Saturday, 20 April, 2024

Εύκολη νίκη Τεντόγλου, ενθαρρυντική εμφάνιση Δουβαλίδη για τη συνέχεια, νταμπλ Βασιλείου

Ο Μίλτος Τεντόγλου (ΓΣ Κηφισιάς) δεν είχε κανένα πρόβλημα να φτάσει στη νίκη στο μήκος, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στο ΣΕΦ.
Ο κορυφαίος άλτης του μήκους στην Ευρώπη έκανε 8,00 μ. στην πρώτη προσπάθεια, που ήταν και η μόνη του έγκυρη στο σύνολο των τεσσάρων αλμάτων που εκτέλεσε. Ο Αθλητής δεν ήταν σήμερα στην κατάσταση που θα ήθελε κι έτσι επέλεξε να μην κάνει όλες του τις προσπάθειες.
“Δεν είχα όρεξη σήμερα, δε μου άρεσε η εικόνα του άδειου σταδίου κι έτσι δεν μπόρεσα να πετύχω αυτό που θα ήθελα. Έκανα ένα άλμα στα 8,00 μ. και οι άλλες προσπάθειες ήταν άκυρες. Παρόλα αυτά είμαι καλά και πιστεύω πως στους αγώνες που ακολουθούν θα βγουν καλύτερα άλματα. Ο τελευταίος μου αγώνας πριν το Ευρωπαϊκό θα γίνει στην Μαδρίτη στις 24/2”, είπε ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι, που έχει πετύχει φέτος 8,21 μέτρα.
Τη δεύτερη θέση στο μήκος κατέλαβε ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης (ΑΟ Κάλλιστος) με 7,62 μ.-επίδοση καλύτερη από το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 – και την τρίτη ο Αλέξανδρος Περιστέρης (ΓΑΣ Παιανίας), ο οποίος προερχόταν από τραυματισμό στη μέση, με 7,45 μέτρα.
Στη δέκατη νίκη του σε πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού έφτασε σήμερα ο Κώστας Δουβαλίδης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), που τερμάτισε τα 60 μ. εμπ. στο φινάλε του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στο ΣΕΦ σε 7.67. Ο έμπειρος αθλητής δείχνει να κερδίζει το χαμένο έδαφος από τον τραυματισμό της Κύπρου και να είναι σε θέση να διεκδικήσει μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τορούν. Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα θα επιδιώξει να κάνει δύο ακόμη αγώνες πριν ταξιδέψει στην Πολωνία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
“Το 7.67 είναι μια καλή επίδοση για τα δεδομένα και δεν την περίμενα στην παρούσα φάση, καθώς είχε προηγηθεί ο τραυματισμός στην Κύπρο που με κράτησε πίσω. Πιστεύω πως θα προλάβω να είμαι στην κατάσταση που θα ήθελα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που ήταν ο στόχος μου εξαρχής στη σεζόν”, είπε ο Κώστας Δουβαλίδης. Δεύτερος στα εμπόδια ήταν ο Γιάννης Καμαρινός (Ολυμπιακή Δομή) με 8.24 και τρίτος ο Παύλος Μπόιτσιος (ΣΚΑ Δράμας) με 8.32.
Η Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΑΟ Κάλλιστος) αναδείχθηκε για όγδοη φορά πρωταθλήτρια στον κλειστό στίβο με 8.35. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου άφησε στη δεύτερη θέση την Κυριακή Σαμάνη (Αίολος Μακεδονίας) με 8.60 και στην τρίτη την Σοφία Ιωσηφίδου (ΟΚΑ Καβάλας) με 8.69.
Η Ειρήνη Βασιλείου (ΑΕ Μεσογείων) έκανε το νταμπλ, αφού μετά τα 400 μ. έφτασε στη νίκη και στα 200 μ. με το εξαιρετικό 23.53, στη δεύτερη και τελευταία ημέρα του 35ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος στο ΣΕΦ.

Η αθλήτρια από το Ηράκλειο βρέθηκε πολύ κοντά στο ατομικό της 23.51 και παράλληλα απέδειξε πως με αυτές τις επιδόσεις στα 200 μ., είναι σε θέση να κυνηγήσει ακόμη καλύτερους χρόνους στο βασικό της αγώνισμα, τα 400 μέτρα. Η Βασιλείου άφησε στη δεύτερη θέση την Κορίνα Πολίτη (ΓΣ Χαϊδαρίου) με 24.25, επίδοση κοντά στο ατομικό της 24.13 και στην τρίτη την Ανδριάνα Φέρρα (ΟΣΦΠ) με 24.31. Στους άνδρες νικητής αναδείχθηκε ο νεαρός Βασίλης Μυριανθόπουλος (Πανιώνιος) με 21.69, επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ. Ο αθλητής του Βασίλη Σέγκου το καλοκαίρι θα διεκδικήσει τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.
​​​​​​​Στα 800 μ. γυναικών η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (ΠΑΟ) πέρασε πρώτη τη γραμμή τερματισμού με 2.06.56, λίγες ημέρες από το 2.04.84, που της έδωσε την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η αθλήτρια έχει ήδη ξεκινήσει τον τελευταίο κύκλο προετοιμασίας της για το Τορούν, εκεί όπου ευελπιστεί να βελτιώσει εκ νέου το ρεκόρ της.
Ο Χρήστος Κοτίτσας (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) κατάφερε να πετύχει τον αρχικό του στόχο, που ήταν μια επίδοση κάτω από 1.50.00 στα 800 μέτρα. Ο αθλητής της Πίτσας Παρχαρίδου ήταν νικητής στην απόσταση με 1.49.68, επίδοση κοντά στο 1.49.00, που είναι το όριο συμμετοχής στη διοργάνωση του Τορούν. Ο Εράλντο Κεραμάς (ΓΣ Ηλιούπολης) ακολούθησε με 1.52.50 και ο 18χρονος Πέτρος Παπαιωάννου (ΠΓΣ) ήταν τρίτος με 1.54.96.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου