Tuesday, 16 April, 2024

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Με το βλέμμα στη διάκριση η Εθνική ομάδα Νεανίδων

Με υψηλές βλέψεις ετοιμάζεται να ξεκινήσει ριχθεί στη μάχη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί στο Βόλο, η Εθνική ομάδα Νεανίδων
Για άλλη μια χρονιά ο Βόλος πρόκειται να φιλοξενήσει μια σημαντική διοργάνωση σε εθνικό επίπεδο στην υδατοσφαίριση, καθώς στην πόλη της Μαγνησίας θα λάβει χώρα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων του 2019 (1-8/9).
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρουσιάζεται έτοιμο να διεκδικήσει μια ακόμη επιτυχία, διατηρώντας την καλή παράδοση των τελευταίων χρόνων. Μάλιστα, οι νεαρές αθλήτριες του Κώστα Δήμου θα έχουν φέτος την ευκαιρία να αγωνιστούν για ένα μετάλλιο, μπροστά στο ελληνικό κοινό που έχει αποδείξει έμπρακτα πως αγαπά και στηρίζει αυτές τις διοργανώσεις.
Λίγες μόλις ημέρες πριν ανοίξει η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νεανίδων, ο ομοσπονδιακός τεχνικός και αρχιτέκτονας των επιτυχιών, Κώστας Δήμου, μιλώντας στο protothema.gr, δήλωσε: «Η ελληνική υδατοσφαίριση είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια έχει ανεβάσει το επίπεδο της. Συνεπώς, όταν λαμβάνεις συμμετοχή σε τέτοιες διοργανώσεις, οι προσδοκίες οπωσδήποτε είναι αυξημένες. Ειδικά δε στην συγκεκριμένη περίπτωση όπου το πρωτάθλημα διεξάγεται στην πατρίδα μας. Όσον αφορά την ομάδα μας είναι καινούργια και αγωνίζεται με αυτή τη σύνθεση για πρώτη φορά. Ούτε είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε την διαφορά δυναμικότητας μας σε σχέση με τις αντίπαλες. Διαθέτουμε όμως σαφώς το πλεονέκτημα της παράδοσης και της έδρας. Οι επιτυχίες του παρελθόντος μας δημιουργούν μια επιπλέον επιθυμία και κίνητρο, αλλά αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το αποδείξουμε μέσα στην πισίνα».
Οι 15 νεαρές πολίστριες που θα λάβουν μέρος με την Εθνική μας ομάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι οι εξής: Ελένη Μπόβαλη, Φωτεινή Τριχά, Σοφία Τορνάρου, Μαρία Λάζαρη, Κωνσταντίνα Ξανθοπούλου (Νηρέας Χαλανδρίου), Θωμαϊς Μουστακαρία, Τίνα Καϊάφα, Ειρήνη Νίνου, Λυδία Μαυρωτά, (ΝΟ Βουλιαγμένης), Χριστίνα Σιούτη, Ελευθερία Φουντωτού (Ολυμπιακός), Εύα Καρίτσα (ΑΝΟ Γλυφάδας), Ευδοκία Τσιμάρα, Μαργαρίτα Μπιτσάκου (ΝΕ Πατρών), Ιωάννα Χέλμη (Πανιώνιος).
Την Παρασκευή (30/8) θα πραγματοποιηθεί η Συνέντευξη Τύπου στις 12.15, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Βόλου με την οποία θα αρχίσει και η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του σπουδαίου τουρνουά.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου