Thursday, 25 April, 2024

Ντέρμπι Παμπαίδων της ΕΚΑΣΚΕΜ των Γιαννιτσών: Ίκαροι – Μέγας Αλέξανδρος 58-52

Σπουδαία νίκη πέτυχε την Κυριακή 2 Απριλίου η ομάδα παμπαίδων μπάσκετ των “Ικάρων” Γιαννιτσών κόντρα στον “Μέγα Αλέξανδρο” με 58-52

στο κατάμεστο κλειστό γήπεδο της πόλης, πραγματοποιώντας μεγάλη εμφάνιση στο πολυαναμενόμενο ντέρμπι της πόλης.

Οι γηπεδούχοι κέρδισαν δίκαια, ήταν πιο ομαδικοί, ανταγωνιστικοί, εύστοχοι και έδειξαν ότι ήθελαν το παιχνίδι περισσότερο από τους αντιπάλους που δεν πήραν επαρκή βοήθεια από τον πάγκο, σε έναν αγώνα που, στη μεγαλύτερη διάρκεια του, η διαφορά παρέμενε σταθερή για τους “Ίκαρους”.

Η ομάδα του Σπόντη Νίκου και Σερέτη Θεολόγου ξεκίνησε εντυπωσιακά κατά την πρώτη περίοδο πετυχαίνοντας σημαντική διαφορά πόντων, απέναντι σε έναν” Μέγα” που έδειχνε να τα έχει χαμένα. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι όμως στο δεύτερο δεκάλεπτο βρήκαν δρόμους προς το καλάθι και πέρασαν μπροστά με έναν πόντο στο τέλος του ημιχρόνου. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίχτες των “Ικάρων” ανέκαμψαν και παίζοντας συγκροτημένα σε όλη συγκεκριμένη περίοδο κατάφεραν να εκτοξεύσουν τη διαφορά στο +15 και στο τέλος της 4ης περιόδου να φύγουν με το ροζ φύλλο του αγώνα με το ταμπλό να τερματίζει στο τελικό 58-52 , αντέχοντας στην πίεση του “Μέγα” που προσπάθησε να “χτυπήσει” το ματς αλλά δεν τα κατάφερε.

Σπόντης Νίκος (Ίκαροι): “..Συγχαρητήρια σε όλους τους μικρούς μας παίκτες!….Αυτό που μετράει είναι η ψυχωμένη εμφάνιση και όχι αποκλειστικά η νίκη! Καταφέραμε να χτυπήσουμε την αδυναμία του αντιπάλου στην περιφέρεια αλλά και στους ψηλούς, είτε μέσα από το σκορ είτε από τη φθορά που προκαλέσαμε στους αντίπαλους της αρχικής πεντάδας. Από την άλλη σε όσες στιγμές ολιγωρήσαμε και δεν παίξαμε με καθαρό μυαλό, σκοράροντας μέσω ατομικών επιλογών ,αυτές οι επιλογές ευτυχώς κατέληξαν σε καλάθια για μας..Φάνηκε ότι διαθέτουμε ποιοτικότερο ρόστερ και ήμασταν πιο δουλεμένοι και έτοιμοι από τον αντίπαλο, στις περισσότερες στιγμές του αγώνα… Συγχαρητήρια όμως οφείλουμε να δώσουμε και στους αντιπάλους που έπαιξαν δυνατά και έδωσαν στους θεατές την ευκαιρία ν’ απολαύσουν ένα ωραίο ντέρμπι! Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα!..”

Σερέτης Θεολόγος (Ίκαροι”): “…Καταρχάς θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά μας, γιατί έδωσαν την ψυχή τους για το παιχνίδι.. Ήμασταν εξαιρετικοί στο 1ο και 3ο δεκάλεπτο  του αγώνα και γενικά εγκλωβίσαμε τον αντίπαλο σε όλα τα σημεία…. Ήταν ένα παιχνίδι με πολύ άγχος και για τις δύο ομάδες , αλλά νομίζω είχαμε περισσότερη καρδιά, διάθεση και αυτό μας κράτησε ….. Άσχετα όμως με την σπουδαία νίκη, πιστεύω ότι τα περιθώρια βελτίωσης είναι αρκετά, αρκεί βέβαια να συνειδητοποιήσουμε τις αδυναμίες μας και να προσπαθήσουμε με σκληρή δουλειά να εξελιχθούμε μπασκετικά!… Είμαστε μια καινούρια ομάδα παμπαίδων με πολλούς πιτσιρικάδες και μέσα σε ένα πολύ μικρό διάστημα καλούμαστε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο που θα μπορεί να σταθεί στο παρκέ παίζοντας όμορφο μπάσκετ.. Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο και πως στη συνέχεια , θα εμφανιστούμε σαφώς πιο βελτιωμένοι. Να δώσουμε συγχαρητήρια και στους αντίπαλους παίκτες που ήταν ανταγωνιστικοί, αλλά και στον κόσμο μας, που ήταν συγκλονιστικός και στάθηκε δίπλα σε αυτά τα παιδιά!”

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου