Saturday, 20 April, 2024

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης: Με τρία μετάλλια επιστρέφει η ελληνική αποστολή

Ο Κριστιάν Γκολομέεφ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κολύμβηση, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης

με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη να τον συγχαίρει και να του εύχεται για ακόμα μεγαλύτερη διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Με τρία μετάλλια, ένα χρυσό και δύο χάλκινα, επιστρέφει η ελληνική αποστολή από τη Βουδαπέστη, όπου διεξήχθη το 35ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης.
Στην τελευταία μέρα ο Κριστιάν Γκολομέεφ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο των 50μ. ελεύθερο, τερματίζοντας τρίτος σε χρόνο 21.73 στον τελικό.
Έτσι μαζί με τον Απόστολο Χρήστου, που κατέκτησε επίσης το χάλκινο μετάλλιο, στα 100μ. ύπτιο στάθηκαν ξανά στο ύψος τους και ανέβηκαν για άλλη μία φορά στο βάθρο, επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκονται στην ελίτ της Ευρώπης.
Τον τίτλο της κορυφαίας δικαιούται χωρίς αμφιβολία ωστόσο η Άννα Ντουντουνάκη, τόσο για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στα 100μ. πεταλούδα, όσο και για τη θεαματική βελτίωση των χρόνων της.
Μετά το τέλος του τελικού που συμμετείχε ο Κριστιάν Γκολομέεφ, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης έσπευσε να συγχαρεί τον Έλληνα πρωταθλητή για την επιτυχία του.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου