Thursday, 28 March, 2024

Δεν χάνει μετά από… 0-1 η Τότεναμ, άδειο το «Μεστάγια»

Στα… σχοινιά βρίσκεται πλέον η Τότεναμ, με τη Λειψία να αποχωρεί νικηφόρα με 1-0 από το Λονδίνο και να είναι –κακά τα ψέματα

με το ενάμισι πόδι στα προημιτελικά. Αν κάτι… λέει πάντως το εν λόγω σκορ, για την Τότεναμ, είναι πως μετά από ήττα 1-0 στο Λονδίνο, δεν χάνει στη ρεβάνς! Έστω κι αν σε συνολικά τρεις περιπτώσεις, προκρίθηκε στη μία: το ’85 πήρε 0-0 από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, το’08 νίκησε 1-0 στο Αϊντχόφεν την PSV (αλλά αποκλείστηκε στα πέναλτι) και πέρυσι, στον ημιτελικό, θριάμβευσε 3-2 του Άγιαξ με γκολ του Λούκας Μόουρα στο 96’!

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Ζοσέ Μουρίνιο δεν είναι ότι η Τότεναμ δεν πάει καλά αλλά οι απουσίες: στους Σον, Κέιν, Σισοκό, προστέθηκε και ο νεοφερμένος Μπέρχβαϊν. Η Λειψία το δίμηνο Γενάρη – Φλεβάρη έπαιζε εξαιρετικά αλλά οι ισοπαλίες με Λέβερκουζεν και Βόλφσμπουργκ σκόρπισαν προβληματισμό. Φυσικά, ο Μουρίνιο πέταξε… άλλη μια ατάκα: ερωτούμενος για πώς θα σκοράρει η Τότεναμ με τόσες απουσίες στην επίθεση, αποκρίθηκε (ο θεούλης) ότι «μα φυσικά υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι, ας πούμε μπορεί να βάλει αυτογκόλ ένας παίκτης της Λειψίας!».

Σε άλλα προγνωστικά στοιχήματος για σήμερα και στο (κεκλεισμένων των θυρών, ελέω κορονοϊού) «Μεστάγια» η Βαλένθια καλείται να κάνει μια μεγάλη ανατροπή, όχι πως τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε δει κάμποσες στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Ωστόσο, με αυτή την εξαιρετική Αταλάντα, δείχνει απίθανο να… γυρίσει το 4-1 και σε άδειες εξέδρες.

Πάντως, τις 20 φορές που χρειάστηκε η Βαλένθια να ανατρέψει σκορ μετά από ήττα στο πρώτο ματς, τα κατάφερε στις δέκα με πιο εντυπωσιακή περίπτωση το 0-3 από τη Βασιλεία που μετέτρεψε σε 5-0 στην παράταση το 2014 στα προημιτελικά του Europa. Απόντες οι Γκαράι, Μάξι Γκόμες, Πιτσίνι, Γκαμπριέλ και αμφίβολοι οι Μανγκαλά, Βαγέχο, Κοκλέν, Ροδρίγο στη Βαλένθια, πλήρης πλην του στόπερ Τολόι η Αταλάντα που δίνει ραντεβού απόψε με τη μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας της.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου