Thursday, 28 March, 2024

Μαρσέιγ-ΠΑΟΚ 2-1! Μπορεί να προκριθεί!

Στο 46ο λεπτό του Μαρσέιγ- ΠΑΟΚ, ο Δικέφαλος μείωσε σε 2-1 με πανέμορφο τρόπο, με τον Ζίβκοβιτς να δίνει την ασίστ στον Καντουρί με τακουνάκι και εκείνος να σκοράρει.

Ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 2-1 απέναντι στη Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ στο 46ο λεπτό. Η ομάδα του Λουτσέσκου ανέβασε την πίεση της, ο Λύρατζης έκλεψε τη μπάλα, ο Ζίβκοβιτς έγινε αποδέκτης της μέσα στην περιοχή, έκανε το τακουνάκι προς τον Καντουρί ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Μανταντά.

Το ματς

Το σκηνικό στο «Βελοντρόμ» στο ξεκίνημα ήταν σε γενικές γραμμές το αναμενόμενο. Η Μαρσέιγ ξεκίνησε πιο δυνατά, είχε την μπάλα στα πόδια της και κυνήγησε περισσότερο το γκολ. Το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έπρεπε να αντέξει στην πίεση των γηπεδούχων, ήταν να περιορίσει την κατοχή των αντιπάλων, να βγάλει ατσαλάκωτος το πρώτο εικοσάλεπτο. Δεν το πέτυχε στον επιθυμητό βαθμό, αν και δεν έφαγε αρκετές φάσεις και λύγισε στο 13’, δεχόμενος γκολ σε ένα σημείο στο οποίο είχε αρχίσει να ζορίζει η κατάσταση. Η γρήγορη κυκλοφορία της άμυνας έφερε αριθμητική ανισορροπία κοντά και μέσα στην περιοχή του «δικεφάλου του Βορρά», ενώ ο Παγέ έκανε μπαλιά-τρύπα για τον Ζέρσον. Ο Βραζιλιάνος με περίτεχνο τελείωμα νίκησε τον Πασχαλάκη, ο οποίος δεν έπεσε καν.

Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε λίγα λεπτά για να διαχειριστεί και πνευματικά την κατάσταση, προσπαθώντας δειλά-δειλά να βρει τα πατήματά του. Θέλοντας να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι η Μαρσέιγ σταδιακά του έδωσε περισσότερο χώρο. Το κατάφερε μέχρι ενός σημείου, αλλά δεν μπόρεσε να γίνει επικίνδυνος, αφού δεν βρήκε ευάλωτη στην κόντρα τη γαλλική ομάδα. Μέχρι το 2-0 η Μαρσέιγ είχε άλλες δύο καλές φάσεις για να σκοράρει. Ο Ιντέρ στο 30’ νικήθηκε από τον Πασχαλάκη μετά από λάθος του Αουγκούστο από το οποίο ξεκίνησε η αντεπίθεση των γηπεδούχων. Στο 36’ ο Παγέ έβγαλε νέα υπέροχη μπαλιά, αλλά ο Κρέσπο αντέδρασε εξαιρετικά, κόβοντας τον Μακαμπού προτού βρεθεί φάτσα με το 2-0. Τελικά, αυτό σημειώθηκε στο 45’, όταν ο ΠΑΟΚ παραχώρησε τζάμπα κόρνερ. Το οποίο εκτέλεσε ο Ιντέρ με γέμισμα σε σημείο εκτός περιοχής, για τον Παγέ, ο οποίος πέτυχε φανταστικό γκολ με σουτάρα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε αλλαγή μετά την ανάπαυλα και δεν άργησε να δικαιωθεί. Ο Ελ Καντουρί πέρασε στη θέση του Τσιγγάρα και σχεδόν τρία λεπτά μετά ο Μαροκινός βρήκε δίχτυα. Συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Ζίβκοβιτς έπειτα από το κλέψιμο του Αουγκούστο και εκτέλεσε τον Μανταντά. Πλέον, η κουβέντα γινόταν σε άλλη βάση. Κερδίζοντας ο ΠΑΟΚ και σε ψυχολογία, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια. Στο 58’, ο Άκπομ βρέθηκε φάτσα με τον 37χρονο τερματοφύλακα και αστόχησε, ενώ ήταν εκτεθειμένος, όπως φάνηκε στο replay. Πάντως, το σημαιάκι δεν σηκώθηκε (VAR δεν υπήρχε) και η φάση λογίζεται κανονικά.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου