Thursday, 25 April, 2024

ΕΠΟ: Αποφασίζει την αναστολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων

Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ενώσεων-Μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αυτή την ώρα, αποφασίζεται η αναστολή

όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων (και βέβαια της Γ’ Εθνικής κατηγορίας). Να τονιστεί πως το θέμα του Μητρώου των Σωματείων παραμένει ανοιχτό, όπως εξακολουθεί να υφίσταται και η αντιπαράθεση ΕΠΟ-Πολιτείας.

Η ελληνική Ομοσπονδία είχε πάρει προ ημερών θέση για το Μητρώο των Σωματείων αναφέροντας τα εξής: «Η ΕΠΟ δεν μπορεί να δεχθεί το Μητρώο επειδή παραβιάζει την Ολιστική Μελέτη, την οποία έχει υπογράψει ο Πρωθυπουργός. Επιπλέον, το Μητρώο αποτελεί ουσιαστικά μια περιττή διαδικασία αδειοδότησης, αφού υπάρχει η Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, με την οποία νομιμοποιούνται όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Το τοπίο είναι ξεκάθαρο: Η ΕΠΟ δεν πρόκειται να αποδεχθεί διαδικασίες που παραβιάζουν τόσο το δικό της Καταστατικό, όσο και πολύ περισσότερο τα Καταστατικά των FIFA και UEFA».

Νέος CEO στην ΕΠΟ ο Ιάκωβος Φιλιππούσης με 14 ψήφους υπέρ και δύο κατά

Ο Ιάκωβος Φιλιππούσης αναδείχθηκε νέος CEO της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με 14 ψήφους υπέρ του και δύο κατά!

Ο κ. Φιλιππούσης εκτελούσε χρέη προσωρινού CEO και μετά από πρόταση του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου, υπήρξε ψηφοφορία, στην οποία αναδείχθηκε νέος Εκτελεστικός Διευθυντής με 14 ψήφους υπέρ του και δύο κατά. Αρνητικές ψήφους έδωσαν οι Μαρινάκης και Αγραφιώτης και απών ήταν ο Λεουτσάκος.

Θυμίζουμε, ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και της Super League είχε διευκρινίσει μέσω επιστολών του την αντίθεσή του στην επιλογή Φιλιππούση, επισημαίνοντας ότι έπρεπε να γίνει διεθνής διαγωνισμός.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου