Tuesday, 23 April, 2024

Ζήνδρος-Αλεξίου: Να αφαιρεθεί το περιβραχιόνιο της Εθνικής από τον Τζαβέλλα

Την προκλητική συμπεριφορά του Γιώργου Τζαβέλλα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», καταδίκασαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Αλέξης Αλεξίου και Γιώργος Ζήνδρος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη.

«Αλητεία αυτό που έκανε ο Τζαβέλλας, δεν είναι επαγγελματικό, πρέπει να τιμωρηθεί, είναι λάθος που δεν έχει επέμβει ακόμη κανένας, είναι ντροπή αυτό που έκανε» είπε ο Αλέξης Αλεξίου.

«Και η ΑΕΚ θα μπορούσε να πάρει κάποια μέτρα, είναι παίκτης της, μπορεί άνετα να το κάνει», επισήμανε από την πλευρά του ο Γιώργος Ζήνδρος. Και οι δύο παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές τόνισαν ότι πρέπει να αφαιρεθεί από τον Γιώργο Τζαβέλλα το περιβραχιόνιο της Εθνικής.

Όπως τόνισε ο Γιώργος Ζήνδρος: «Το λιγότερο που θα μπορούσε να γίνει είναι να του αφαιρεθεί το τίτλος του αρχηγού της εθνικής ομάδας.

Το μεγαλείο του Αραούχο και το… χοντρό ατόπημα Τζαβέλλα!

Τη στιγμή που ο Σέρχιο Αραούχο αρνήθηκε να πανηγυρίσει το εκπληκτικό γκολ που σημείωσε στο «Κλ. Βικελίδης» ο Γιώργος Τζαβέλλας συνελήφθη να βρίζει φωνάζοντας «σκουλήκια» μπροστά στην κάμερα των καναλιών Novasports!

Είναι στην κουλτούρα του καθενός, στις αρχές που έχει ως άνθρωπος και ποδοσφαιριστής, στην παιδεία που κουβαλάει, στα όσα πρεσβεύει. Η χαώδης απόσταση που χωρίζει τον Σέρχιο Αραούχο από τον Γιώργο Τζαβέλλα αναδείχθηκε μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Σε ένα τηλεοπτικό πλάνο που ακολούθησε τον σκόρερ της ΑΕΚ στο «Κλ. Βικελίδης». Στον Αργεντίνο επιθετικό ο οποίος επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά τον χαρακτήρα του, την ιδιοσυγκρασία του. Μετά το εκπληκτικό γκολ που σημείωσε, το πρόσωπό του παρέμεινε ανέκφραστο. Σχημάτισε με τα δάχτυλα της παλάμης του το γράμμα «Α». Δεν επηρεάστηκε από την έκσταση της στιγμής. Λειτούργησε σαν να ήταν ολομόναχος σ’ ένα δωμάτιο.

Λίγα λεπτά μετά εξήγησε γιατί το έκανε. Ένιωσε ότι ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει για να εκφράσει τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του δολοφονηθέντα Άλκη. Ελάχιστοι το κατάλαβαν απ’ όλους όσοι ήταν στο «Κλ. Βικελίδης» για να τον χειροκροτήσουν, να τον αποθεώσουν για το ήθος του όπως έκανε λίγο μετά ο Ντέμης Νικολαΐδης στα κανάλια Novasports. Και από αυτή την όμορφη εικόνα, ξαφνικά μπήκε στο πλάνο ο Γιώργος Τζαβέλλας για να την καταστρέψει. Να διαλύσει ένα από τα πιο συγκλονιστικά πλάνα του αγώνα. Να βγάλει τον οπαδισμό του, μακάρι να μην είναι αυτή η κουλτούρα του. Να υποπέσει σε πολύ χοντρό ατόπημα για να μην χρησιμοποιήσουμε πιο βαριά έκφραση. Φώναξε πολλά, το «σκουλήκια» το έπιασε το μικρόφωνο της κάμερας. Από έναν ποδοσφαιριστή της εμπειρίας του Τζαβέλλα, διεθνή με την Εθνική ομάδα κι ενδεχομένως πρότυπο για μικρά παιδιά, δεν περιμένεις αυτή τη συμπεριφορά. Και δεν δικαιολογείται. Ο Τζαβέλλας άκουσε πολλά στο «Κλ. Βικελίδης». Χυδαία έβριζαν τον ίδιο και μέλη της οικογένειάς του. Συνθήματα αποκρουστικά, αλλά και πάλι δεν δικαιολογείται. Δεν δικαιολογείται παίκτης της εμπειρίας του Γιώργου Τζαβέλλα να φωνάζει «σκουλήκια» στην κάμερα, πέραν των όσων άλλων είπε.

Ναι, είναι επαγγελματίας, θα πρέπει να ελέγχει τα νεύρα του και τον ψυχισμό του. Έχει ζήσει στη Θεσσαλονίκη, ήξερε ότι το παιχνίδι ήταν ειδικών συνθηκών μετά τη στυγερή δολοφονία ενός 19χρονου παιδιού. Τραγικά τα συνθήματα εις βάρος του ιδίου και της οικογένειάς του, πιο τραγική είναι όμως η δική του συμπεριφορά. Κρίμα… Ας ελπίσουμε απλά να ήταν μια «κακή μέρα, μια κακή στιγμή» για την οποία οφείλει να απολογηθεί.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου