Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Η Μαρία Σαμπανίδου στον “Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο” – Ηχηρό μήνυμα ζωής και ανθρωπιάς (vid)

Η πρωταθλήτρια και νικήτρια της ζωής Μαρία Σαμπανίδου, αφού στάθηκε όρθια από το βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο, θα δώσει ξεχωριστή λάμψη

στον Protergia 7ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, στην εκκίνηση του οποίου θα βρεθεί μαζί με τη Running Team του ΣΕΕΔΑ, στέλνοντας ένα ξεχωριστό μήνυμα ζωής.
Η διακεκριμένη πρώην πολίστρια και τριαθλήτρια θα λάβει θέση ανάμεσα στους περίπου 20.000 δρομείς που θα συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη φθινοπωρινή αθλητική γιορτή της Βόρειας Ελλάδας, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, αναδεικνύοντας με την παρουσία της τον σπουδαίο κοινωνικό χαρακτήρα της διοργάνωσης.
Ο Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών (ΣΕΕΔΑ) συμμετέχει κάθε φορά στον «Νυχτερινό», όπως και στον Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», και αγκαλιάζει κάθε φορά μία ιδιαίτερη περίπτωση κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς.
Μία τέτοια περίπτωση υπήρξε η Μαρία Σαμπανίδου, καθώς υποστηρίχθηκε από τον ΣΕΕΔΑ, καθώς και από την Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, έπειτα από το βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη τον Ιούλιο του 2016.
Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή καλύφθηκε το κόστος της παραμονής της σε κέντρο αποκατάστασης, η οποία είχε πολύ καλά αποτελέσματα: Πλέον η “Iron Samba”, όπως είναι το προσωνύμιό της, είναι έτοιμη να βρεθεί φέτος στην εκκίνηση του Δρόμου Υγείας 5.000μ. μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ΣΕΕΔΑ Running Team, για να ζήσει τη μαγική ατμόσφαιρα του «Νυχτερινού»!
«Η φετινή συμμετοχή μας στη διοργάνωση είναι αφιερωμένη εορταστικά στη Μαρία Σαμπανίδου, η οποία έχει παλέψει πολύ τα τελευταία δύο χρόνια, μετά το σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη. Έχουμε πλέον τη χαρά να ανακοινώσουμε ότι θα είναι μαζί μας, συνοδευόμενη από τις δύο αδερφές της, στη γραμμή εκκίνησης του αγώνα της 13ης Οκτωβρίου», δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΣΕΕΔΑ, Ραμπέα Ιατρίδου.
Μήνυμα ζωής, αλλά και μήνυμα ενημέρωσης του κοινού για την αφασία, έστειλαν μέσα από ένα ξεχωριστό βίντεο οι αδερφές της τιμώμενης πρωταθλήτριας, Νάνσυ και Χρύσα Σαμπανίδου, οι οποίες τόνισαν:
«Μέσα από τη φετινή διοργάνωση, μαθαίνουμε για την ημιπληγία και για την αφασία, η οποία είναι η διαταραχή της επικοινωνίας και συγκεκριμένα η απώλεια ομιλίας, που προκαλείται συνήθως μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.
Η αλληλεγγύη στο χώρο του αθλητισμού για μία ακόμη φορά αποδείχθηκε σωτήρια για τη Μαρία. Δύο χρόνια μετά την περιπέτειά της, θα είναι παρούσα στον ‘Νυχτερινό’, για να γνωρίσει από κοντά τους αθλητές του ΣΕΕΔΑ που έτρεξαν γι’ αυτήν και για να αποδείξει πως όταν δεν το βάζεις κάτω και προσπαθείς συστηματικά, ο στόχος σου πραγματοποιείται! Πάμε όλοι Θεσσαλονίκη, πάμε να τρέξουμε».


thestival.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου