Wednesday, 24 April, 2024

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Τα δάκρυα της Αντιγόνης Ντιρσμπιώτη για τον Εθνικό μας Ύμνο

Στιγμές συγκίνησης το μεσημέρι της Τρίτης (16/08) στο Μόναχο όταν ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος για χάρη της Αντιγόνης Ντιρσμπιώτη της 38χρονης πρωταθλήτριας

που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 35χλμ. βάδην στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου.

Η 38χρονη πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν κατάφερε, μάλιστα, να συγκρατήσει τα δάκρυά της κατά την άνακρουση του Εθνικού Ύμνου.

Σε δηλώσεις της μετά τον θρίαμβό της η Ντιρσμπιώτη είπε ότι «καμία φορά αξίζει να λείπεις πολύ καιρό από το σπίτι σου, λείπω 3,5 μήνες από το σπίτι μου». Γι’ αυτό και ευχαρίστησε την οικογένεια και τους φίλους της για τη στήριξή τους: «Αυτό σκεφτόμουν σε όλη την κούρσα, πόσος κόσμος με έχει στηρίξει και βρίσκομαι τώρα στην κορυφή της Ευρώπης.

Το χαμόγελο έμεινε στα χείλη της για 35 χιλιόμετρα!

Η πίστη στις δυνατότητες της, η σωστή τακτική στη διάρκεια του αγώνα, καθώς και το γεγονός ότι είχε εκτιμήσει σωστά τις αντιπάλους της, έφεραν την Ντρισμπιώτη στην πρώτη θέση της Ευρώπης. Η αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου τερμάτισε σε 1.47.00 δίχως καμία πίεση από τις αθλήτριες που ακολουθούσαν, τις οποίες είχε καταφέρει να …εξολοθρεύσει μετά το 20ο χιλιόμετρο. Μαζί της σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ο σύζυγος της Άγγελος, που με ένα πατίνι δε σταμάτησε να την ακολουθεί στη διαδρομή και να την εμψυχώνει κι εκείνη να του μιλάει διαρκώς. “Δεν πίστεψα ποτέ πως θα μείνει μπροστά η αθλήτρια από την Ουγγαρία, ήξερα πως είμαι σε θέση να την περάσω από τα μισά του αγώνα. Ηταν καθαρά θέμα τακτικής το πως πήγε η κούρσα. Η Ισπανίδα ήθελε να κάνει το δικό της παιχνίδι τελικά υποχώρησε και με άφησε να κάνω το δικό μου. Στη διάρκεια του αγώνα ήταν πραγματικά τέλεια. Μιλούσα διαρκώς στον άντρα μου που ήταν έξω με το πατίνι. Με ρώτησε αν ελέγχω τον αγώνα και του είπα ότι έχω συνεννοηθεί με τον προπονητή μου και πάω ανάλογα με τις συμβουλές του”, είπε η αθλήτρια και συμπλήρωσε:

“Στη συνέχεια θα προπονηθώ ακόμη πιο σκληρά τόσο για τη Βουδαπέστη όσο και για το Παρίσι ώστε να έχω ένα καλό πλασάρισμα. Όταν βρίσκεσαι εκεί κοντά όλα είναι πιθανά μπορείς να βρεθείς στα μετάλλια μπορεί και όχι. Χαίρομαι που έκανα την αρχή για την ελληνική ομάδα και ελπίζω το επόμενο διάστημα να πάρουμε πολλά”.

Στη διαδρομή είχε αρκετούς Έλληνες, που εμψύχωναν την Ελληνίδα. “Η διάρκεια του αγώνα ήταν πολύ καλή. Φώναζαν οι Ισπανοί, όμως, εμείς είμαστε άλλο. Δίνουμε άλλο παλμό. Οι Ισπανοί έλεγαν στην αθλήτρια τους την έχεις και τους κοιτούσα και έλεγα από μέσα μου, νομίζετε. Δε γινόταν να χάσω σήμερα”. Η Ντρισμπιώτη έχει πετύχει πολλά αυτά τα χρόνια, ωστόσο η σημερινή εμφάνιση είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών.

“Όταν είσαι εκεί κοντά κάποια στιγμή θα το πετύχεις. Εχω δουλέψει πολύ σκληρά. Προπόνηση, ξεκούραση, σταμάτησα τη δουλειά, έφυγα έκανα τις προπονήσεις μου και ήρθε η στιγμή μου να πάρω το χρυσό. Η οικογένεια μου έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτό. Τους ευχαρίστησα με αυτό το μετάλλιο, που μου έδωσαν την ευκαιρία να είμαι εδώ και αν διεκδικώ αυτή τη θέση. Χαίρομαι που ο Άγγελος ήταν εδώ σήμερα, τον ήθελα δίπλα μου, να μου σταθεί σε αυτή τη στιγμή και να την πανηγυρίσουμε μαζί”, κατέληξε η αθλήτρια.

https://www.youtube.com/watch?v=mkn6luLmlI8

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου