Thursday, 28 March, 2024

Με κυβερνητική απόφαση καταργούνται οι εξοντωτικές κυρώσεις: Δεν πέφτουν ΠΑΟΚ και Ξάνθη!

Με κυβερνητική απόφαση του πρωθυπουργού καταργούνται οι εξοντωτικές κυρώσεις για θέματα όπως αυτό της ΕΕΑ. Έτσι, ΠΑΟΚ και Ξάνθη

δεν κινδυνεύουν με υποβιβασμό παρά την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Η κυβέρνηση “άδειασε” τόσο τον υφυπουργό Αθλητισμού, όσο και την ίδια την ΕΕΑ και με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ανατρέπει πλήρως την κατάσταση στην υπόθεση ΠΑΟΚ και Ξάνθης, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν. Με νομοθετική ρύθμιση καταργείται η ποινή του υποβιβασμού΄για τέτοιου είδους θέματα.
Σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ξεκάθαρισε πως:
“Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα.
Η Κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης. Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη.
Με απόφαση του πρωθυπουργού αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην υπάρχουν εξοντωτικές κυρώσεις για θέματα όπως αυτό για το οποίο γνωμοδότησε η ΕΕΑ. Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη διαγράφεται από τη κοινοβουλευτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της ΝΔ, ο Θοδωρής Ζαγοράκης.
Έπειτα από ερώτηση επί του θέματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι: «Έχει εμπιστοσύνη ο κ. Μητσοτάκης στον κ. Αυγενάκη. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, να περιμένετε διάταξη σύμφωνα με την οποία δεν θα γνωμοδοτείται ο υποβιβασμός σε θέματα της ΕΕΑ. Δεν αλλάζουμε τους κανόνες του παιχνιδιού, η ΕΕΑ είναι γνωμοδοτικό όργανο. Κάνουμε ξεκάθαρο το νομοθετικό πλαίσιο».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου