Friday, 19 April, 2024

ΕΠΟ: Η… μπάλα στους λοιμωξιολόγους για θεατές στον τελικό του Κυπέλλου

Μόνο με την άδεια της επιτροπής των λοιμωξιολόγων θα επιτρέψει η ΕΠΟ την παρουσία θεατών στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

Αυτό ανακοίνωσε η Ομοσπονδία, μεταθέτοντας ουσιαστικά τις ευθύνες για το άνοιγμα των θυρών στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ της 22ης Μαΐου.
Η ανακοίνωση της ΕΠΟ
«Από την Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ, στην οποία ανήκει η αγωνιστική και οργανωτική ευθύνη του Κυπέλλου Ελλάδας, ανακοινώνονται τα εξής.
H Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αναμένει την επιστροφή του λαοφιλέστερου αθλήματος στην κανονικότητα και οι υπηρεσίες και επιτροπές της, συμπεριλαμβανομένης της επιτροπής διοργανώσεων, δουλεύουν με ανυπομονησία προς αυτή την κατεύθυνση.
Η διεξαγωγή αγώνων παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες είναι μια επιδίωξη σύσσωμης της ποδοσφαιρικής οικογένειας και ο επικείμενος τελικός Κυπέλλου Ελλάδας θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή του τέλους της απογοητευτικής εικόνας των άδειων κερκίδων.
Ωστόσο, οι συνθήκες υπό τις οποίες θα διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας ως προς την προσέλευση ή όχι φιλάθλων στο ΟΑΚΑ, αποτελούν αντικείμενο αποκλειστικά των αρμόδιων υγειονομικών φορέων, οι οποίοι εκ του νόμου έχουν το δικαίωμα της απόφασης πάνω στο πάγιο αίτημα του ποδοσφαίρου για επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα».
Μαυρωτάς: «Οι λοιμωξιολόγοι δεν θα δώσουν τη συγκατάθεσή τους να γίνει ο τελικός με φιλάθλους»
Στον τελικό του Κυπέλλου και το ενδεχόμενο να υπάρχουν θεατές στις εξέδρες του ΟΑΚΑ αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού.
Ο Γιώργος Μαυρωτάς μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι οι λοιμωξιολόγοι δεν πρόκειται να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για να γίνει το παιχνίδι με φιλάθλους και το πιθανότερο είναι οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ να δουν τον τελικό από την τηλεόραση.
Για τον τελικό Κυπέλλου ανέφερε: «Νομίζω ότι τα νούμερα για 25.000 είναι απαγορευτικά. Είχα πει για μερικούς εκατοντάδες ή χίλιους. Νομίζω ότι η ΕΠΟ θα πάρει την απόφασή της. Οι λοιμωξιολόγοι δεν πρόκειται να συγκαταθέσουν για φιλάθλους. Απλώς για τις προσκλήσεις. Περίπου 600 άτομα σύνολο. Και πέρσι στον τελικό Κυπέλλου δεν υπήρχαν φίλαθλοι, που ήταν καλύτερα τα πράγματα. Ας είναι ένας καλός τελικός και ας τον δούμε από την τηλεόραση».
Για την επιστροφή των φιλάθλων στις κερκίδες: «Σταδιακά θα πηγαίνει ο κόσμος στο γήπεδο. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, όχι μόνο εδώ και πάλι σταδιακά θα μπορούσαμε να δούμε για αρχή μία μικρή πληρότητα. Νομίζω θα έχουμε φιλάθλους από την επόμενη χρονιά, πρώτα πιλοτικά έναν αριθμό και στη συνέχεια όσο χτίζεται η ανοσία ακόμη μεγαλύτερο»

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου