Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Γραμμένος: Δεν θα ληφθούν αποφάσεις την Τρίτη, δεν μπορώ να ξέρω για τα πλέι οφ

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ μίλησε για την εκδίκαση της έφεσης της Ξάνθης, την τηλεδιάσκεψη της UEFA, ενώ πρόσθεσε πως ακόμα δεν μπορεί να πει κάποιος τι θα γίνει με τα play off
Ο Βαγγέλης Γραμμένος είπε στην Δίκη στο OPEN για:
Την σύσκεψη της Τρίτης με UEFA: Είναι στις 2 το μεσημέρι.
Το πως αντιμετωπίζει τον κορονοϊό: «Μένω στο σπίτι. Η απάντηση είναι ένα καλό βιβλίο για όποιον δεν ξέρει τάβλι. Εγώ είμαι καλός στο τάβλι».
Την επιλογή της τηλεδιάσκεψης στην ΕΠΟ: «Έτσι είναι. Δεν μπορεί να είναι διαφορετικά. Γίνεται με τρόπους της νέας τεχνολογίας η δουλειά στην ΕΠΟ. Σήμερα εργάστηκαν 3 ή 4 άτομα αν δεν απατώμαι. Να σταθούμε ψύχραιμα απέναντι στο πρόβλημα. Χρειάζεται η υπακοή σε αυτό που μας υπαγορεύει ο ειδικός».
Την εκδίκαση της έφεσης με τηλεδιάσκεψης: «Ναι έτσι είναι. Ήταν ένα αίτημα του προέδρου της Επιτροπής Εφέσεων. Δεν έχω ξαναζήσει στην δικηγορία τρεις δεκαετίες τώρα κάτι τέτοιο. Είναι επιβεβλημένο όμως».
Το πως επηρεάζει ο κορονοϊός την τηλεδιάσκεψη της UEFA: «Πράγματι αύριο σε αυτήν την συνδιάσκεψη θα τεθούν όλα τα θέματα. Μένει να δούμε πω θα το διαχειριστεί το ποδόσφαιρο. Δεν θα ληφθούν αύριο κάποιες αποφάσεις. Να επιλέξουμε το μη χείρον βέλτιστον».
Τα play off: «Δεν μπορώ να απαντήσω όχι εγώ αλλά κανείς. Και μαντικές ικανότητες να έχεις δεν μπορείς να το πεις. Όλες αυτές οι απόψεις είναι επιδερμικές. Δεν γίνονται εκ του ασφαλούς. Για να εκτιμήσεις το πρόβλημα πρέπει να δεις το πως θα εξελιχθεί. Εάν το πρόβλημα γίνει πιο μεγάλο για ποιο ποδόσφαιρο να μιλάμε;»
Το Δ.Σ. της Λίγκ και τον λόγο που έγινε στα γραφεία: «Και για μένα είναι αδιανόητο αυτό που έγινε. Εμείς στο μέτρο που αφορούσε εμάς πήραμε τις αποφάσεις και τις επικυρώσαμε την επόμενη ημέρα. Ακούστε λίγο. Ήταν ένα ζήτημα που έπρεπε να είχε λυθεί διά περιφοράς και όχι για Δ.Σ.. Απ’ ότι πληροφορήθηκα δυστυχώς ο Ολυμπιακός δεν είχε συναινέσει σε αυτό και υπήρχε το σύννομο του πράγματος και το καταστατικό, που δεν προέβλεπε Δ.Σ. από απόσταση. Εγώ καταγράφω τις αιτιάσεις των μερών. Εμείς σας λέμε τι κάναμε εμείς».
Τις ενέργειες του ΠΣΑΠ: «Είναι αλήθεια πως ο ΠΣΑΠ έστειλε επιστολές και σε εμάς και σε άλλους φορείς. Δεν μπορώ να πω τι άλλο θα μπορούσε να κάνει».
Τις εκτιμήσεις για την κρίση και την οικονομική ζημιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Δεν νομίζω να μπορεί κανείς με ασφάλεια να εκτιμήσει τη ζημιά. Θα υπάρξει ζημιά. Η μεγάλη πλειοψηφία των επαγγελματικών clubs συντηρείται από τα τηλεοπτικά συμβόλαια. Όταν ο πάροχος δεν θα έχει ματς και κέρδη θα μπορεί να αποδώσει τα χρήματα»
Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη στη συνάντηση των Big-4: «Ο κ. Μαρινάκης αγενώς φερόμενος προτίμησε να αποχωρήσει, εγώ ευγενικά φερόμενος έκλεισα τα χαρτιά μου και δεν συνέχισα τη συζήτηση. Ας αποφασίσει ο κόσμος ποιος έπραξε σωστά. Δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο κύριος Μαρινάκης, έχω τις δικές μου αιτιάσεις, τις δικές μου απαντήσεις, τις οποίες δεν δέχθηκε να ακούσει».
Για το ποδοσφαιρικό μνημόνιο: «Τέσσερις ενότητες είναι: βία, match fixing, η δομή της Ομοσπονδίας και η διαιτησία. Στέκομαι στην ουσία του πράγματος, έγιναν οι συναντήσεις και είμαστε εν αναμονή των προτάσεων. Έχω συναντηθεί δύο φορές με τον Γεραπετρίτη, τον τελευταίο μήνα στο Μέγαρο Μαξίμου, είμαστε και οι δύο σε αναμονή. Ο κ. Γεραπετρίτης, δεν μπήκε στον πυρήνα του αυτοδιοίκητου και θεωρώ ότι δεν θα μπει».
Για τη διαιτησία: «Όταν η διαιτησία παλιά ανήκε στους Συνδέσμους, πήγαινε καλά; Στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο η διαιτησία ανήκει στις Ομοσπονδίες. Τα τελευταία 3 χρόνια, τι παρεμβάσεις έχουν γίνει από τις Ενώσεις στη συγκρότηση των πινάκων; Οι Ενώσεις δεν εκπαιδεύουν τους διαιτητές, δεν συμβάλουν στην εκπαίδευση τους; Από την πρώτη μέρα, η ΚΕΔ με Περέιρα αμφισβητήθηκε σφόδρα απ’ όλους. Φανταστείτε να ήταν Έλληνες τι θα γινόταν. Αυτή η λογική του παραλόγου πρέπει να σταματήσει, πρέπει να σταματήσει το bullying στους διαιτητές. Εδώ φτάσαμε στο σημείο να τους κάνουν μηνύσεις. Για μια κακή διαιτησία προσφεύγεις ποινική δικαιοσύνη και του καταλογίζεις δόλο;»
Για την παρέμβαση Πολιτείας: «Ο Τσέφεριν είπε ότι το ποδόσφαιρο θα λύσει τα προβλήματα μόνος του χωρίς βοήθεια. Την υιοθετώ τη δήλωση αυτή. Ότι έχει να κάνει το ποδόσφαιρο, τα λύνει το ποδόσφαιρο. Όπου απαιτείται κρατική παρέμβαση, είμαστε μαζί της, με την κυβέρνηση. Η Επιτροπή Καθοδήγησης έχει δύο σοβαρά ζητήματα, βία και προσυνεννοημένοι αγώνες, σε αυτή την κατεύθυνση είμαστε μαζί της».
Για το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ: «Είναι στην καρδιά του αυτοδιοίκητου, όχι μόνο στον πυρήνα, στην καρδιά, στο μυοκάρδιο. Ο κ. Γεραπετρίτης μπορεί να λέει την άποψη του για το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ. Η ΕΠΟ έχει μέλη της μόνο Ενώσεις άρα δεν μπορούν να ψηφίσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία. Τα σωματεία της γ’ κατηγορίας με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν στις εκλογές της ΕΠΟ, τι γνώση έχουν; Δεν τα υποτιμάω καθόλου, απλά δεν έχουν το ενδιαφέρον και δεν είναι κοινωνοί των δράσεων της ΕΠΟ. Διαφάνεια υπάρχει και τώρα. Τι εικόνα έχει για τα πεπραγμένα της ΕΠΟ ένα ερασιτεχνικό σωματείο; Γιατί πρέπει να αλλάξει το εκλογικό σύστημα; Οι πρόεδροι των Ενώσεων και τα μέλη είναι ανάξιοι να εκλέξουν τη διοίκηση της ΕΠΟ; Το εκλογικό σύστημα πρέπει να παραμείνει ως έχει. Η UEFA το έχει επιβάλει. Γιατί πρέπει να απαξιώσουμε τις ΕΠΣ»;

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου