Thursday, 28 March, 2024

Α.Σ. ΣΚΥΔΡΑΪΚΟΣ – ΓΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ 61-62

Νίκη για τον ΓΑΣ Έδεσσας επί του Σκυδραϊκού με 61-62, μετά από ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι με πολλές διακυμάνσεις, ιδιαίτερα στο 2ο ημίχρονο. Ο ΓΑΣ παρατάχτηκε με σημαντικές απουσίες (Υφαντίδης, Δαφνής, Τότλης), αλλά και την προσθήκη του Αχιλλέα Χαραλαμπίδη, που αποδείχτηκε ιδιαίτερα σημαντική. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπυ σε όλη του την διάρκεια, με τον ΓΑΣ Έδεσσας να παίρνει την νίκη με μία εύστοχη βολή του Δοδόπουλου, 2΄΄ πριν την λήξη του παιχνιδιού. Οι παίκτες του ΓΑΣ Έδεσσας μετά το τέλος του αγώνα, αφιέρωσαν την νίκη γοήτρου που πέτυχαν, στον κόουτς Γιώργο Σταυρόπουλο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα του Σκυδραϊκού να είναι καλύτερη και να σκοράρει με τους Τσανακτσίδη, Μαλλιάρη και Λυτρίδη. Ο ΓΑΣ από την πλευρά του ακολουθούσε από κοντά στο σκορ, με τους Δοδόπουλο και Δημητρόπουλο να βρίσκουν τον δρόμο προς το καλάθι. Το 1ο δεκάλεπτο τελείωσε με την ομάδα της Σκύδρας να προηγείται με 13-11.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ΓΑΣ με του Τσακώντση και Βεκόπουλο είχε επαφή με το αντίπαλο καλάθι. Μάλιστα κατάφερε να προηγηθεί για πρώτη φορά στο παιχνίδι με 22-24 με δίποντο του Τσακώντση. Όμως στην άμυνα δεν μπορούσε να περιορίσει τόσο τον Σημαιοφορίδη, αλλά κυρίως τον Τσανακτσίδη που ήταν ασταμάτητος, πετυχαίνοντας 12 πόντους με τρία τρίποντα σε αυτό το διάστημα. Το ημίχρονο βρήκε μπροστά την ομάδα της Σκύδρας με 35-29.

Στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο του Χαραλαμπίδη αλλά και το «φόρτωμα» με φάουλ του Σημαιοφορίδη, το παιχνίδι άρχιζε να αλλάζει μορφή, με τον ΓΑΣ να πιέζει περισσότερο και να πετυχαίνει καλάθια από το «ζωγραφιστό», εκμεταλλευόμενος την ταυτόχρονη παρουσία τόσο του Χαραλαμπίδη, αλλά και του Δοδόπουλου. Μάλιστα κατάφερε να περάσει ξανά μπροστά στο σκορ με 43-44, τρία περίπου λεπτά πριν την λήξη του 3ου δεκαλέπτου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΓΑΣ παρουσιάστηκε με δυνάμεις, εκμεταλλευόμενος το πετυχημένο «ροτέσιον» του κόουτς Σταυρόπουλου, αλλά και την έξοδο με 5ο φάουλ του Σημαιοφορίδη και ανάλαβε τα ηνία του αγώνα. Έτσι προηγήθηκε με τρίποντο του Βεκόπουλου 51-54 και με νέο τρίποντο του Μποζίνη με 55-59 στα 3.30΄΄ πριν την λήξη του αγώνα. Στη συνέχεια με μια εύστοχη βολή του Δερμιτζάκη το σκορ έγινε 56-59. Ο Λυτρίδη μείωσε ακόμη περισσότερο σε 58-59 και το παιχνίδι έγινε «θρίλερ». Ο Τσολάκης με εύστοχο δίποντο έδωσε ξανά «αέρα» τριών πόντων στον ΓΑΣ με 58-61 και τον χρόνο στα 22.5΄΄ πριν την λήξη. Μετά το ταιμ άουτ του Σκυδραϊκού, η ομάδα της Σκύδρας με τρίποντο ισοφαρίζει το σκορ σε 61-61, με εναπομένοντα χρόνο 15.4΄΄ πριν την λήξη. Νέο ταιμ αυτή την φορά από τον ΓΑΣ Έδεσσας. Στην τελευταία επίθεση του ΓΑΣ ο Βεκόπουλος πάσαρε στον Δοδόπουλο, που αρχικά δεν κατάφερε να σκοράρει σε δύο συνεχόμενες προσπάθειες του, αλλά παίρνοντας δύο συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουν, κέρδισε φάουλ και δύο βολές, 2΄΄ πριν την λήξη του παιχνιδιού. Ευστοχώντας στην πρώτη βολή και αστοχώντας στην δεύτερη, διαμόρφωσε το τελικό 61-62 υπέρ του ΓΑΣ Έδεσσας.

Διαιτητές: Αρβανίτης , Τζίμος.

Δεκάλεπτα: 13-11, 35-29 (ημιχ.), 49-47, 61-62(τελικό)

ΣΚΥΔΡΑΪΚΟΣ: (Κολοβός), Φράγκος 2, Χαραλαμπίδης, Σημαιφορίδης 12(1), Τσεσμετζίδης, Λυτρίδης 7(1),  Τσανακτσίδης 23(4), Δερμιτζάκης 3, Ίνεγλης 2, Ντουλαβέρης, Λυκόπουλος, Μαλλιάρης 4, Μουμτζίδης 8

ΓΑΣ Έδεσσας (Σταυρόπουλος-Μπιτέρνας) : Μποζίνης 9(1), Αντωνιάδης, Βεκόπουλος 8(2), Τσακώντσης 7, Δημητρόπουλος 11, Αργυρός 3(1), Τσολάκης 5(1), Δουλκερίδης, Χαραλαμπίδης 10, Γιάννης, Καϊλίδης, Δοδόπουλος 9(1).

·         Το Σάββατο 26-3-2016 ο ΓΑΣ Έδεσσας αντιμετωπίζει την Αλεξάνδρεια στις 18:00 στο ΔΑΚ για το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΚΑΣΚΕΜ.

Α.Σ. ΣΚΥΔΡΑΪΚΟΣ – ΓΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ 61-62

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου