Thursday, 25 April, 2024

Η Ελλάδα με το Λουξεμβούργο στο μπαράζ για την άνοδο

Το Λουξεμβούργο θα είναι η αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδας στα μπαράζ για την άνοδο στο Γκρουπ Ι της Ευρωαφρικανικής Ζώνης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Τένις

που ολοκληρώνεται αύριο Σάββατο (21/04) στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του ΤΑΤΟΪ Club. Στον πρώτο αγώνα που θα αρχίσει στις 11 το πρωί, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου (Νο 171) θα αντιμετωπίσει την 17χρονη, Ελεονόρα Μολινάρο (Νο 450 στον κόσμο).
Θα ακολουθήσει ο αγώνας της κορυφαίας Ελληνίδας τενίστριας, Μαρίας Σάκκαρη (Νο 49) με την 32χρονη Μάντι Μινέλλα (Νο 299), η οποία το Δεκέμβριο του 2012 είχε ανέβει έως την 66η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ τον Απρίλιο του 2013 είχε φθάσει έως την 47η θέση στο διπλό.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως έχουν εξαντληθεί τα εισιτήρια του αγώνα και το κεντρικό κορτ του ΤΑΤΟΪ Club αναμένεται να είναι γεμάτο. H συνάντηση της Ελλάδας με το Λουξεμβούργο θα μεταδοθεί απευθείας από το novasports1HD.
Το Ισραήλ και η Δανία θα βρεθούν αντιμέτωπες στο άλλο μπαράζ για την άνοδο στο Γκρουπ Ι. Για την παραμονή στο Γκρουπ ΙΙ θα παίξουν η Αίγυπτος με τη Βοσνία / Ερζεγοβίνη, ενώ η Νορβηγία υποβιβάστηκε απευθείας στο Γκρουπ ΙΙΙ.
Στον τελευταίο σημερινό (20/04) αγώνα της συνάντησης της Ελλάδας με τη Δανία που δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο, οι Έλενα Κορδολαίμη και Εμμανουέλα Αντωνάκη ηττήθηκαν από τις Έμιλι Φρανκάτι και Μαρία Γέσπερσεν με 6-4, 7-6 (3).


Χάρη στις νίκες των Σάκκαρη και Γραμματικοπούλου στο μονό, η ελληνική ομάδα επικράτησε 2-1 της Δανίας και κατέκτησε την 1η θέση του 1ου ομίλου, με τη Δανία να τερματίζει στη 2η και την Αίγυπτο που είχε ρεπό την Παρασκευή, στην 3η θέση.
Η βαθμολογία στο 2ο όμιλο: 1. Ισραήλ, 2. Λουξεμβούργο, 3. Βοσνία / Ερζεγοβίνη, 4. Νορβηγία.
FedCup – Τατόι Club (18-21 Απριλίου) – Εύκολα η Σάκκαρη το 2-0 με τη Δανία
«Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την υποστήριξη
Επιβάλλοντας την ανωτερότητά της η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε της Κάρεν Μπαρίτζα με 6-0, 6-3 σε 61 λεπτά, στο δεύτερο αγώνα της Εθνικής Ελλάδας στη συνάντηση με τη Δανία για το Γκρουπ ΙΙ της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που συνεχίζεται για τρίτη ημέρα στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του ΤΑΤΟI Club.
Σε συνδυασμό με τη νίκη της Γραμματικοπούλου στον πρώτο αγώνα της συνάντησης, η ελληνική ομάδα κατέκτησε την 1η θέση του 1ου ομίλου. Το Σάββατο (21/04) θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα καταλάβει τη 2η θέση του 2ου ομίλου, με στόχο την άνοδο στο Γκρουπ Ι του Fed Cup.
Μετά το τέλος του αγώνα της στο κατάμεστο κεντρικό κορτ του ΤΑΤΟΪ Club, η Μαρία Σάκκαρη έσπευσε να ευχαριστήσει τον κόσμο για τη θερμή υποστήριξη που της πρόσφερε, εκφράζοντας την πίστη της για άνοδο. «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την υποστήριξη. Το Σάββατο τους περιμένουμε όλους στην προσπάθεια ανόδου στο Γκρουπ Ι. Είμαι αισιόδοξη πως θα τα καταφέρουμε», τόνισε η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια.
Αισιόδοξος για πρόκριση εμφανίστηκε και ο ομοσπονδιακός προπονητής, Τάσος Μπαβέλας: «Είμαι πολύ αισιόδοξος για τους αγώνες του Σαββάτου. Εμείς δε διαλέγουμε αντίπαλο. Περιμένουμε τον κόσμο να είναι και αύριο δίπλα στην ομάδα».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου