Tuesday, 16 April, 2024

Με φανέλα για τη Γενοκτονία και η ομάδα του ΠΑΟΚ Δυτικού!

Το παράδειγμα της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου ακολουθεί και δεύτερη ποντιακή ομάδα, εγκαινιάζοντας νέα επετειακή φανέλα για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Ο λόγος για την ομάδα του ΠΑΟΚ Δυτικού, που αγωνίζεται στην ΕΠΣ Πέλλας. Το Δυτικό βρίσκεται κοντά στα Γιαννιτσά στην Αρχαία Πέλλα και οι κάτοικοί του είναι κυρίως ποντιακής καταγωγής.
Η διοίκηση της ομάδας βλέποντας την πρωτοβουλία της ΠΑΕ Ποντίων να αγκαλιάζεται με θέρμη, αποφάσισε να δημιουργήσει και εκείνη μια φανέλα αφιερωμένη στην Γενοκτονία των Ποντίων.
Με βάση τον κανονισμό της UEFA που απαγορεύει να εμφανίζονται στις φανέλες των ομάδων μηνύματα «πολιτικής, ρατσισμού και πρόκλησης της απέναντι πλευράς» και δεδομένου ότι η απεικόνιση που επέλεξε η ΠΑΟΚ Δυτικού είναι η πλέον διαδεδομένη εικόνα για την αναπαράσταση της Γενοκτονίας των Ποντίων, φαίνεται ότι η διοίκηση της ομάδας δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα.
Θυμίζουμε πάντως ότι η επιλογή της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου προκάλεσε αντιδράσεις από τον τουρκικό Τύπο, αλλά και στην κοινωνία του Νομού Ροδόπης, αντιδράσεις οι οποίες φαίνεται ότι υποκινούνται από το τουρκικό προξενείο, όπως είχε δηλώσει στο pontos-news.gr ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων Μιχάλης Κακουλίδης.
sportsaddict.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου