Saturday, 20 April, 2024

Γκραν Πρι Έδεσσας: Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου από τα Γιαννιτσά, ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μ. Κ18

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να ισοφαρίσει το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ Κ18.
Η νεαρή αθλήτρια του ΓΑΣ Κουφαλίων, από τα Γιαννιτσά έτρεξε σήμερα, Τετάρτη, στο Γκραν Πρι “Αλεξάνδρεια” στην Έδεσσα και διένυσε τα 100 μ. σε 11.96 (0,1), ισοφαρίζοντας τo χρόνο που πέτυχε στις 4 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη. Η αθλήτρια θα κάνει την επόμενη εμφάνιση της στο Γκαλά Γυναικών στη Φιλοθέη με στόχο μία ακόμη γρηγορότερη κούρσα.


Φοβερός αγώνας έγινε στo ύψος των γυναικών με την Δέσποινα Μαλταμπέ να ξεπερνάει το 1,82 μ. και να βελτιώνει το ατομικό της ρεκόρ το οποίο ήταν 1,79 μέτρα. Παράλληλα, η αθλήτρια του Δημήτρη Δαμασκηνού έπιασε το όριο συμμετοχής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 κι έτσι θα επιστρέψει για πρώτη φορά από το 2015 και το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, σε ανάλογη διοργάνωση.
Η Μαλταμπέ στη συνέχεια έχασε στις λεπτομέρειες το 1,84 μ., ύψος που έδειξε πως θα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει την Τετάρτη στην Καλλιθέα. Η Παναγιώτα Δόση κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο σημερινό αγώνα με 1,80 μ., ύψος που της έδωσε το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, δεδομένο του ότι το 1,83 μ. που έχει φέτος το πετύχει σε διοργάνωση που δεν ίσχυαν τα όρια. Στην τρίτη θέση του σημερινού αγώνα ήταν η Αλίκη Βαγγέλη με 1,80 μ., που και αυτή είναι πολύ κοντά στο όριο συμμετοχής (1,82 μ.) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.
Ο Κώστας Δουβαλίδης είχε την ευκαιρία να κάνει την πρώτη του γρήγορη κούρσα στη σεζόν διανύοντας τα 110 μ. εμπ. σε 13.56. Ο αθλητής έδειξε σε καλή κατάσταση και σε θέση – έχοντας και τον απαραίτητο συναγωνισμό – να τρέξει κάτω από το όριο των 13.46, που θα τον στείλει στη Ντόχα.
Καλή παρουσία πραγματοποίησε στο μήκος των γυναικών η Έφη Κολοκυθά, που λίγες ημέρες από το 6,41 μ. της Θεσσαλονίκης σημείωσε 6,25 μ. στην Έδεσσα και συνέχισε τις καλές εμφανίσεις. Η έμπειρη αθλήτρια την Τετάρτη (5/5) θα βρίσκεται στην Καλλιθέα για το μίτινγκ αλμάτων κι έπειτα θα αγωνιστεί στο Γκαλά της Φιλοθέης (12/5) με απώτερο στόχο να βρει άλματα πάνω από τα 6,50 μέτρα. Δεύτερη στο σημερινό αγώνα ήταν η κορασίδα Αναστασία Ντραγκομίροβα με 6,20 μ. και τρίτη η Ελένη Κουτσαλιάρη με 6,15 μ., που στην Καλλιθέα θα επιδιώξει άλμα πάνω από το 6,23 μ., που θα της δώσει το δικαίωμα συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.
Στο μήκος των Ανδρών ο Μιχάλης Μερτζανίδης αναδείχθηκε νικητής με 7,60 μ., ενώ ο έφηβος Αλέξης Αργυρόπουλος πέτυχε 7,46 μ. και δεν μπόρεσε να ξεμπερδέψει με το όριο (7,50 μ.) συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας του.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου