Saturday, 20 April, 2024

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πυγμαχίας: Χρυσό μετάλλιο η Κούζιλου. «Χάλκινες» οι Τριφύλλη, Ζενουνλλάρι

Με τρία μετάλλια… γένους θηλυκού επιστρέφει η ελληνική αποστολή από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πυγμαχίας νέων/νεανίδων που ολοκληρώθηκε στο Γερεβάν της Αρμενίας.

Η εθνική ομάδα ολοκλήρωσε την παρουσία της με τον καλύτερο τρόπο κατακτώντας ένα χρυσό μετάλλιο και δύο χάλκινα.

Ειδικότερα, η Παναγιώτα Κούζιλου στον τελικό της κατηγορίας της (57 κιλά) αντιμετώπισε τη Δανέζα Νάντια Μούνκχολμ με απίστευτη τεχνική, πίστη και συγκέντρωση κατακτώντας επάξια το χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα.

Στον ημιτελικό (48 κιλά) η Άννα Μαρία Τριφύλλη αναμετρήθηκε με τη Ρωσίδα Λία Πατλάι σε έναν αγώνα που κρίθηκε κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες, χάνοντας έτσι με πλειοψηφική απόφαση, το «εισιτήριο» για τον τελικό της κατηγορίας της.

Στον ημιτελικό αγώνα (60 κιλά) που έδωσε η Δανάη Ζενουνλλάρι με αντίπαλο τη Ρωσίδα Ελισαβέτα Τοκάρεβα, παρόλο που πάλεψε δυνατά δεν πέρασε στον τελικό και κατέκτησε έτσι το δεύτερο χάλκινο Μετάλλιο για τα «γαλανόλευκα γάντια».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας Χάρης Μαριόλης σχολίασε τη νέα πολύ σπουδαία επιτυχία της εθνικής ομάδας λέγοντας:

«Είμαι πάρα πολύ υπερήφανος, συγκινημένος για όλα τα παιδιά της Εθνικής μας Ομάδας. Κατακτήσαμε άλλο ένα Χρυσό Μετάλλιο και 2 Χάλκινα σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και δείχνουμε σε Παγκόσμιο επίπεδο ότι η Ελληνική Πυγμαχία δικαίως είναι η νέα ανερχόμενη δύναμη σε όλο τον κόσμο.

Συγχαρητήρια σε όλη την Ελληνική αποστολή, στις δυναμικές Πρωταθλήτριές μας και στους εξαιρετικούς Πρωταθλητές μας, στους Ομοσπονδιακούς Προπονητές μας που με εντατική δουλειά κάθε φορά μας αποδεικνύουν ότι τόσο οι Αθλητές όσο και οι Αθλήτριές μας αξίζουν κάθε επιτυχία, τιμούν την χώρα μας και αποτελούν για όλους εμάς την Οικογένεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας».

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων/νεανίδων τα «γαλανόλευκα γάντια» φόρεσαν οι εξής αθλητές και αθλήτριες: Μποδιτσόπουλος Θωμάς, Πλέας Γεώργιος, Καλυβάκης Νικόλαος, Κωστούρος Παναγιώτης, Τριφύλλη Άννα Μαρία, Γκόκα Βασιλική, Δεσπούδη Ελπίδα, Κούζιλου Παναγιώτα, Ζενουνλλάρι Δανάη Ομοσπονδιακοί Προπονητές είναι οι Πλέας Νικόλαος και Παπουτσάκης Ευάγγελος, ενώ συνοδός αποστολής είναι ο Πετρίδης Παναγιώτης. Σήμερα (4/5) επιστρέφει στην Αθήνα η αποστολή από την Αρμενία.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου