Saturday, 20 April, 2024

Μπάμπεργκ – Ολυμπιακός στις 21:00

Η ομάδα του Πειραιά βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο μετά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, ωστόσο κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα έδειξε πως… είναι ακόμα ζωντανή! Επόμενη δοκιμασία για τον Ολυμπιακό το ματς με τη Μπάμπεργκ (21:00/ΕΡΤ), με τους «ερυθρόλευκους» να χρειάζονται πάση θυσία το θετικό αποτέλεσμα και παράλληλα να ψάχνουν… εκδίκηση για την ήττα στο ΣΕΦ στο ματς του πρώτου γύρου.

Βέβαια, το παιχνίδι κόντρα στη Μπάμπεργκ δεν θα είναι εύκολο. Το αντίθετο θα λέγαμε, με την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι να έχει αποδείξει αρκετές φορές στη διάρκεια της φετινής σεζόν πως είναι ικανή να κάνει τη ζημιά.

Αγωνιστικά, το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Ολυμπιακό ακούει στο όνομα… DJ Στρόμπερι! Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα στον αχίλλειο του δεξιού ποδιού κι η συμμετοχή του στο παιχνίδι θ’ αποφασιστεί την τελευταία στιγμή, με τον Ματ Λοτζέσκι να βρίσκεται στα σταθερά στα… πιτς.. Από την άλλη, στο… στρατόπεδο των Γερμανών δεν υπάρχει κάποιο σημαντικό πρόβλημα.

ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ…
*Ο Γιάνις Στρέλνιεκς έχει πετύχει τουλάχιστον ένα τρίποντο στα 19 από τα 20 πιο πρόσφατα ματς του στη Euroleague. Ακόμα, ο Λετονός γκαρντ μετράει 28 σερί εύστοχες βολές στη διοργάνωση.
*Ο Νίκος Ζήσης έχει σερί 23 εύστοχων βολών στη Euroleague.
*Ο Ολυμπιακός χρειάζεται ως ομάδα ακόμα 7 τάπες, προκειμένου να φτάσει τις 1000 στην ιστορία της διοργάνωσης. Μοναδικές που το έχουν καταφέρει αυτό η Μπαρτσελόνα, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κι η Μακάμπι Τελ Αβίβ.

«Σίγουρα  πρόκειται για ένα κρίσιμο παιχνίδι για εμάς, είναι σημαντικό να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας. Είναι μια δύσκολη έδρα και μια καλή ομάδα. Έχει χάσει μόνο δύο ματς φέτος στην έδρα της, από Ρεάλ στο TOP 16 και από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην πρώτη φάση. Είναι μια ομάδα έδρας γενικά ενώ μας νίκησαν και στον πρώτο γύρο, κάτι που μαρτυρά πως έχουν ποιότητα. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Είναι ένα παιχνίδι για εμάς που το έχουμε δουλέψει καλά στις προπονήσεις και αυτά που έχουμε κάνει καλά στις προπονήσεις, πρέπει να τα κάνουμε και στον αγώνα. Σίγουρα η περιφερειακή άμυνα είναι πάντα σημαντική και γι’ αυτό το παιχνίδι είναι ακόμη πιο σημαντική. Κυκλοφορούν καλά τη μπάλα, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Δεν είναι μόνο η άμυνα, είναι και η επίθεση. Πρέπει να παίξουμε με δυναμικό τρόπο, να είμαστε αποφασιστικοί», δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

«Περιμένω ένα σκληρό παιχνίδι, όπως κάθε παιχνίδι της Euroleague. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες, θα έρθει εδώ για να κάνει το καλύτερό του παιχνίδι, επειδή πρέπει να νικήσει. Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και να μάθουμε το… μάθημα από τα προηγούμενα παιχνίδια», σχολίασε ο Αντρέα Τρινκιέρι.

gazzetta.gr

Μπάμπεργκ – Ολυμπιακός στις 21:00

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου