Thursday, 28 March, 2024

Η απόδοση των φαβορί κρίνει τους ημιτελικούς

Η απόδοση των φαβορί κρίνει τους ημιτελικούς

Γράφει ο Νίκος Καπίρης

Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στο pamestoixima

Σπουδαία μέρα για τον Στέφανο Τσιτσιπά καθώς για 2η φορά θα βρεθεί σε ημιτελικό Γκραν Σλαμ. Πέρυσι στη Μελβούρνη αντιμετώπισε τον Ράφα Ναδάλ (6/2, 6/4, 6/0) και τώρα ακολουθεί η αναμέτρηση με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Παρίσι.

Όπως και στον άλλο ημιτελικό όπου ο Ναδάλ θα αντιμετωπίσει τον Σβάρτσμαν, έτσι και σε αυτόν, η εξέλιξη του θα εξαρτηθεί από την απόδοση του φαβορί. Αν ο Τζόκοβιτς και ο Ναδάλ κάνουν το γνώριμο παιχνίδι τους, τότε πολύ απλά θα είναι οι νικητές. Ο Σέρβος είναι ο καλύτερος αμυντικός του κόσμου. Οπότε για να επηρεαστεί το παιχνίδι του στη μεγαλύτερη διάρκεια ενός αγώνα και να απειληθεί με ήττα θα πρέπει ο αντίπαλος να αποδώσει σε υψηλό επίπεδο με ένταση και ακρίβεια στα χτυπήματα για… ώρες.

Οι άμυνες του Τζόκοβιτς απαιτούν από τον κάθε αντίπαλο να παλέψει πολύ. Ο Καρένιο Μπούστα στον προημιτελικό το έκανε σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό. Είχε 70% στο 1ο σερβίς, έκανε 3 μπρέικ, 42 winners και 29 αβίαστα λάθη έναντι 42 του Τζόκοβιτς. Έχασε όμως με 3-1… Για να νικήσει ο Τσιτσιπάς τον Τζόκοβιτς σε χωμάτινη επιφάνεια και σε ματς τέτοιας σημασίας απαιτείται να κάνει το τέλειο ματς και ο Σέρβος να είναι σε προβληματική μέρα. Μια φορά έπαιξαν σε χώμα τον Μάιο του ’19 στη Μαδρίτη και νίκησε ο Τζόκοβιτς με 6/3, 6/4. Σαφώς είναι πιο ώριμος από τότε ο Έλληνας τενίστας και διαθέτει περισσότερα όπλα στο παιχνίδι του, ωστόσο το φαβορί είναι ξεκάθαρο (1.30-3.55) και η απόδοση του χάντικαπ ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου