Saturday, 20 April, 2024

Θεσσαλονίκη: Βετεράνοι ΠΑΟΚ, Άρη και Ηρακλή σε φιλικό στη μνήμη του Άλκη

Φιλικό στη μνήμη του Άλκη διεξάγεται αυτή την ώρα στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, στη Θεσσαλονίκη, με βετεράνους του ΠΑΟΚ, του Άρη, του Ηρακλή -ως ομάδα του ΠΣΑΤ- και μέλη της Λέσχης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης.

Εμβληματικές μορφές των γηπέδων -μεταξύ αυτών και ο «Μέγας Αλέξανδρος» του ΠΑΟΚ, Γιώργος Κούδας-μαζί τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον γενικό γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρη Γαλαμάτη και τον πρόεδρο της ΕΠΣΜ, Σάββα Δημητριάδη λένε «ναι στον αθλητισμό και όχι στη βία», στέλνοντας ακόμη ένα ηχηρό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας. Ο αγώνας διεξάγεται στη μνήμη του Άλκη Καμπανού, ενώ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης συμβολικά έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα της αναμέτρησης. Νωρίτερα σε δηλώσεις του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σήμερα είμαστε όλοι εδώ για να στείλουμε βροντερό μήνυμα: ο Άλκης να είναι το τελευταίο θύμα μιας τυφλής οπαδικής βίας».

Ο ίδιος συνεχίζοντας επισήμανε ότι από την επόμενη εβδομάδα με τη συνδρομή των παλαιμάχων ξεκινούν συζητήσεις στα σχολεία της Θεσσαλονίκης γύρω από την οπαδική βία, ώστε «να καταλάβουν τα παιδιά ότι στα γήπεδα ερχόμαστε για να γιορτάσουμε».

Κούδας: «Ο αθλητισμός ενώνει»

Το δικό του μήνυμα έστειλε και ο Γιώργος Κούδας, επισημαίνοντας ότι πρέπει να πάψουμε να ρίχνουμε κροκοδείλια δάκρυα μετά τα γεγονότα. «Το μήνυμα μου είναι συγχαρητήρια για αυτή την εκδήλωση αλλά να πάψουμε να ρίχνουμε κροκοδείλια δάκρυα μετά τα γεγονότα. Ο αθλητισμός ενώνει. Άρα πρέπει και εμείς ως άνθρωποι να καταλάβουμε ότι ήταν 1,5 ώρα αγώνας, είτε μαύροι είτε άσπροι είτε κίτρινοι είτε μπλε», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: «Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, πρέπει να σταματάμε. Οι αντιπαλότητες εκτός γηπέδων ειναι ενα τίποτα».

Ο γ.γ, κ. Δημήτρης Γαλαμάτης τόνισε ότι ο σημερινός αγώνας έχει σαφώς συμβολικό, αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα, στη μνήμη του Αλκη. «Ο αθλητισμός πρέπει να διδάσκει και όχι να κυριαρχείται από τέτοια φαινόμενα». Οι δύο ομάδες στη μνήμη του Άλκη τήρησαν ενός λεπτού σιγή πριν την αναμέτρηση, αλλά και στο 19ο λεπτό, ενώ ακολούθως ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΛΝΑΡΑΣ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου