Friday, 29 March, 2024

“Βόμβα” στη Μπαρτσελόνα: Φεύγει ο Λιονέλ Μέσι;

Ο Λιονέλ Μέσι, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ραδιοφωνικού σταθμού Cadena Ser, έχει “παγώσει” τις συζητήσεις

για ανανέωση του συμβολαίου του και είναι έτοιμος να φύγει από τη Μπαρτσελόνα μετά το καλοκαίρι του 2021. Πιο συγκεκριμένα, αν και ο πατέρας του Αργεντινού βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου, φαίνεται πως αυτές σταματούν, αφού η πρόθεση του κορυφαίου ποδοσφαιριστή του πλανήτη είναι να βάλει «τίτλους τέλους» στη συνεργασία του με τους Καταλανούς το επόμενο καλοκαίρι. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο ραδιοφωνικός σταθμός, ο οποίος τονίζει ότι αποφάσισε να μείνει για μια τελευταία σεζόν στους Καταλανούς. Μάλιστα, σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι φαίνεται να είναι ο Ερίκ Αμπιντάλ και η διοίκηση της Μπαρτσελόνα, με την οποία δεν έχει και την καλύτερη σχέση τους τελευταίους μήνες.

Στην Μπαρτσελόνα ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους
Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ανέλαβε και επίσημα προπονητής στην Μπαρτσελόνα, με στόχο να την οδηγήσει στην κορυφή της Euroleague.
Όπως ανακοινώθηκε, ο Σάρας ύστερα από έξι χρόνια στη Ζαλγκίρις (ένα ως assistant και πέντε ως head coach) φεύγει από το Κάουνας και ανοίγει τα «προπονητικά φτερά» του σε μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Ο Γιασικεβίτσιους ήταν στην 1η θέση των «θέλω» της Μπαρτσελόνα και μέσα σε λίγες ώρες μετά το «διαζύγιο» με τον Σβέτισλαβ Πέσιτς οι Καταλανοί κατάφεραν να συμφωνήσουν μαζί του. Φυσικά, το πρότζεκτ που του έβαλαν πάνω στο τραπέζι ήταν απόλυτα ελκυστικό.
Η Μπάρτσα διαθέτει έναν από τους κορυφαίους παίκτες της Euroleague (Νίκολα Μίροτιτς), φημολογείται πως θα πάρει έναν από τους καλύτερους πλέι μέικερ της Ευρώπης (Νικ Καλάθης) και έχει τρομερό βάθος στο ρόστερ της, με ποιότητα σε κάθε θέση και παίκτες υψηλής αξίας, όπως οι Τομά Ερτέλ, Κόρι Χίγκινς, Άλεξ Αμπρίνες και Μπράντον Ντέιβις. Το brand name των «μπλαουγκράνα» είναι τεράστιο και η πρόκληση για τον Σάρας είναι μεγάλη.
Ο Γιασικεβίτσιους ως παίκτης της Μπαρτσελόνα κατέκτησε την πρώτη από τις τέσσερις Euroleague της καριέρας του (2003) και πλέον καλείται να φτάσει στην ίδια επιτυχία, με την ίδια ομάδα, ως προπονητής της. Οι Καταλανοί βρίσκονται δέκα χρόνια μακριά από την ευρωπαϊκή κορυφή, καθώς ο τελευταίος τίτλος τους ήταν στο Παρίσι στο Final Four του 2010 κόντρα στον Ολυμπιακό.

Πηγή: filathlos.gr-iefimerida

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου