Wednesday, 24 April, 2024

Η Τούμπα αποδοκίμασε έντονα τους παίκτες του ΠΑΟΚ και χειροκρότησε την Καραμπάχ! (βίντεο)

ΠΑΟΚ – Καραμπάχ 0-1

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανούσιος και τιμωρήθηκε στο 69′ από τον Μίτσελ, ο οποίος χάρισε στην Καραμπάχ τη πρώτη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία της (1-0) και έκανε την πρόκριση για τους «ασπρόμαυρους» εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση!

Η Τούμπα (που αποδοκίμασε έντονα στο φινάλε τους παίκτες) συνεχίζει να πληγώνει τον ΠΑΟΚ στα ευρωπαϊκά βράδια του. Η Καραμπάχ μπορεί να μην είναι το μεγαλύτερο όνομα που πέρασε από το «σπίτι» του «Δικεφάλου», απέδειξε όμως ότι είναι μια σκληρή ομάδα, πειθαρχημένη από την αρχή μέχρι το τέλος της, γι’ αυτό και η νίκη (η πρώτη στα 8 τελευταία ευρωπαϊκά εκτός έδρας ματς) με 1-0, την φέρνει με το… ενάμιση πόδι στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ψάχνει ένα θαύμα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές του 10ου ομίλου, με Φιορεντίνα (εκτός) και Σλόβαν Λίμπερετς (εκτός), να πάρει 5 περισσότερους βαθμούς απ’ ότι θα μαζέψουν οι Αζέροι, που έχουν να παίξουν εκτός με την Σλόβαν και την τελευταία αγωνιστική υποδέχονται την αδιάφορη Φιορεντίνα.

Προφανώς και τα πράγματα είναι δύσκολα για την ομάδα του Ίβιτς, που στις δύο μονομαχίες με την Καραμπάχ έχασε έξι βαθμούς, δεν πέτυχε γκολ κι από εκεί που κρατούσε την τύχη στα χέρια του, έγινε το απόλυτο αουτσάιντερ για την πρόκριση.

Με Βαρέλα, Μπίσεσβαρ και Μυστακίδη ο ΠΑΟΚ

Τρεις θέσεις αποτελούσαν ερωτηματικό για τον «Δικέφαλο», καθώς ο Βλάνταν Ίβιτς είχε κάνει αρκετές δοκιμές, με διαφορετικά πρόσωπα. Τελικά, στο αγαπημένο του «4-2-3-1» προτίμησε να παίξει με κεντρικό δίδυμο τους Βαρέλα και Τζαβέλλα (στην επιστροφή του μετά από τραυματισμό του στις αρχές Οκτωβρίου), τον Μπίσεσβαρ μπροστά από τα δύο αμυντικά χαφ, Κάνιας και Τσίμιροτ, ενώ τη θέση του τραυματία Κάμπος πήρε στο δεξιό άκρο της επίθεσης ο Γιάννης Μυστακίδης.

Από την πλευρά του ο Κουρμπάνοφ είχε διαθέσιμο τον ηγέτη της Καραμπάχ, Ρασάντ Σαντίγκοφ, που όπως πριν από το πρώτο ματς ήταν αμφίβολος, ενώ στον πάγκο έμειναν ο Ισπανός, πρώην άσος της ΑΕΚ, Μίτσελ, αλλά και ο Ρεϊνάλντο, που δεν ήταν 100% έτοιμοι, λόγω προβλημάτων τραυματισμού. Οι Αζέροι παρατάχθηκαν μ’ ένα «4-5-1», μοναδικό προωθημένο τον Ντλόβου και τον Κιντάνα να είναι ο ποδοσφαιριστής από τα πόδια του οποίου περνούσε η μπάλα τις περισσότερες φορές όταν η Καραμπάχ ήταν σε θέση επίθεσης.

Διστακτικός και άτολμος ο ΠΑΟΚ

Η Καραμπάχ, όσο κι αν δεν σου «γεμίζει το μάτι», λόγω ονόματος, είναι μια ομάδα με σπουδαίες επιθετικές αρετές, κάτι που ήξερε καλά ο Βλάνταν Ίβιτς, αλλά και οι ποδοσφαιριστές του. Γι’ αυτό και ο «Δικέφαλος» ήταν διστακτικός και αρκετά προσεκτικός στο πρώτο κομμάτι του αγώνα. Δεν πήρε πολλά ρίσκα αν και ήταν αυτός που έχασε την πρώτη  ευκαιρία στο 9’ με τον Κλάους να μην πιάνει «γεμάτα» το σούτ ύστερα από την σέντρα του Μυστακίδη.

Ο Κατερινιώτης μεσοεπιθετικός στο 22ο λεπτό δημιούργησε την πρώτη πραγματικά μεγάλη απειλή για την εστία του Σέχιτς, με το δυνατό σουτ εκτός περιοχής, που έβγαλε με δυσκολία ο Βόσνιος τερματοφύλακας. Το σουτ του Τσίμιροτ στο 34’ ήταν μια δεύτερη καλή στιγμή, με τους Αζέρους να κρατούν πολύ εύκολα το 0-0 στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα.

Κάτι πήγε να αλλάξει…

Ο Ίβιτς δεν άλλαξε πρόσωπα, άλλαξε όμως πλευρές στους Ροντρίγκες και Μυστακίδη, σε μια προσπάθεια να βρει τρόπους να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα της Καραμπάχ, αλλά και τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μεντβέντεφ. Όμως, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που στο 48’ απείλησαν πρώτοι, με την εξαιρετική πάσα του Ντλούβου προς τον Κιντάνα στην καρδιά της ελληνικής άμυνας, αλλά ένας Βραζιλιάνος, ο Λέο Μάτος, έδωσε την τελευταία στιγμή τη λύση… Ο Σέρβος τεχνικός στο 60’ έριξε τον Φακούντο Περέιρα στη μάχη και στην προσπάθεια να φτάσει στο γκολ, σ’ ένα κομμάτι του αγώνα που ο ΠΑΟΚ ήταν σαφώς καλύτερος, πιέζοντας ψηλά και κλείνοντας τους αντιπάλους τους στο μισό γήπεδο.

Και εκεί που ο ΠΑΟΚ έψαχνε το γκολ, ήρθε η βολίδα του Μίτσελ, οκτώ λεπτά μετά την είσοδο του στο γήπεδο, να «πληγώσει» την ελληνική ομάδα και να βάλει από το 69ο λεπτό την Καραμπάχ μπροστά στο σκορ. Έμεναν 20-23 λεπτά για να μπορέσει ο Δικέφαλος να βρει τα ψυχικά αποθέματα και τον τρόπο να φτάσει έστω στο γκολ της ισοφάρισης. Το άγγιξε στο 85’με το εξ επαφής σουτ του Περέιρα στην πιο καλή στιγμή των γηπεδούχων.

Αντίθετα, οι Αζέροι θα μπορούσαν με Κιντάνα και Ρεϊνάλντο έχασαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες στο φινάλε του αγώνα.

MVP: Ο Ισπανός Μίτσελ, γνωστός μας από το πέρασμα του από την ΑΕΚ, μπήκε σ’ ένα χρονικό σημείο του αγώνα, που η Καραμπάχ είχε αρχίσει να νιώθει πολύ έντονα την πίεση από τον ΠΑΟΚ, κατάφερε να ηρεμήσει τα πράγματα στη μεσαία γραμμή, να βγάλει ποιότητα και να πετύχει ένα πανέμορφο γκολ.

Στο ύψος του: Αν ένας παίκτης του «Δικεφάλου» μπορεί να πάρει βαθμό πάνω από τη βάση, αυτός είναι ο Χοσέ Κάνιας, που πάλεψε μόνος του πολλές φορές στη μεσαία γραμμή.

Ο αδύναμος κρίκος: Για μια ακόμη βραδιά, για ένα ακόμη παιχνίδι ο Στέφανος Αθανασιάδης φάνηκε ότι είναι εκτός των νερών, προσθέτοντας άλλη μια κακή εμφάνιση.

Η γκάφα: Μόλις στο 3ο λεπτό μια παρεξήγηση μεταξύ Ροντρίγκες και Μεντβέντεφ έφερε την κίτρινη κάρτα στον Στέφανο Αθανασιάδη. Αυτή ήταν η τρίτη κίτρινη κάρτα για τον αρχηγό του ΠΑΟΚ, που θα χάσει τον εκτός έδρας αγώνα με τη Φιορεντίνα στις 24 Νοεμβρίου στο «Αρτέμιο Φράνκι».

Το στραγάλι: Ο Σκοτσέζος Τζον Μπίτον δεν έκανε το μεγάλο, ίσως να έβγαλε μια δύο κίτρινες κάρτες που θα μπορούσε να μην το είχε κάνει, αλλά σε γενικές γραμμές είχε ένα ήσυχο βράδυ.

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Ο ΠΑΟΚ έδειξε άνευρος, με παίκτες που ήταν σα να σνομπάρουν την Ευρώπη, το πλήρωσε ακριβά και πλέον ελπίζει σ’ ένα θαύμα. Αντίθετα η Καραμπάχ κέρδισε δίκαια, εισέπραξε και το χειροκρότημα της Τούμπας και είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση.

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Τζαβέλλας, Βαρέλα, Λέοβατς, Τσίμιροτ (81’ Σάχοφ), Κάνιας, Μπίσεσβαρ (73’ Τιάμ), Ροντρίγκες, Μυστακίδης (60’ Περέιρα), Αθανασιάδης.

Καραμπάχ (Κουρμπάνοφ): Σέχιτς, Μεντβέντεφ, Χουσείνοφ, Σαντίκοφ, Αγκόλι, Αμιργκουλίεφ (64’ Μίτσελ), Γκαράφιεφ, Αλμέιδα, Κιντάνα, Μουάρεμ (88’ Ισμαϊλοφ), Ντλόβου (76’ Ρεινάλντο).

Η Τούμπα αποδοκίμασε έντονα τους παίκτες του ΠΑΟΚ και χειροκρότησε την Καραμπάχ!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου