Tuesday, 16 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

«Θα καταστρέψουμε το σύστημα, θα καθαρίσει το ποδόσφαιρο…»

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η συνάντηση των Ενώσεων Ποδοσφαίρου στο Μακεδονία Παλλάς

Τη Δευτέρα 30/5/2016 στο Μακεδονία Παλλάς πραγματοποιήθηκε συνάντηση αρκετών Ενώσεων Ποδοσφαίρου (οι εκπρόσωποι ήταν περίπου 100 από 32 Ενώσεις), με μοναδικό σκοπό την εξυγίανση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Κανένας Μπέος και Κανένας Παπαδόπουλος δεν συμμετείχαν στη συνάντηση. Το παρών έδωσαν ο μεγαλομέτοχος και ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης με τους συνεργάτες του (Γκαγκάτσης, Μάλαμας Τεβεκέλης), ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ  Δημήτρης Μελισσανίδης με τον Αλέξη Δέδε, ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού  Χρήστος Παναγόπουλος με τον  Βασίλη  Κωνσταντίνου. Το παρών επίσης, έδωσε και η Ένωση Πέλλας με τον πρόεδρο της και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Έγιναν τοποθετήσεις από τους τρεις εκπροσώπους των μεγάλων ΠΑΕ, από εκπροσώπους των Ενώσεων και ακολούθησε διάλογος μεταξύ των εκπροσώπων των ΠΑΕ και των εκπροσώπων των Ενώσεων. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα λάθη του παρελθόντος επάνω στο ποδόσφαιρο και οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν για να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα.  Η συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη έδειξε ότι το «σύστημα» της ΕΠΟ, η «εγκληματική οργάνωση» και όλοι όσοι λυμαίνονται τον χώρο του ποδοσφαίρου εδώ και δύο δεκαετίες θα αποτελέσουν σύντομα παρελθόν!

Επί του θέματος αυτού, ο Ιβάν Σαββίδης δεσμεύτηκε ότι ο ίδιος προσωπικά, αλλά και η ομάδα του ΠΑΟΚ θα αγωνιστούν για ένα καθαρό ποδόσφαιρο, όπου είναι ‘’δυνατόν’’ να χάνουν και οι μεγάλες ομάδες, για ένα καθαρό ποδόσφαιρο όπου ο νικητής θα κρίνεται εντός αγωνιστικού χώρου.

Ο δε Δημήτρης  Μελισσανίδης δήλωσε ότι δε θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του Χαλίφη και θα στηρίξει κάθε προσπάθεια που θα έχει ως σκοπό την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι τρεις ΠΑΕ δεσμεύτηκαν ότι δεν θα ασχοληθούν με τις υποψηφιότητες για το νέο ΔΣ της ΕΠΟ.

Ο Ιβάν Σαββίδης δήλωσε πως θα ήθελε στο νέο ΔΣ να εκλεγούν  άνθρωποι, καθαροί χωρίς κακό παρελθόν, με ικανότητες και όρεξη για δουλειά.

Συγκεκριμένα, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέφερε στον χαιρετισμό του:

«Ευχαριστώ που είστε εδώ. Όλοι όσοι είμαστε εδώ δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς σαν ΠΑΟΚ διαλέξαμε τον δρόμο της κάθαρσης και θα παραμείνουμε σε αυτόν. Υπάρχει διαφθορά και ήρθε η στιγμή να πολεμηθεί.  Τρεις μεγάλες ομάδες ενώθηκαν με κοινό στόχο να καθαρίσει το ποδόσφαιρο. Αυτό που μπορούμε όλοι μαζί είναι να καταστρέψουμε το αμαρτωλό σύστημα και να επαναφέρουμε τον κόσμο στα γήπεδα».

Τον λόγο πήρε και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος τόνισε: «Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να αλλάξουμε το ποδόσφαιρο. Η απόδειξη είναι ότι είμαστε τρία μεγάλα Σωματεία εδώ και θέλουμε καθαρό ποδόσφαιρο. Δε θέλουμε να γίνουμε χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη. Είναι κρίμα να σκοτώνουμε αυτό που αγαπάμε. Βοηθήστε να το αλλάξουμε…».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Χρήστου Παναγόπουλου εκπροσώπου του Παναθηναϊκού, όπου διάβασε και την επιστολή που έστειλε ο κ. Αλαφούζος, ο οποίος δεν παρευρέθη για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους.                                                               Η φιλοξενία του Ιβάν Σαββίδη ήταν εξαιρετική και από άποψη γεύματος, αλλά πολύ περισσότερο από την ανθρώπινη συμπεριφορά των μελών της οικογένειας του ΠΑΟΚ.     Αυτό που βγήκε ως συμπέρασμα είναι ότι όλοι οι εκπρόσωποι των Ενώσεων συμφωνούν ότι δεν πάει άλλο αυτό που συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όλοι έχουμε ευθύνες και πρέπει να τις αναλάβουμε για το καλό του ποδοσφαίρου και έδωσαν υπόσχεση για νέα συνάντηση το επόμενο διάστημα.

«Θα καταστρέψουμε το σύστημα, θα καθαρίσει το ποδόσφαιρο…»

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου