Thursday, 18 April, 2024

Γκραν Πρι Έδεσσας: Πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 και κορυφαία επίδοση στον κόσμο από την Τζένγκο

Η Ελίνα Τζένγκο δε σταματά να εντυπωσιάζει και να ανεβάσει τις προσδοκίες για σπουδαίες διακρίσεις. Η 17χρονη, στη διάρκεια του Γκραν Πρι “Αλεξάνδρεια”

παρά το νεαρό της ηλικίας της, βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 και είναι πιο κοντά από ποτέ στο φράγμα των 60 μέτρων.
Η αθλήτρια πέτυχε 59,42 μ. στην τρίτη της βολή στον ακοντισμό και βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας, το οποίο ήταν 57.98 και ανήκε στην Μαρία Ζέρβα από τις 11/6/2006. Η Τζένγκο έδειξε για μία ακόμη φορά πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση και σε θέση να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μπόρας. Η Τζένγκο είναι δεύτερη χρονιά στην κατηγορία Κ18 και πριν λίγες εβδομάδες στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα πέτυχε την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών για την κατηγορία των Κορασίδων, παγκοσμίως. Η Τζένγκο με τη σημερινή της βολή έγινε η 25η αθλήτρια της κατηγορίας Κ20, όλων των εποχών, η κορυφαία φέτος στον κόσμο και η τέταρτη γυναίκα όλων των εποχών στη χώρα μας.


Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στη σφαιροβολία ο Οδυσσέας Μουζενίδης, ο οποίος αναδείχθηκε νικητής με 19,12 μέτρα. Ο αθλητής του Γιώργου Μποτσκαριώβ βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ και παράλληλα πέτυχε την δεύτερη επίδοση της καριέρας του, πίσω από το ατομικό του 19,46 μέτρα. Ο Μουζενίδης, όπως και σύσσωμο το γκρουπ του Μποτσκαριώβ, θα κάνει τον επόμενο αγώνα του, το Σάββατο (1/6) στο μίτινγκ του Χάλε. Δεύτερος ήταν ο Τάσος Λατιφλάρι με 18,68 μ. και τρίτος ο Κυριάκος Ζώτος με 18,64 μέτρα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου