Thursday, 28 March, 2024

Ευρωπαϊκό, Στίβος: Η απονομή του ασημένιου μεταλλίου στον Ανδρικόπουλο. Το αφιέρωσε στα θύματα των Τεμπών

Η Ελλάδα πανηγύρισε το πρώτο της μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Τουρκίας, με τον Νίκο Ανδρικόπουλο.

Ο εκπληκτικός Νίκος Ανδρικόπουλος πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν με άλμα στα 16.58μ την Παρασκευή (3/3).

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε η απονομή των μεταλλίων με τον Νίκο Ανδρικόπουλο να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, πίσω από τον Πιτσάρδο και μπροστά από τον Χες.

Μάλιστα, ο Έλληνας αθλητής έδειξε το σύμβολο του πένθους αφιερώνοντας την επιτυχία του στα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Το άλμα του Ανδρικόπουλου που του χάρισε το δεύτερο σκαλί του βάθρου στην Κωνσταντινούπολη

Η χθεσινή είναι η σημαντικότερη διάκριση στην καριέρα του Ανδρικόπουλου, με το μέλλον να είναι μπροστά του και μάλιστα πολλά υποσχόμενο.

Στη διοργάνωση της Κωνσταντινούπολης ο Ανδρικόπουλος κατάφερε με το πέμπτο του άλμα να προσγειωθεί στα 16,58 μ. και να εξασφαλίσει το αργυρό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου. Ο Ανδρικόπουλος χθες μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου δήλωσε φυσικά χαρούμενος και τόνισε ότι ένιωθε σιγουριά. «Ο προκριματικός πήγε πολύ καλά και αυτό μου έδωσε ψυχολογία για τη συνέχεια. Σήμερα ήμουν πολύ πιο χαλαρός ψυχολογικά και αυτό βγήκε κυρίως, ήμουν πιο άνετος χωρίς το βάρος του προκριματικού, που για μένα είναι πιο δύσκολος αγώνας», εξήγησε για την προσπάθειά του που τον οδήγησε στο βάθρο.

Δήλωσε αισιόδοξος για τη συνέχεια και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό το μετάλλιο θα αποτελέσει την αρχή για κάτι καλύτερο. «Θέλω στο μέλλον να είμαι στις διοργανώσεις και να βελτιώνω τις επιδόσεις μου, αυτός είναι ο στόχος μου».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου