Thursday, 28 March, 2024

Η διεθνής λαμπαδηδρομία ειρήνης στην Έδεσσα

Οι μαραθωνοδρόμοι της Ειρήνης τρέχουν σε όλη την Ευρώπη μεταφέροντας το μήνυμα της φιλίας και της συναδέλφωσης των λαών.Με ιδιαίτερη χαρά τα παιδιά του Δήμου Έδεσσας

αγκάλιασαν την ιδέα που μεταφέρεται μαζί με την φλόγα της Λαμπαδηδρομίας από τους μαραθωνοδρόμους της Ειρήνης βρίσκοντας λέξεις και συναισθήματα για την φιλία και τη συναδέλφωση των λαών.

Η διεθνής αποστολή των λαμπαδηδρόμων από πολλές χώρες του κόσμου έγινε δεκτή με ενθουσιασμό, όπως και στην Έδεσσα στην πόλη των νερών και των κερασιών ακολουθώντας τα χνάρια της Αρχαίας Εγνατίας Οδού.  Επισκέψεις έγιναν στα δημοτικά σχολεία της Άρνισσας, δίπλα στην Λίμνη Βεγορίτιδα, των Βρυττών και του Νησίου στον υδροβιότοπο Αγρα-Βρυτών-Νησίου καθώς και το σχολείο δίπλα στους Καταρράκτες Έδεσσας, το 6ο δημοτικό σχολείο Έδεσσας. Μαγικές στιγμές έζησαν οι μαθητές κρατώντας όλοι την δάδα που έκαιγε σε όλη την διάρκεια της διαδρομής γνωρίζοντας στην πράξη την αξία του εθελοντισμού, της φιλίας, της συναδέλφωσης για την παγκόσμια ειρήνη που τόσο είναι απαραίτητη στις μέρες μας.

Στο Δημαρχείο της Έδεσσας τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου μαζί με το Σύλλογο Βετεράνων Αθλητών και τον Ποδηλατικό Σύλλογο «Αερωπός» μαζί με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Έδεσσας που φρόντισαν για τη διαμονή τους.

Την ομάδα υποδέχθηκε και στήριξε ο σχολικός σύμβουλος Χριστόδουλος Φανιόπουλος, ο Γρηγόρης Σιώνης, ο Χρήστος Ροδίφτσης εκ μέρους των συλλόγων μαζί με την συντονίστρια του προγράμματος για την Ελλάδα Ειρήνη Σκούλη και τον υπεύθυνο πολιτιστικού τουρισμού Έδεσσας Ευάγγελο Κυριακού.

Η ομάδα συνεχίζει την διεθνή λαμπαδηδρομία ειρήνης στις χώρες της Κεντροδυτικής και Βόρειας Ευρώπης για να καταλήξει στην Ισπανία & την Πορτογαλία τον Οκτώβριο του 2018.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου