Tuesday, 23 April, 2024

Εθνική Μπάσκετ με Αμαξίδιο: Χρυσό μετάλλιο στη Σόφια!

Η Ελλάδα επικράτησε με 54-44 της Σερβίας στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Division C) Μπάσκετ με Αμαξίδιο, που έλαβε χώρα στην Σόφια και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο!
Αν είναι όνειρο μη μας ξυπνάτε… Η αλήθεια είναι πως το μοναδικό “όνειρο” στη Σόφια της Βουλγαρίας ήταν η Εθνική Ελλάδας.
Ένα όνειρο που… ζήσαμε, καθώς με τη νίκη (61-57) στον ημιτελικό της Παρασκευής (2/8) επί της Πορτογαλίας ανέβηκε στην Division B, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο σημερινό τελικό με τη Σερβία.
Κι όμως η ομάδα μας δεν αρκέστηκε σε αυτό. Ήθελε το χρυσό μετάλλιο και το κατέκτησε πανάξια! Κι αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία, από τη στιγμή που ξεκίνησε το άθλημα στη χώρα μας! Η Εθνική μας, αλλά και η Σερβία έπαιξαν χωρίς ιδιαίτερο άγχος στον τελικό, αφού είχαν εξασφαλίσει την άνοδό τους στη Β’ κατηγορία (Division B) του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ με Αμαξίδιο.
Κορυφαίος παίκτης της Εθνικής μας ήταν ο αρχηγός Γιώργος Μακρής, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 28 πόντους, 14 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 4 κλεψίματα και 1 τάπα σε 40 λεπτά συμμετοχής!
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ελλάδα είχε νικήσει ξανά την Σερβία με 61-53 την Πέμπτη (1/8), στη φάση των ομίλων.
Τα δεκάλεπτα (Ελλάδα-Σερβία): 18-17, 31-25, 39-33, 54-44
ΕΛΛΑΔΑ (Οζντεμίρ): Μακρής 28, Μαρτσάκης 7, Κοντογιάννης 6, Τσαπανίδης 6, Ράσσα 5, Στυλιανακάκης 2, Τσαουσίδης, Χαλδαίος.
Τα αποτελέσματα της τελευταίας μέρας (Σάββατο 3/8):
Τελικός
Ελλάδα-Σερβία 54-44
Μικρός τελικός
Τσεχία-Πορτογαλία 56-68
Θέσεις 5-6
Βουλγαρία-Ιρλανδία 38-61
Συγχαρητήρια της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο του Άρη στην Εθνική
Η Ελλάδα κέρδισε τη Σερβία στον τελικό του μπάσκετ με αμαξίδιο και είναι για πρώτη φορά στα χρονικά στη Division B, τη δεύτερη πανευρωπαϊκή κατηγορία.
Η ομάδα του Άρη έστειλε τα συγχαρητήριά της για την επιτυχία της Εθνικής σε όλους τους ανθρώπους που δούλεψαν για να την πετύχουν.
Η ανακοίνωση των κίτρινων αναφέρει αναλυτικά τα εξής:
«Μεγάλη επιτυχία για την Ελληνική Ομάδα μπάσκετ με Αγωνιστικό Αμαξίδιο, καθώς κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία τής να ανέβει στην 2η κατά σειρά κατηγορία του Πανευρωπαϊκού Μπάσκετ με Αμαξίδιο.
Μετά την ψυχρολουσία της ήττας στην 1η αγωνιστική από την Ιρλανδία, κατάφερε και έκανα σερί νικών με Σερβία, Πορτογαλία ( ημιτελικός) και Σερβία (τελικός) και έφερε το χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα. Ένα χρυσό που είναι ελάχιστο μπροστά στην άνοδο που έδινε η συμμετοχή στον τελικό.
Πανάξια λοιπόν θα μετέχει, για πρώτη φορά στην ιστορία τής στην διοργάνωση της Division B.
Συγχαρητήρια σε όλους τούς συντελεστές τής επιτυχίας (ΟΣΕΚΑ, προπονητικό team, βοηθητικό team) αλλά πάνω από όλα ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ στους παίκτες που έδωσαν την ψυχή τούς για αυτήν την ΕΠΙΤΥΧΙΑ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ».
Από τον Βόλο στην Αθήνα για την Εθνική μπάσκετ με αμαξίδιο ο Αυγενάκης
Ο Λευτέρης Αυγενάκης θα βρίσκεται τα μεσάνυχτα στο «Ελ.Βενιζέλος», ώστε να υποδεχθεί την Εθνική ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο.
Η Εθνική σήκωσε την κούπα στη Σόφια και κέρδισε την άνοδο στην Β’Κατηγορία, γεγονός που… έφερε και την μεγαλύτερη, μέχρι σήμερα, επιτυχία στο συγκεκριμένο άθλημα.
Έτσι, ο Λευτέρης Αυγενάκης θα αφήσει τον Βόλο, όπου παρακολουθεί αυτή την ώρα το ματς της Εθνικής U18 με την Σλοβενία για το χάλκινο στο Eurobasket και θα επιστρέψει αργά το βράδυ στην Αθήνα, ώστε να υποδεχθεί τους παίκτες του Καμουράν Οζντεμίρ στο «Ελ.Βενιζέλος».
allstarbasket.gr – tovima.gr – sdna

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου