Thursday, 28 March, 2024

Τελικός κυπέλλου μπάσκετ γυναικών: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 53-68

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε στον τελικό του Κυπέλλου την κυριαρχία του εντός Ελλάδος. Παρά τη μέτρια εμφάνισή του είχε τις λύσεις απέναντι στο οκτώ φορές μικρότερο μπάτζετ του ΠΑΟΚ (68-53) που έπεσε μαχόμενος.

Το τρίτο σερί Κύπελλό του πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός στο γυναικείο μπάσκετ. Με τη στήριξη των οπαδών της στο κλειστό της Γλυφάδας, η ομάδα του Κώστα Μίσσα επαλήθευσε τα προγνωστικά και τα έβγαλε πέρα κόντρα στον ΠΑΟΚ KYANA που, παρά τη δεδομένη διαφορά δυναμικότητας, φάνηκε ανταγωνιστικός όσο μπορούσε με εξαιρετική τακτική. Είναι χαρακτηριστικό πως καμία ομάδα δεν έχει ηττηθεί με τόσο μικρή διαφορά φέτος στην έδρα των Κυπελλούχων.

Πάντως, αυτός ήταν ο δεύτερος χαμένος τελικός Κυπέλλου για τον «Δικέφαλο» έπειτα απ’ αυτόν του 2013, με την ομάδα του Βασίλη Μασλαρινού να προδίδεται από τα πολλά άστοχα τρίποντα και λέι απ στο πρώτο μέρος. Από τη μεριά του, ο Ολυμπιακός βασίστηκε στην ατομική ποιότητα των παικτριών του, η οποία τελικά… αρκούσε για την κούπα.

Πρώτη σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Ιβόν Άντερσον (MVP και πρώτη σκόρερ του Final Four) με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ στους 13 σταμάτησε η Εβίνα Μάλτση. Πολύ «γεμάτη» στατιστική είχε η Στέλλα Καλτσίδου με 7 πόντους, 9 ασίστ, 5 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα. Από πλευράς ηττημένων, η Μπρίτανι Λιούις πέτυχε 17 πόντους και μάζεψε 8 ριμπάουντ, ενώ διψήφια (13π.) ήταν και η Κίρα Μάλαρντ.

Με ενθουσιασμό μπήκε στο παρκέ ο «Δικέφαλος» και στο 5′ είχε προβάδισμα με +6 (11-5). Ο Ολυμπιακός όμως αντιπαρέταξε άμεσα πολύ πιεστική άμυνα κι έτρεξε σερί 0-9 σε διάστημα τεσσάρων λεπτών παίρνοντας τον έλεγχο του ματς. Έτσι, το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με βραχύ προβάδισμα για τις «ερυθρόλευκες» (16-19).

Οι παίκτριες του Μίσσα μπήκαν στο παρκέ για τη δεύτερη περίοδο με στόχο να… καθαρίσουν το ματς. Η διαφορά έφτασε γρήγορα σε διψήφια επίπεδα (18-29, στο 14′) και το νερό μπήκε στο «αυλάκι». Η Μάλτση σημείωσε δυο συνεχόμενα τρίποντα και μεγάλωσε σημαντική την απόσταση, ενώ το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 27-42.

Η διαφορά δυναμικότητας δεν άφηνε περιθώρια για κάποια ανατροπή στο δεύτερο μέρος. Μάλαρντ και Λιούις έδιναν σκορ στον ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ, αλλά οι «ερυθρόλευκες» δεν επέτρεπαν να μειωθεί η διαφορά (41-55, στο 30′). Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε κι ο Ολυμπιακός στέφθηκε Κυπελλούχος με τελικό σκορ 53-68.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 27-42, 41-55, 53-68.

Πηγή: sdna.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου