Tuesday, 23 April, 2024

Μίλτος Τεντόγλου: «Αηδιασμένος». Ακύρωσαν το άλμα του, κορυφαία επίδοση στον κόσμο, λόγω παπουτσιών!

«Είμαι αηδιασμένος, είναι απλά άδικο» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Έλληνας πρωταθλητής Μίλτος Τεντόγλου, για την ακύρωση του άλματός του στα 8,40μ.

στο μίτινγκ του Τορούν στην Πολωνία, που ήταν και η κορυφαία επίδοση στον κόσμο, από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου με πρόσχημα την ακαταλληλότητα του παπουτσιού του αθλητή.
Παρουσιάζοντας φωτογραφίες των συγκεκριμένων παπουτσιών στην ανάρτησή του, ο Μίλτος Τεντόγλου επισημαίνει πως «μου ακυρώνουν το άλμα 8,40 μ. γιατί φοράω το spike παπούτσι στην 1η φωτογραφία. Ενώ τα άλλα δύο spike παπούτσια είναι εντάξει για το άλμα εις μήκος. Παρεμπιπτόντως, οι πρώτες 2 φωτογραφίες είναι ίδιο μοντέλο αλλά διαφορετικού χρώματος» και ξεκαθαρίζει ότι «θέλω να φοράω ό,τι είναι άνετο και ασφαλές. Δεν με νοιάζει ένα άλμα στα 8,40. Μπορώ να το κάνω όποτε θέλω».
Παράλληλα σημειώνει ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία «έχει ανθρώπους στην ομάδα της που δεν έχουν ιδέα για παπούτσια και τον αθλητισμό. Και αποφασίζουν ποια spikes παπούτσια είναι εντάξει ή όχι για τους αθλητές. Νομίζουν ότι το πάχος της πλάτης του παπουτσιού είναι κάτι που είναι καλό» αλλά στην πραγματικότητα «όχι μόνο είναι άχρηστο» αλλά κάνει την ακίδα βαριά και δύσκολο στον αθλητή να τρέξει. «Νομίζω ότι θα πρέπει να έχετε άτομα στην ομάδα σας που έχουν εμπειρία με το άθλημα» τονίζει. Και καταλήγοντας λέει πως «το αστείο είναι ότι την επόμενη εβδομάδα θα φορέσω τα ίδια παπούτσια αλλά έχουν διαφορετικό χρώμα οπότε είναι “εγκεκριμένα”» αλλά και ότι «προφανώς είναι εντάξει να χάσεις 3 τεστ κατά του ντόπινγκ αλλά όχι να φοράς αυτά τα παπούτσια».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου