Thursday, 28 March, 2024

Γιατί είναι ντέρμπι τα ματς της Λίβερπουλ με… τον Μουρίνιο

Ένα από τα βρετανικά ανέκδοτα είναι πως το μεγαλύτερο ντέρμπι της Premier League των τελευταίων ετών είναι, ετησίως

όποτε ο Ζοσέ Μουρίνιο συναντά τη Λίβερπουλ. Και όντως, είναι μια αντιπαράθεση με τη δική της ιστορία, η οποία εξελίσσεται συν το χρόνω: επόμενο… κεφάλαιο απόψε, στην υποδοχή της πρωταθλήτριας Αγγλίας από την Τότεναμ. Την τρίτη διαφορετική ομάδα που προπονεί στο Νησί ο Special One, ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο, ενόσω μεγαλουργούσε στην Πόρτο, είχε αποκαλύψει πως ένα από τα μεγάλα του όνειρα ήταν να εργαστεί ως τεχνικός στο «Ανφιλντ». Πλέον όμως, τούτο δείχνει απίθανο (αν και ποτέ δεν ξέρεις…), ειδικά με τις σχέσεις… οργής που έχει ο ίδιος δημιουργήσει με τους οπαδούς των «reds». Λέγεται ωστόσο ότι το 2004, μετά την Πόρτο, η Λίβερπουλ ήταν αυτή που απέρριψε τον Ζοσέ και ο Μουρίνιο αποδέχθηκε τα ρούβλια του Ρομάν Αμπραμόβιτς.

Εκτοτε, ο Πορτογάλος και οι «κόκκινοι» αντάμωσαν 29 φορές. Απολογισμός; 12-9-8 για τον Μουρίνιο σε όλα, επιμέρους είναι 9-5-4 στο πρωτάθλημα και 1-3-2 στο Champions League, όπου κι εκεί έγραψαν τη δική τους ιστορία στην εν λόγω αντιπαράθεση. Στην ιστορία γράφτηκε επίσης ότι στις 27 Απριλίου 2014 η Τσέλσι του Μουρίνιο, μαζί με το αλήστου μνήμης… γλίστρημα του Στίβεν Τζέραρντ στο μέσον του γηπέδου…

Σε άλλα στατιστικά για πάμε στοίχημα προγνωστικά, ο Μουρίνιο έχει μπει στο «Ανφιλντ» ως φιλοξενούμενος άλλες 13 φορές, πρώτη φορά θα το πράξει απόψε ως τεχνικός της Τότεναμ και μετρά από 4 νίκες και ήττες, καθώς και 5 ισοπαλίες, σε κάθε διοργάνωση. Και οι τέσσερις νίκες του στο λιμάνι ήταν με την Τσέλσι, και οι τέσσερις στο πρωτάθλημα.

Ενδιαφέρον έχει και η… μονομαχία του προπονητή της Τότεναμ με τον Γιούργκεν Κλοπ, απόψε θα είναι η 11η φορά που… ανταμώνουν στο τερέν. Στο 5-4-2 υπέρ του Γερμανού ο απολογισμός συνολικά σε Αγγλία και Ευρώπη. O Special One δεν έχει νικήσει ποτέ εκτός έδρας τον Κλοπ (0-2-3), δις με την Ντόρτμουντ και τρεις φορές με τη Γιουνάιτεντ.

Πάντως, ως φαίνεται κι από αρκετά ενσταντανέ, Ζοσέ και Γιούργκεν έχουν άψογες σχέσεις και εκτιμούν πολύ ο ένας τον άλλο.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου