτική απομόνωση 14 ημερών σε όσους φτάνουν από το εξωτερικό.
Πριν από ένα μήνα προηγήθηκε η ακύρωση του Grand Prix και της Σιγκαπούρης.
Και οι δύο διοργανώσεις ακυρώνονται για δεύτερη χρονιά, την ώρα που η Αυστραλία ανησυχεί ιδιαίτερα για την μετάλλαξη Δέλτα.
Ο κόσμος έχει επιστρέψει στα γήπεδα αλλά οι αρχές ανησυχούν για το Σίδνεϊ που αντιμετωπίζει ξέσπασμα κρουσμάτων.
O Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1, Stefano Domenicali, δήλωσε ότι αναμένει να ολοκληρωθεί ολόκληρη η σεζόν χωρίς τη Μελβούρνη.
«Παρόλο που είναι απογοητευτικό δεν θα αγωνιστούμε στην Αυστραλία αυτή τη σεζόν, είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να διεξάγουμε μια σεζόν 23 αγώνων το 2021. Έχουμε πολλές επιλογές», είπε.
«Θα επεξεργαστούμε τις λεπτομέρειες των επιλογών τις επόμενες εβδομάδες και θα γίνουν ενημερώσεις μόλις ολοκληρωθούν οι συζητήσεις».
Αργή πορεία εμβολιασμού
Η Αυστραλία τα πήγε σχετικά καλύτερα από άλλες αναπτυγμένες χώρες στην αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού, μέσω της επιβολής lockdown, της ευέλικτης ιχνηλάτησης των επαφών και της εφαρμογής αυστηρών μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, με λίγο περισσότερα από 30.550 κρούσματα μόλυνσης και 910 θανάτους.
Ωστόσο η αργή πορεία του προγράμματος εμβολιασμού καθυστέρησε τους σχεδιασμούς της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση νωρίτερα αποφάσισε να απαλλάξει από οποιαδήποτε ευθύνη τους γιατρούς που χορήγησαν δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca σε ανθρώπους κάτω των 60 ετών, σε μία προσπάθεια εντατικοποίησης των εμβολιασμών.
Ωστόσο, αρκετές πολιτείες αρνήθηκαν να χορηγήσουν τις δόσεις του εμβολίου AstraZeneca στους ανθρώπους ηλικίας κάτω των 60 ετών, εξαιτίας του υψηλότερου, εντούτοις και πάλι χαμηλού κινδύνου σχηματισμού θρόμβων στο αίμα σε νεότερους ανθρώπους.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου